Fem-en-fredag # 19 Trevlig

# 19 Trevlig

Vad är det trevligaste någon sagt till dig i veckan?

Hej!(med ett leende) Det har många sagt, så mycket annat positivt riktat just till mig kan jag inte minnas.

Hur gjorde du veckan lättare för någon?

Får jag presentera “någon”, gårdens maskot Måzart!
Han var gården trogen redan förra sommaren och blev rejält bortskämd av en av mina närmaste grannar.
Glädjen var stor när hon dök upp i år igen (vi tror det är en hona för hon har med sig en halvvuxen mås som hon matar!) och nu har även jag börjat sticka åt henne lite godbitar. Jag är säker på att hennes liv blir lättare när jag matar henne!

Vad fick dig att le?

Har man småbarn i familjen så får man ofta le! Nu lär sig Noelle, 1½ år fler och fler ord, det senaste är gucka. Hon menar gurka, något som hon gillar att tugga på! Hon kan säga både mamma och mommo men momi väntar jag ännu på att få höra!

Vad är ett trevligt möte du haft från veckan?

Jag möter trevliga grannar varje dag, och ofta leder det till spontana gemensamma promenader som idag då tre “tanter” kommer ut på gården exakt samtidigt och alla har tänkt gå ut på promenad. Det blev en trevlig 1½ timmes runda bland annat i fårhagen som ännu inte hyser några andra fårskallar!

Vad är en trevlig kväll för dig?

Alltid trevligt när dottern är här på besök.
Annars roar jag mig själv, målar, lyssnar på ljudbok, tittar på någon serie och gosar med hunden. Då är livet gott

Flera temabloggare hittar du hos Elisa

Igår vid sjusnåret blev himlen dramatiskt mörk samtidigt som det blåste upp rejält!
Resultatet blev tio tunga regndroppar…sen blåste vinden vidare på himlen

Jag önskar alla som tittar in en trevlig helg!
Åker bort några dagar men har förinställt både söndags-smakbit och skyltsöndag, så välkommen hit!

6

29 Comments:

 1. Så trevliga grannar, lycka att få umgås med de små.

 2. Kajsa von Friesen

  Trevlig kväll själv du. Jag ska äta bl.a. tomatsallad med finska tomater från Närpes via Lidl.

  • Låter mums! Hoppas du har något mer till än bara tomater, kanske lök, oliver, en god dressing?

 3. Trevligt med grannar som man kan promenera ihop med!
  Vilken otroligt vacker bild, den med den dramatiska himlen. Ser ut att innehålla mer än tio droppar!
  Ha en fin resa! Kram// Anna-Lena

  • Ja det såg väldig hotfullt ut det molnet, men den slank så fint förbi…men ett snyggt foto blev det!

 4. Här på båten har vi också mött många trevliga och vänliga gäster. Himla kul att träffa på folk från olika nationaliteter där man ändå kan göra sig (hyfsat) förstådd med hjälp av engelskan. Sååå mycket enklare än spanska :-)

  Ha en fin helg!

 5. Goda och trevliga grannar är guld värda! Ett “hej”, lite småprat eller en gemensam promenad kan göra min dag. mer behövs inte.
  Trevlig helg!

 6. Mirjam Halvarsson

  Visst är det fint med grannar så där :) Ja regn, jag vill ha regn! Det blir katastrof annars för jordbruket och till följd av det, även för oss människor!
  Ha en mysig helg vännen <3 Kram på're

  • Ja o nu då det är dåligt bevänt med kornboden i Ukraina så borde vi andra länder producera mer jordbruksprodukter, mycket mycket mer. Men, vi har varken kapacitet eller….väder!! De som bott länge i Sundborn säger att det aldrig varit så här torrt i maj tidigare… Kram!

 7. små barn lockar alltid fram leenden. Måzart verkar vara en trevlig prick. trevliga grannar är väldigt bra att ha. en gemensam promenad är klart trevligt om alla har ungefär samma tempo. ha en fin helg!

 8. Så söt hon är Noell med sina såpbubblor. Det står nog inte på förrän momi också hör till orden hon kan.
  Mysigt med sällskap på promenaderna och att Måzart är tillbaka.
  Kram

 9. En väldig massa trevligheter och sådana finns det ju så gott om :D Jag ler också när jag ser Noelle försöka blåsa såpbubblor. Det ser ut som om lite såpvatten hamnar i munnen också men jag hoppas att hon inte slickade sig om läpparna. Men om hon gjorde det så lärde hon sig något :D
  Vilken fantastisk bild du avslutar med. Lugn och dramatik i samma bild och ett härligt ljus :D
  Kram

