Läst

Söndags-smakbit # 26

Av
den
1 juli 2018

Bloggen Betraktelser ger oss varje söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Observera att detta inte är någon recension av den aktuella boken eftersom jag inte läst klart den.

Jag läser mycket sällan spänningsromaner, deckare, thrillers, krim, ja kalla det vad ni vill,
men,
nu gjorde jag ett undantag då jag såg att handlingen i boken var placerad i Dalarna, i Säter med den gamla sloganen “Galen i Säter” pga mentalsjukhuset som ligger där.
Oftast tillför en bekant miljö en extra dimension till berättelsen. Jag har inte besökt sjukhuset men Dalarna bor jag ju i sedan tjugotalet år.

Innan snön faller av Helena Kubicek Boye

smakbiten är från sid.109

“Patienten var långsam i sina rörelser och kroppen liknade mest en säck potatis som var slängd på stolen och han nickade bara slött med huvudet när de kom in. Detta hade patienten gjort tio, tjugo eller kanske trettio gånger förut. Regelbundna bedömningar, som hörde till regelboken men varken gjorde till eller från för de som var mest sjuka. Den här mannen skulle aldrig komma ut från sjukhuset levande.”

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  1 juli 2018

  Troligen en bok i min smak =) Kram

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  1 juli 2018

  Tack för smakbiten, okänd författare.

 3. Svara

  BP

  1 juli 2018

  Här är vi totalt olika. Jag läser nästan uteslutande deckare och spänningsromaner. Har läst “Innan snön faller” och jag tyckte den var bra, då den i mitt tycke var upplagd på ett annorlunda sätt med många “aha-upplevelser”. Ska bli spännande att höra vad du tyckte.

 4. Svara

  Ditte

  1 juli 2018

  Tack för tipset! Och nu finns även denna på läslistan hos mig. Jag hade inte hört talas om boken men den känns intressant.
  Kram!

 5. Svara

  Monika

  1 juli 2018

  Jag var nyfiken på den boken när den var ny, sedan hörde jag så mycket negativt om den att jag tappade intresset. Hoppas du gillar den 🙂

 6. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  1 juli 2018

  läser kriminallitteratur då och då, men det blir för det mesta långt mellan gångerna. detta var en ny bok för mig. tack för smakebiten!

 7. Svara

  Helena, MsHisingen

  1 juli 2018

  Galen i Säter 😀 Saknar lite alla gamla tillkrystade slogans som kördes ett tag.

 8. Svara

  sarasbokblog

  2 juli 2018

  Det var en okänd bok för mig. Jag läser inte heller deckare (eller vad man vill kalla det) så ofta men det har blivit en del i år.

 9. Svara

  Bokpool

  2 juli 2018

  Tack för smakbiten!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 435
 • 578
 • 1 579 539
 • 4 991
 • 64 331
Sök här