Söndags-smakbit # 25

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Hittebarnet av Stacey Halls, en historisk roman som utspelar sig i 1750-talets London. Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid. 58

“Räkflickan”, hade han sagt. “Var är din hatt?”
Jag hade inget minne av vad jag mumlade fram – något dumt, inte sprudlande, för han fick mitt huvud att kännas fullt av bomull. Han lade en arm om mig och fick mig att känna mig liten och nätt. Jag hoppades att jag inte luktade räkor. Vi hade gått in på ett värdshus, ett lågt, rökigt ställe vid skinnmarknaden, och jag hade fått min första klunk vin. Det var sött och klibbigt, som smält frukt en sommardag, och brände i min hals.”

sid 177

” Under tiden jag arbetade kastade jag blickar ut genom fönstret mot gatan nedanför men lade inte märke till något ovanligt, förutom en man som stod lutad mot staketet på andra sidan gatan och rökte tobak. Han var gulaktig i hyn och hade mycket mörkt hår och mörka ögonbryn, svart rock och mössa, men det som gjorde honom ovanlig var den otända facklan han höll i handen. Han var uppenbarligen en fackelbärare som väntade på någon. För varje bloss på pipan höll han röken kvar i munnen så länge att jag började tro att han svalt den, men sedan for den ut mellan hans läppar i ett moln.”

1

10 Comments:

 1. Räkflickan? Jag gissar ju att hon på något sätt jobbar med räkor, men att bli kallad räkflickan… ?

 2. känner inte igen den här boken. vackert omslag. tack för smakebiten!

 3. har nog inte läst Stacey Halls, tack för smakbiten.

 4. Jag har tittat ofta på den här, men inte kunnat bestämma om jag ska läsa den eller inte.

 5. Fin framsida. Men att bli kallad Räkflickan låter inte kul..
  Tack för smakbiten!

 6. Läst den här, tack för smakbiten!

 7. Att lukta räkor jämt verkar inte speciellt roligt.

 8. Historiska romaner lockar alltid. Tack för smakbiten!

 9. En bok jag tror att jag skulle vilja läsa. Kände inte tidigare till den.
  Tack för smakbiten.
  Kram

 10. Tack för smakbiten! Det var en ny bok för mig.

Kommentera