  • Sista fotot är från Carl Larssons trädgård, vi lyckades starta larmet när vi gick där i parken. Men ingen kom och vi smet…Ska bli kul att träffa lillflickan imorgon, nu var det nästan en månad sedan. Kramen

 10. Jag har bra grannar men ingen som jag promenerar med. Lycka är ju att få leenden och umgås med barn och barnbarn.
  Ha det gott!
  Kram

 11. Ett leende från någon man möter gör en glad. Barn kan få en att le och känna lycka.
  Ha en trevlig resa.
  Kramar från oss

  • Ja ett leende är härligt att få, gärna från helt okända personer! Här i Sundborn hälsar alla på varandra, även barnen hälsar på oss tanter, såå trevligt! Kram

 12. Vojnejvoj, vilken fin sista bild! Så vacker den är Paula! Du är en fena på att ta fina bilder!
  Fem en fredag hos dig som bara visar att du har det bra och det är bra tycker jag. Idel ädel solsken.
  Undrar om svenskarna vet vad momi är? Vi vet det knappt på Åland. Ett typiskt finländskt uttryck för gammelmormor eller hur?
  Ha en fin kväll med Daniel!

  • Jag känner inte till att momi skulle betyda just gammelmormor. Jag kallade min mormor för momi för jag tyckte mommo lät lite hårdare…och det förde jag vidare till min dotter och hennes barn. Jag blev momi till mina barnbarn. Men nu när vi har flera generationer är det praktiskt att dottern kallar sig mommo så får jag vara momi till alla barnen! Ja nu laddar vi för vår lilla kryssning, bland annat via Åland, jag vinkar åt Geta håller när vi passerar!

 13. Kul att du också reser bort några dagar. Önskar dig mycket nöje! NJUT!
  Att vara trevlig mot en kvinnlig Måzart är riktigt roligt. Kul att hon kom tillbaka.
  Skrattade gott åt din text där “tre tanter” möttes för att ta en gemensam promenad. Varför jag skrattade? Jo, personen i blå klädsel ser då inte ut att vara kvinna;-)
  Noelle är ju hur söt som helst, hon blir sötare för varje gång du visar upp henne:-)

  • Kvinnan på bilden bär keps, det är nog därför du tror hon är en karl. Jag använder också keps på sommaren eftersom jag inte kan använda solbrillor, då ser jag ingenting utan stapplar omkring som en blind…Måzart är väldigt bra på att jaga bort alla andra fåglar från sitt revir, kul att titta på.

 14. Önskar dig en trevlig resa!
  Snart säger nog Noelle Momi?
  Verkligen en dramatisk himmel, här blåser som bara den.

 15. Låter som trevliga grannar och kul att göra saker ihop då. Vad roligt med resa i några dagar. Ha det så skönt!

 16. Så gott om trevligheter! Och att hitta, se och uppleva dem i vardagen är ju extra fint.
  Vad gäller “Måzart” så hade jag inte tyckte det var trevligt med et besök- Vi har en del trutar här i stan och att de matas gör ju att de inte fiskar och det skulle de ju behöva göra. Här blir trutarna aggressiva och har angripit både små och stora hundar. På husen i vårt område har man satt upp “pinnar! på taken så att trutarna inte ska boa där och det har hjälpt.
  Men en enstaka måsfågel kan man ju helt klart stå ut med.
  Så fin bild på Noelle och snart säjer hon nog också “momi”.
  Önskar dig nu en fin resa och ha det jättebra-
  Kram

 17. Kina Hellquist

  Ja man inte trevligare än man gör sig. Och trevligt kan vara på så många olika sätt. Jag tycker det är otroligt skönt att bara kunna göra precis det jag själv vill, äta något gott, läsa en stund, titta på TV. Jag orkar inte ha det umgänge som jag har tidigare. Är i stort behov av ensamhet ibland. Hoppas din helgresa blir riktigt bra! Kram!

 18. Barn o djur är verkligen individer som får oss att le, o le sådär från det varma innersta vi har.
  Måsen får helt klart ett lättare liv om ni skämmer bort henne lite med godsaker :)
  Ha en trevlig helg

 19. Låter trevligt med grannar som man kan gå promenader med!

 20. Vad roligt med promenad med grannar. Jag saknar verkligen att kunna promenera. Men tidigare i veckan kom en grannfru och bytte några ord med mig då hon såg att jag var ute och krattade. Damen är 87 år och hon klarar minsann av att promenera! Men det är bra med grannar så man kan byta något ord ibland.
  Hoppas du har en riktigt trevlig helg!
  Kramen.

 21. Fantastiskt fin bild du tagit. Molnen ser verkligen hotfulla ut.

 22. Pingback: Fem en fredag v. 20: Om - elisamatilda.se

Kommentera