Läst

Söndags-smakbit # 19

Av
den
15 maj 2022

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Läser just nu:

Och eken står där än av Sofia Lundberg
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid 46

“Jag kunde inte vara utan honom, ville inte förlora honom. Så jag åkte till New York, flera gånger, Jobbade extra, tog av mina sparpengar, bara för att få vara nära. Han köpte ett staffli till mig och då och då följde jag med honom till studion. Han såg min talang, och han uppmuntrade mig. Han blev min mentor, styrde mig åt rätt håll, slipade bort de vassa kanterna och fick mina motiv att utvecklas. Vi stod sida vid sida och målade….”

s158

“Meningen som slutar med ordet tur är överstruken. Tjocka streck döljer det som står. Esther tittar närmare, vinklar sidan, försöker lista ut vad det var hon ville dölja. Men det går inte att se. Kanske skrev hon att det var tur att han dog, ambassadören, så att de fick alla pengar.”

TAGS
1 Comment
 1. Svara

  Ditte

  15 maj 2022

  Tack för smakprovet. En bok som snart är på tur på min läselista.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 386
 • 574
 • 1 610 296
 • 5 043
 • 65 061
Sök här