Bloggen

Har ni sett? Igloon har smält bort!

Av
den
4 april 2020

Ja det var väl hög tid nu att göra en makeover här på bloggen och låta igloon smälta bort i stillhet…
Med tanke på att jag har en mindre myrinvasion här hemma just nu tyckte jag flitiga myror var ett passande vårmotiv!
Jag har fått myrdosor att lägga ut vid golvspringorna i köket där de tar sig in så de får strax leta efter ett mera lämpligt boställe. Jag kan ju inte ha hur många djur som helst i pörtet!

Och så har jag gått på reklamen!

Jag pratar om Swiffer-reklamen på teve, där djurhåren enkelt sveps upp med ett enda handtag med moppen Swiffer!
Att försöka använda sopborste är helt värdelöst, och att plocka fram dammsugaren så fort man ser ett par pälstussar under bordet är ju såå jobbigt, “ler”
Och faktiskt så fungerar detta riktigt bra. Snabbt och enkelt, precis som jag vill ha det!
Återstår bara att se hur ofta man behöver handla nya moppdukar och vad de kostar…

Det är nu tre veckor sedan jag ramlade och gjorde illa benet.
Det går framåt, om än oändligt långsamt (om ni frågar mig). Men numera kan jag faktiskt sitta rätt smärtfritt, förut gjorde det så ont på baksidan av låret att jag bara kunde sitta några minuter åt gången.
Jag haltar när jag går och det leder till att jag får ont i höften. Höger ben är som en timmerstock som jag måste tänka på att lyfta upp vid varje steg, och det känns enormt tungt.

Men även om jag är stelbent så går vi våra rundor, igår åkte faktiskt broddarna på!

Hagelskurar har vi också fått

Men det är ändå lätt att ta sig fram överallt, och idag gick vi en längre runda trots den svinkalla blåsten. Hade det funnits en parkbänk hade jag satt ner rumpan en stund men jag tog mig hem även om det gick långsamt på slutet.

Förresten, jag har tagit del av Statens veterinärmedicinska anstalts information angående Coronavirus hos hund och katt.
Kan ju vara bra att veta då man är sambo med både och…

Man hittade corona-virus hos hund första gången 1971, förekommer då och då, kan främst förorsaka magproblem men de går över.
Katten kan också få en lindrig infektion som går över utan åtgärd. Inget av djuren smittar människan!

Vi kan alltså lugnt fortsätta gosa med våra fyrfota vänner!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  tanthuset

  4 april 2020

  Snygg header men mindre kul med myror inne!! Det hade vi i förra huset :/ fast vi fick allt köpa dosor själv, hyresvärden hade inte råd 😉
  Jaha, så du har blivit en swiffrare!!?? Den reklamen blir jag galen på, sluta städa, börja swiffra…. städar man inte då???? Jaja, jag förstår vad man menar men ändå 😀
  Men jag gillar inte heller att det trots att det gått tre veckor, fortfarande inte är bra i benet! Visst, det går framåt men ack så sakta….tålamod, tålamod <3
  Kram på dig och dina kära i Pörtet <3

 2. Svara

  LillaSyster

  4 april 2020

  Det låter bra! Både att ditt ben är bättre och att våra pälsälsklingar inte smittar. Bra att du tog broddarna – myrorna ger nog snart vika. Ha en bra kväll och sista bilden -äkta lördagsmys. Kram

 3. Svara

  Minton

  4 april 2020

  Myror är inte kul. Har massor i trädgården men inga inne ännu. Vad skönt att djuren inte smittar då kan vi fortsätta gosa. Vilken underbar bild på kattorna.
  Päls tussar finns det gott om men det får va.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Sara Pepparkaka

  4 april 2020

  Låter fint att benet är bättre!

 5. Svara

  bpz3

  4 april 2020

  Vilken läcker header! Ja, hellre har jag ju myror i skogen än i huset om man säger så. Inte så dumt att bo på andra våningen alltså;-) Å om du tittar på bilden med hagelskuren så det du en isig myra och en gräshoppa ungefär i mitten på bilden – om du har “min” fantasi vill säga.

  Swiffer har jag läst om, har inte sett reklamen. Den verkar funka för allt slags hår, inte bara pälsklingars. Har inte sett Swiffer hos den lokala ICA, men värt att kolla. Dukarna kan man väl tvätta eller?!

  Är man 50-plussare så tar blåmärken betydligt längre att “läka”. Det gäller även färgnyanserna har jag märkt. Men bra att du ger dig ut ändå. Önskar jag hade din viljestyrka.

