Fem en fredag

Fem-en-fredag # 13 April

Av
den
1 april 2022

Fem-en-fredag # 13 April

Är du lättlurad?

Det beror på det, men just den här grejen som dottern skickade mig idag gick jag inte på!

Att lura, eller bli lurad?

Bli lurad, jag är rätt naiv och godtrogen trots all livserfarenhet…

Vad ser du fram emot med april?

Att marken torkar upp och tjälen går ur jorden. Himla drygt att behöva duscha en hund tre gånger per dag när hela underredet är lerigt och skitigt

Odlar du till sommaren?

Inte ett smack! Men jag njuter gärna av att titta på vackra blomster och smaka på ätbara örter om jag blir bjuden. Ifjol besökte vi Svedens Gård och jag fick smaka på många gamla sorters örter, spännande

Är du beredd på aprilväder?

23 mars

31 mars, nygödslat på ängarna! Vilken skillnad på en vecka och ännu snabbare kommer det snart att gå undan!

Isläget idag vid ån, ska fota här en gång i veckan under april månad så får jag se vilken skillnaden blir

Du hittar flera deltagare till fredagstemat hos Elisa

Och finnkäringen i pörtet…

…är synnerligen ren, rosenkindad och nöjd efter fredagens sköna bastubad!
Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  1 april 2022

  Är nog lite misstänksam. Daniel ser väldigt smutsig ut så jag hoppas det blir torrt fort. Minton får duscha underredet ganska ofta för han kissar på benen. Sätter ner benen innan han kissat klart.
  Vi har fått kallt igen men ingen värme på radiatorerna så det är 19 grader och iskalla golv.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   4 april 2022

   Det är nog typiskt killar att inte ha riktig koll när dom kissar…hoppas du har fått varmare i lägenheten nu då tempeturen ute har sjunkit. Kramar

 2. Svara

  Bokdamen

  1 april 2022

  Är lättlurad ibland och ibland, beror på vad det är. Njuter också av att titta på blommor och trädgårdar etcetera, fuskat lite för länge sen men i år blir det nog ingen odling. Aprilväder har en erfarenhet av, till och med snö i maj….ha en skön helg.

 3. Svara

  bpz3

  1 april 2022

  Det måste ju vara lyx för en finlandssvensk att ha en bastu på gården. Har för mig att alla i Finland bastar oavsett ålder och kön;-)
  Aprilskämtet du visar är harmlöst, och det kan man skratta åt. Precis så ska aprilskämt vara enligt mig.
  Tycker att jag blivit mindre och mindre lättlurad ju äldre jag blir – på gott eller ont?! Ingen aning;-)

 4. Svara

  LillaSyster

  1 april 2022

  Du skulle ju klara examen i bokinlämningen hur smidigt som helst.
  Skönt för dig att basta i kylan. Synd om prinsen som behöver duscha 3ggr om dagen. Känns nästan som om det är risk för eksem. (Katter ska ju inte blötas ner för ofta, för då kan de få problem med huden) Trevlig helg!

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  1 april 2022

  Det krävs ny livserfarenhet hela tiden, är naiv men det stör mig inte.

 6. Svara

  Robert W

  1 april 2022

  Aprilskämtet ovan från Järfälla bibliotek var riktigt roligt tycker jag.

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  1 april 2022

  Vilka vårbilder du bjuder på. Har faktiskt inte blivit lurad idag. Lite trist på sätt och vis då. Bastu är skönt. Känner för Daniel som får dusja tre gånger om dagen. Det kan inte vara roligt, varken för honom eller matte. Nu är snart dags att krypa under täcket här. så jag säger godnatt.

 8. Svara

  Ditte

  2 april 2022

  Roligt att läsa dina svar och bilderna till piggar upp. Jättefina!
  Nej lättlurad är jag inte heller. Och jag hade inte gått på det som din dotter skickade. Är ibland så kritisk att det kan bli besvärligt när det gäller.
  Visst hoppas man på att april ska bli mer vårlik. Och sedan kommer det en sommar.
  Skönt med bastu! Hade gärna gjort dig sällskap.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram

 9. Svara

  it_is/Anette

  2 april 2022

  Ja tack, slippa leran o duscha hundar så fort man varit ute… o vita hundar syns ju allt på så man kan inte ens försöka inte se…
  Så många härliga bilder.
  Ha en fin helg.

 10. Svara

  Anna-Lena

  2 april 2022

  Gick på att biblioteket i Tranemo skulle sortera böckerna efter färg på ryggarna. En bra stund iaf. Tills dess jag kom på dagens datum.
  Tio minusgrader idag. Åker just nu längs hallandskusten…på väg till Malmö. Där är det ett par plusgrader….
  Jaja, inget att göra åt. Vädret rår inte ens Putin över. Ha det fint!
  Kram!

 11. Svara

  Ama de casa

  2 april 2022

  Haha! Det var ändå ett roligt och harmlöst aprilskämt 🙂

  Härligt med bastubad!

  Ha en finfin lördag 🙂

 12. Svara

  Violen

  2 april 2022

  Ett aprilskämt helt i min smak ! Klart man ska redovisa när man lever i ett kontrollsamhälle! Jag är inte särskilt lättlurad men det är klart någon gång går jag på ett skämt.
  Längtar också efter att det ska torka upp. Har ingen hund men promenadvägen är lerig och sölig och gör behovet av skovård akut.
  Önskar dig en skön helg!

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 april 2022

  Jag vill gärna tro att jag inte är lättlurad men om jag ska vara ärlig så är jag nog ganska naiv. Men just första april försöker jag ha alla känselspröt som anar lureri ute. Det var ett bra och roligt skämt från biblioteket men jag undrar om något gick på det.
  Numera gör det mig inte lika mycket att det är blött och lerigt. Inga hundmagar eller tassar som måste torkas, bara mina skor som behöver rengöring efter promenaderna. Det går undan nu trots att det är minusgrader dygnet runt. Solen gör sitt i alla fall när den är framme. När det gäller odlingar är jag som du. Det får andra syssla med och jag kan beundra dem medan jag är nöjd med att slippa jobbet.
  Kram

 14. Svara

  Kina Hellquist

  2 april 2022

  Tycker inte att jag är speciellt lättlurad, men ett litet aprilskämt går jag gärna på. Men kan också lura andra om det är på ett skämtsamt och roligt sätt. Vilken tur att du har hittat tillbaks till bastun så att dina kinder får glöda som rosenblad!

 15. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  2 april 2022

  så fina bilder! här finns ingen snö, men det blåser snåla vindar så det är jättekallt. jag ska ta hand om mina rosor i första hand och sedan ska jag försöka mig på några tomatplantor. luktärter trivs bra tillsammans med rosor. låter skönt med bastubad

 16. Svara

  Susjos

  2 april 2022

  Det aprilskämtet var ju faktiskt kul, gillar inte att bli lurad, men såna där harmlösa skämt är okey!
  Idag var det is på Brunnsviken igen, där det varit öppet vatten..ack ja, vi får vänta lite på värmen….
  Härligt med bastubad !
  Ha det gott!
  Kram

 17. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  3 april 2022

  När vi bodde i Stockholm så inredde vi ett badrum i källaren. Det var ett stort rum så vi gjorde en tvättstuga och en bastu längst in. Men…min pappa var den enda som regelbundet badade bastu. Jag tror att det var en enda gång Rolle och jag bastade. När sen pappa blev äldre och fick hjärtfel så började vi istället använda bastun till torkrum – vilket fungerade perfekt…..
  KRAM/Susie

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 297
 • 499
 • 1 640 988
 • 5 101
 • 65 744
Sök här