Läst

Söndags-smakbit # 17

Av
den
30 april 2023

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.
Jag läser Coyote av Gabrielle Filteau-Chiba
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid.27
“Var ska hindarna gömma sig för att gnaga på bark och kvistar på våren? Vilka skrämmande vyer kommer snögässen att se när de flyger tillbaka över våra skövlade skogar? Det händer något som är starkare än jag när jag kör utmed ett kalhygge, det är som om min blick dras dit så att jag inte ens kan hålla ögonen på vägen. Jag skulle kunna möta en älg eller en långtradare utan att se faran. Jag ser bara hyggena som dryper av fukt i tystnaden, de döda stammarna staplade vid vägkanten.”

sid 172
“-Men det måste finnas gränser för att få döda allt som rör sig!” Jag instämmer med sådan glöd att det syns i mina ögon. Om folk bara kunde nöja sig med det allra nödvändigaste, till exempel med skinnfällar som ärvs och används för att värma sig under kalla vinternätter. -Jag tror att tjuvjägaren har börjat jaga mig! Jag blundar och tar ett djupt andetag. Återkallar bilden av mitt lilla bo som jag tvingades fly ifrån, husvagnen där jag hade det så bra, tvättlinan som svajar i vinden, lönnlövens doft av rost, mitt eget förlorade paradis.”

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  30 april 2023

  den här måste jag läsa, känner jag. helt okänd bok för mig, men jag har reserverat den på biblioteket där det minsann var en liten kö. tack för smakebiten!

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  30 april 2023

  blir lite intresserad, låter vackert, trevlig Valborg!

 3. Svara

  Marie Eggimann

  30 april 2023

  Jag har inte bestämt mig för om jag vill läsa denna bok eller inte men fint omslag

 4. Svara

  Lottens Bokblogg

  30 april 2023

  Helt okänd bok för mig, alltid spännande när en sådan dyker upp.

 5. Svara

  Cinnamon

  30 april 2023

  Är nyfiken på den boken. Tack för smakbiten!

 6. Svara

  Lena

  30 april 2023

  Är jättesugen på att läsa den boken. Omslaget är superfint. Tack för smakbiten.

 7. Svara

  Monika

  30 april 2023

  Tänk, jag har aldrig funderat på om lönnlöv luktar rost, men det måste jag verkligen kolla nu ?

 8. Svara

  Bokdivisionen

  30 april 2023

  Den här har varit uppe som förslag i min ena bokcirkel men inte valts, ännu. Språket verkar annorlunda.

 9. Svara

  Åsa

  1 maj 2023

  Tack för smakbiten! Nu blev jag lite nyfiken på den boken, ska kolla upp.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 77
 • 497
 • 1 652 499
 • 5 119
 • 66 012
Sök här