Söndags-smakbit # 14

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Fyndade en nyutkommen bok på biblan, Fyrbåken av Thomas Larsson
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit s.62

“Jag köper ingen glass i hamnen. I stället gör jag den iakttagelsen att en kvinna jag aldrig sett förut till synes väntar på samma båt som jag. Sannolikheten för att hon ska till Reglarö är 25 procent om man utgår från antalet bryggor. Tar man i beaktande att det är ytterst osannolikt att en för mig främmande dam ska till Reglarö kommer den siffran att sjunka betydligt. 5 procent tänker jag är en rimlig sannolikhet.”

s. 120

“På KaDeWe förlorade vi oss i rysk kaviar och ostron på övervåningen. Hororna i kvarteret där vi bodde hade vita läderstövlar upp till knäna och kortkort trots den kyliga väderleken. Knarkarungarna på Bahnhof Zoo var darriga och blåmärkta precis som i filmen. I öst var det mörkt och övergivet. Väggarna hade fortfarande ryska kulhål. “

0

14 Comments:

 1. Den här boken har jag sett någonstans men kände inte till så mycket om den så tack för smakbitarna! Spännande header, den är väl ny?

 2. Stor kontrast mellan smakbitarna, nästan som att de inte är från samma bok.

 3. Åh vilka fina myror! (jag som inte ens gillar myror, ha ha; blir alltid biten)
  Den boken kände jag inte till.

 4. blir nyfiken, tack för smakbiten!

 5. Jättefin bild Härliga färger du fått till

 6. Maurene er fine, men savner igloen :)

  Enig med den som skrev at udragene ser ut som om de er tatt fra to ulike bøker. Virker spenennde da :)

 7. känner inte alls till den här författaren; än mindre boken. tack för smakebiten! ännu en fin header!

 8. Det där var en helt okänd bok för mig. Tack för smakbiten.

 9. Spännande, är lite nyfiken på denna! Visste inte att den redan kommit till bibliotek. Tack för smakbit :)

 10. Intressant sannolikhetsberäkning :D Tack för smakbiten!

 11. Oj det var två väldigt olika miljöer i dina smakbitar. Har varken hört talas om boken eller författaren tror jag. tack för smakbiten!

 12. Har ju Storytel så kanske den finns där så jag kan lyssna på den. Varierande miljöer i smakprovet. En bok jag inte kände till men författarens namn har jag hört fladdra förbi.
  kram

 13. Pirjo Saloniemi

  Tack för smakbitarna!

 14. Väldigt olika smakbitar!

Kommentera