Skyltsöndag # 372

Idag blir det ett aktuellt tema i skyltsöndagen

Man hade en frivillig entréavgift som Lions samlade in till förmån för Ukraina. Jag fick idag reda på att man samlat in 33.700,-av publiken, i lilla Sundborn! Bra jobbat!

Kvällen innan kunde man delta i förberedelserna..

Också ett midsommartema….fast ingen vill väl vara inlagd, så jag valde istället senapssill och skärgårdssill…

Vissa budskap tar man gärna till sig! På vägen från bussen hem..

Eller hur??

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

5

11 Comments:

 1. Åh, jag gillar texterna på vägen.
  Det var en fin skylt, där man kan vara med och binda kransar och lövgirlanger.
  Bilden på inlagd sill var ny. :-)

 2. Härliga skyltar och inlagd sill är super. Texten på gatan blir man glad av.
  Kramar från oss

 3. Är väldigt förtjust i bord-bildvitsarna. Köpte ett antal vykort av dem på bokmässan för ett antal år sedan. Går säkert att beställa på nätet också.
  Bra tänkt av barnen dom gjort vägmålningar. Rätt inställning!
  Ha det fint! Kram

 4. Fina budskap på väggen där. Fint att samla in den slanten.

 5. Vad fint att folk i lilla Sundborn var så generösa. Jag tror att det ibland är smart att låta folk själva låta samvetet styra hur mycket de är beredda att betala. Vilka fina texter på vägen. Små glädjeämnen i vardagen :D
  Kram

 6. Det är en himla skillnad mellan midsommarfirande i Dalarna och här. I Dalarna är det en “stor grej” med allt vad det innebär som du bland annat visade igår. Och idag. Däremot har jag aldrig hört att man reser majstången på midsommardagen. Det gör man kl. 13:00 här i “byn”. Fantastiskt med över 30 000 kronor till Ukraina. Kan dock inte låta bli att fundera över om man tagit samma initiativ för människor från Syrien och Afghanistan…
  Vilken fin tavla som bjuder in till kranstillverkning:-)
  Nej, en inlagd sill skulle jag heller inte vilja vara. Däremot gillar jag budskapen på trottoaren. Min lokala ICA har börjat med liknande meningar på “stafettpinnarna” som man lägger mellan varorna för olika kunder vid kassorna.
  En väldigt somrig och fin Skyltsöndag. Tusen tack för den och länken;-)

 7. Majstång vet jag att många kallar midsommarstången i Sverige. Kulturskillnader är kul, intressanta. På Åland är det midsommarstång med kronor av papper och fäktargubbar, båtar osv. Höga stänger dessutom, flera meter upp mot himlen.
  Här på Madeira vet de knappast vad midsommar är alls, annat än nordborna som firade lite grann tillsammans igår i Catarinaparken.
  En finfin skyltning idag igen!

 8. Fint skyltat! Och med humor! Roligt att man ville sänka pengar till förman för de som har det svårt i Ukraina och att det var frivilligt. Bra att ocksåbestämma egen summa. Jag tog både inlagd sill, för säkerhets skull, men kompletterade med ett par andra för säkerhets skull.
  Kram

 9. Vilka fina budskap från en ung krabat med gatkritor! Bra jobbat med insamlingen. Ha nu en bra vecka!

 10. Snyggt skyltat! Gillar de skrivna budskapen på gatan mest :)
  Kram

 11. Somriga skyltar som ju passar fantastiskt bra ! Inlagd sill på sjukan vill man ju inte ha, sill med smak av ramslök och citron från ABBA är godare!
  Fin text på gatan där. Härlig skyltning som vanligt!
  Ha det gott i värmen…
  Kram

Kommentera