Söndags-smakbit # 23

Bloggen Betraktelser ger oss varje söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på

Idag har jag valt något så ovanligt som en trädgårdsbok! Jag har inga gröna fingrar och har gett upp allt vad odling heter, köper några färdiga plantor att ha i krukor, det är allt. Men jag beundrar likväl vackra blommande trädgårdar och att bläddra i en trädgårdsbok är balsam för själen.

Morgondagg och aftonljus – ett trädgårdsår av Carolin Zander

Min smakbit kommer från sid. 71

“Aquilegia vulgaris – Akleja
Hejvilt korsar sig dessa sköna feer med varandra för att dyka upp i den ena kjolen näpnare än den andra. Inte sällan blir de rara färgklickarna trädgårdens prick över i. Som när en purpurröd liten fröken låter sina blommor briljera intill en perukbuskes dovröda bladverk, eller när en rosenskär donna ystert dansar över förgätmigejens himmelsblå blomstermoln.
Aldrig vet man var aklejorna tänker slå sig ner. Växtkraften slår till på de mest omöjliga ställen.”

0

12 Comments:

 1. Tack för smakbiten. Jag har också den här fina coffetable-boken.

 2. Jag har plötsligt hittat den där odlargenen, som jag måste ha ärvt av pappa, men jag håller mig till ätbara ting :)

 3. Den boken ser så fin ut! Tack för smakbiten!

 4. Japp, precis sådär är det med aklejorna. Vart som helst kan de slå sig ner och dyka upp! :)

 5. Hos oss er det mannen min som tar seg av hagen og jeg nyter bare resultatet. MEn jeg er veldig glad i blomster og kan godt både lese om dem og se på dem i kataloger. Da vet jeg også hva jeg skal ønske meg til hagen :-)
  Ha en riktig fin søndag!

 6. aklejor är promiskuösa! men roliga. jag är väldigt intresserad av trädgård och växter men mest i teorin. har verkligen inga gröna fingrar. men det har sonen. ska se om mitt bibliotek har boken. tack för smakebiten!

 7. Tack för en fin smakbit!

 8. Vackert omslag, tack för smakbiten!

 9. Vackert omslag, tack för fin smakbit!

 10. Det var ett vackert blomsterspråk på mer än ett sätt.

 11. Vilken underbar poesi! Aklejor de poppar upp lite varstans. …men vad gör det – de är ju så vackra! Kram

Kommentera