Läst

Söndags-smakbit # 2

Av
den
17 januari 2021

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser nu sjunde boken i serien om sågverksarbetaren Bricken.

Boken heter Som skuggan följer ljuset och titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.
Serien är skriven av Vibeke Olsson.

Smakbit sid. 34

“Jag har bestämt mig för att inte disputera med Nikanor. Han är så påläst och tycker inte att morsan begriper så mycket.
Men jag begriper mer än han tror, det gör jag visst det. Jag läser Nya Samhället och Sågverksindustriarbetaren noggrant, även så Veckoposten, som skriver mer om världens angelägenheter än vad storpojken min tror.
Det är bara det att jag läser med käringögon, tänker alltid på hur maten ska räcka och vem som ska tvätta kläderna. Vem ska städa upp efter revolutionen? Allt som blir sönderslaget, och blod eller ännu värre, inkråm – nog begriper man att det blir arbetarkäringar som ska ta reda på eländet. “

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  astridterese

  17 januari 2021

  Det er fint å finne en serie en har lyst til å følge. Hos meg er ofte slike serier fantasy, men jeg har lest noen historiske romaner og noen vanlige romaner i serie også. Jeg har ett par serier jeg lester etter bøker til på bruktbutikker, da er det veldig gøy når jeg finner den siste boken og endelig kan begynne å lese dem 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 2. Svara

  Monika

  17 januari 2021

  Vibeke Olsson har tydligen skrivit ganska många böcker, som jag inte har läst. Har hört så mycket om dem och blivit lite lockad.

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  17 januari 2021

  tack för smakbiten, blir lite nyfiken, trevlig söndag.

 4. Svara

  Robert W

  17 januari 2021

  Den kände jag inte till. Ja, revolutioner kan kanske behövas ibland, men någon måste som sagt städa upp efter den. Tack för smakbiten!

 5. Svara

  Lottens Bokblogg

  17 januari 2021

  Tack för smakbiten. Böckerna utspelar sig ju söder om Sundsvall, men när jag provade att läsa en kändes det inte som en bok för mig

 6. Svara

  Mirjam Halvarsson

  17 januari 2021

  Vilken härlig smakbit dy bjuder på, den smakar mer <3 Kram på're

 7. Svara

  Minton

  17 januari 2021

  Känner igen henne och har läst någon bok för längesen.
  Kanske skall testa igen.
  Kram Anki o Minton

 8. Svara

  Bokdamen

  17 januari 2021

  Inte läst den här serien men verkar intressant. Lånas en hel del på jobbet. Tack för smakbiten!

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  17 januari 2021

  Vibeke Olsson står sedan länge på min läslista. har ett par titlar i serien. tack för smakebit och påminnelse)

 10. Svara

  annettejuhlin

  17 januari 2021

  Jag tror att jag har läst böcker av henne, men det var under år då jag plöjde böcker i massor utan att skriva ned vilka jag läste. Jag tycker ofta om historiska romaner då man får lära sig om samhällen och människor från förr, samtidigt som man läser fiktion.

 11. Svara

  Cinnamon

  17 januari 2021

  Tack för smakbiten! Jag har bara läst den första delen i serien och vill läsa vidare.

 12. Svara

  Åsa

  17 januari 2021

  Läst de första tre delarna i serien, men denna kände jag inte ens till.

 13. Svara

  bokdivisionen

  17 januari 2021

  Jag har aldrig läst henne fast jag så många gånger blivit sugen på just de här Bricken-böckerna.

 14. Svara

  Sara Pepparkaka

  17 januari 2021

  Jag läste den tidigare boken i serien, Som ett träd i skogen, innan jul.

 15. Svara

  Ditte

  17 januari 2021

  Tack för smakbiten! Jag har läst en hel del andra böcker av Vibeke Olsson men ingen i denna serie. Men kanske blir det. Har många böcker i kön just nu.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 372
 • 559
 • 1 651 804
 • 5 116
 • 65 967
Sök här