 6. Svara

  Ditte

  4 april 2020

  Jag såg genast att igloon var borta och ersatt av myror. Men tycker nog att de inte skulle traska in hos dig. De gör sig bättre i skogen. Absolut. Hoppas nu med dina medel att de ger sig av igen.
  Grunnade också på virussmittan vad gäller djur. Skönt att du inte behöver vara orolig. Moppen har jag inte sett någon reklam för. Kan ju bero på att jag sällan ser reklamkanaler. Men moppen kan ju vara bra trots att den medverkar där. Väntar på ditt utlåtande. Är du nöjd så kan jag nog tänka mig en.
  Trist att det ska gå så långsamt med att benet ska bli piggare. Men skönt att det ändå har blivit mindre ont och att du och de fyrbenta kan gå ut på era rundor.
  Vackra bilder och jag hade väldigt gärna gått med dig här.
  Var nu försiktig när du är ute och rör dig .
  Kram

 7. Svara

  Anki

  5 april 2020

  Läcker ny header! Har du fotat myrorna? Snyggt jobbat!
  Tråkigt att du inte är OK än, men skönt att det går framåt i alla fall!
  Haha … jag brukar tänka som Mia … om man inte städar när man swiffrar … vad gör man då?
  Härliga bilder från promenaden!
  Kram

 8. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  5 april 2020

  Skönt att du är på bättringsvägen, även om du har ont fortfarande. Det är en av nackdelarna med att man är över 30, man läker inte så fort….. 🙁
  Den där moppen har jag sett på TV, men eftersom det är min gubbe som fixar golven (Yes, faktiskt) så tänkte jag att om han vill ha en så kan han köpa en. *fniss* Fast det ser onekligen bra ut att “swiffra” och vår nuvarande hund Santos fäller otroligt med hår. Ligger små tussar överallt!
  Myror är inte kul, iaf inte om man tillhör släktet av människor som myror absolut hatar. Jag är en sån, t.o.m. svartmyror biter mig! 🙁 🙁
  Sen till din kommentar hos mig; Jag gillar INTE att folk hjälper mig i köket med maten. Tvärtom! På sin höjd kan dom få skala potatis och duka/duka av – där går gränsen. 🙁 🙁
  Så när vi har gäster så får dom full service med framdukad lunch innan vi väcker dom. Sen blir det sightseeing under dagen, MEN då får dom bjuda på lunch ute. Middagen fixar jag och dom får t.o.m. välja rätter ibland. Det här gäller mina väninnor som är dom som varit här mest av alla. Så dom är lite bortskämda, men det är mitt eget fel….. 🙂 🙂 🙂
  KRAM/Susie

 9. Svara

  Ama de casa

  5 april 2020

  WOW!!! Vilken snygg header! Fast jag gillar inte myror, har haft invasioner av såna både i Sollentuna och här… Just nu är läget på myrfronten lugnt (peppar, peppar).

  Skönt att benet är på bättringsvägen och att det går åt rätt håll! (Det vore ju ovanligt dumt om benet började backa så du får gå baklänges på dina promenader 😉 ).

  Ha det gott!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 april 2020

  Jättefin header men jag tycker att de kan hitta andra boplatser än hos dig. Lycka till med dosorna.
  Jag förstår att tiden känns lång när benet fortsätter att värka. Skönt ändå att det går åt rätt håll. Förmodligen är det bra att du rör på dig så mycket som du gör och det kanske Daniel ska ha en del av äran för 😀 Men du är jätteduktig som kämpar på i aprilvädret.
  Bra att du kan vara nära dina fina kompisar och mysa in dig i deras mjuka pälsar utan att vara orolig för att någon av er ska smitta den andra.
  Ta det nu försiktigt så att du inte halkar och krya på dig.
  Kram

 11. Svara

  BrittMarie

  5 april 2020

  Ursiamej att det är så segt att bli bra i benet. Säkerligen är det bra att du håller igång med hundpromenader, ja du gör ju till och med kattpromenader ibland. Bra att du kollat corona hos djur. Det lät ju inte så allvarligt. Ja, hoppas vi alla får hålla oss friska från detta elände.
  Myrorna i headern gillar jag, men inte att du har myror inne. Hoppas du får väck dem!
  Kram

 12. Svara

  Karin

  5 april 2020

  Oj då – vad vintrigt det ser ut hos dig! Rev du kanske igloon lite för tidigt:)

  Myror är marigt. Men de där dosorna hjälper i alla fall en del. I övrigt får man väl trakassera dem med olika medel tills de tröttnar på en. När jag bodde i Östafrika hade jag en bekant som kunde knacka bort dem. Han knackade hårt och snabbt där de brukade komma in i köket och till sist vände hela myrkaravanen helt om. Man kunde se hu det omvändande myrorna sa till dem som var på väg in: “Vänd om, det låter jättefarligt därinne!”

 13. Svara

  Kicki

  6 april 2020

  Vårlik header, men trist med myror inomhus.
  Även om du fortfarande har ont, så är det ju ett framsteg att kunna sitta lite längre utan smärta.
  Kram

 14. Svara

  Carina Larsson

  13 april 2020

  Vad bra att du har testat swiffern. Jag tänkte förr att jag skulle ju vilja veta om det är nåt att ha. Nu har jag ju redan en liknande med tvättbara “moppar” som jag brukar använda för att våttorka bort tassavtryck och även torr och dra ihop skräp med. Dessutom har jag en (relativt billig) sladdlös dammsugare som är grym på att få bort katthår/tussar med men den är jättestökig att göra rent munstycket på. Sen är det ju så att jag har mattor både här och där också. Nja, får väl se om jag tror jag har användning för swiffern…
  Köpte du den där dammgrejen också? Jag våtdammar med en vanlig disktrasa men det händer inte så ofta nu för tiden. 🙂
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 346
 • 450
 • 1 638 513
 • 5 097
 • 65 701
Sök här