Läst

Söndags-smakbit # 25

Av
den
26 juni 2022

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Hittebarnet av Stacey Halls, en historisk roman som utspelar sig i 1750-talets London. Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid. 58

“Räkflickan”, hade han sagt. “Var är din hatt?”
Jag hade inget minne av vad jag mumlade fram – något dumt, inte sprudlande, för han fick mitt huvud att kännas fullt av bomull. Han lade en arm om mig och fick mig att känna mig liten och nätt. Jag hoppades att jag inte luktade räkor. Vi hade gått in på ett värdshus, ett lågt, rökigt ställe vid skinnmarknaden, och jag hade fått min första klunk vin. Det var sött och klibbigt, som smält frukt en sommardag, och brände i min hals.”

sid 177

” Under tiden jag arbetade kastade jag blickar ut genom fönstret mot gatan nedanför men lade inte märke till något ovanligt, förutom en man som stod lutad mot staketet på andra sidan gatan och rökte tobak. Han var gulaktig i hyn och hade mycket mörkt hår och mörka ögonbryn, svart rock och mössa, men det som gjorde honom ovanlig var den otända facklan han höll i handen. Han var uppenbarligen en fackelbärare som väntade på någon. För varje bloss på pipan höll han röken kvar i munnen så länge att jag började tro att han svalt den, men sedan for den ut mellan hans läppar i ett moln.”

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  26 juni 2022

  Räkflickan? Jag gissar ju att hon på något sätt jobbar med räkor, men att bli kallad räkflickan… ?

 2. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  26 juni 2022

  känner inte igen den här boken. vackert omslag. tack för smakebiten!

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  26 juni 2022

  har nog inte läst Stacey Halls, tack för smakbiten.

 4. Svara

  Sara

  26 juni 2022

  Jag har tittat ofta på den här, men inte kunnat bestämma om jag ska läsa den eller inte.

 5. Svara

  Cinnamon

  26 juni 2022

  Fin framsida. Men att bli kallad Räkflickan låter inte kul..
  Tack för smakbiten!

 6. Svara

  Bokdamen

  26 juni 2022

  Läst den här, tack för smakbiten!

 7. Svara

  Lottens Bokblogg

  26 juni 2022

  Att lukta räkor jämt verkar inte speciellt roligt.

 8. Svara

  Robert W

  26 juni 2022

  Historiska romaner lockar alltid. Tack för smakbiten!

 9. Svara

  Ditte

  27 juni 2022

  En bok jag tror att jag skulle vilja läsa. Kände inte tidigare till den.
  Tack för smakbiten.
  Kram

 10. Svara

  Åsa

  27 juni 2022

  Tack för smakbiten! Det var en ny bok för mig.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 471
 • 770
 • 1 611 139
 • 5 045
 • 65 075
Sök här