Söndags-smakbit # 26

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser en för mig ny författare, Colum McCann som skrivit romanen Över havet
Boken har några år på nacken och nu då jag kommit halvvägs är jag helt såld! Nu vill jag läsa mer av denna fantastiska författare! Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om honom och boken.

Smakbit sid. 29

“Oväsendet mullrar genom kroppen på dem. Av och till gör de musik av det – en rytm som dirigerar sig själv från huvud till bröst till tår – men sedan lyfts de bort från rytmen och det blir inget annat än rent oljud. De är helt och hållet medvetna om att de kan förlora hörseln under flygningen och att vrålet kan komma att bosätta sig inom dem för gott, och låta deras kroppar bära omkring det likt mänskliga grammofoner, så att de, om de någonsin kommer över till andra sidan, för alltid kommer att höra det.”

sid. 50

“Han var besatt av sitt arbete. Han ville att de skulle förstå vad det innebar att bli brännmärkt: att få en annan mans initialer inbrända i huden, att få ett ok över nacken; att ha en järnbit för munnen ; att färdas över vattnet på en feberhärjad båt; att vakna på en annan mans fält; att känna piskrappen; att få öronen stympade; att acceptera, att böja sig, att utplånas.”

0

9 Comments:

 1. tack för tips, blir nyfiken

 2. Jag tycker jag känner igen författaren. Om jag ska döma efter smakbitarna så tror jag inte att språket passar mig.

 3. Vad härligt att hitta en sådan författare!

 4. Jag gillar att läsa om böcker, men ännu mer gillar jag att läsa böcker och eftersom både gubben och jag numera nästan läser ikapp så blir det en hel del böcker från loppisar – så att välja vad man vill testa för författare är knepigt. Vi tar vad vi hittar…..
  KRAM/Susie

 5. Den båtresan låter inte särdeles behaglig…

 6. har inte läst något av Colum McCann. tack för smakebiten! roligt att hitta ny författare som en villl läsa meer av

 7. Har inte läst något av författaren men har blivit nyfiken på att göra det.

 8. Tack för smakbiten. Detta är en bok jag läst och som jag också tyckte mycket om.
  Kram

 9. Trevligt att hitta böcker man blir helt såld av. :) Tack för smakbit.

Kommentera