Läst

Söndags-smakbit # 3

Av
den
24 januari 2021

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Jag läser romanen Dörren av Magda Szabo.
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken och om den ungerska författaren.

Smakbit sid.103

“Min man hyste ett ständigt behov av att erfara segrar, av vilket slag som helst, det gjorde honom yngre, starkare och friskare. Emerentias krigsförklaring hade gjort detta till en segerns kväll, jag kunde förnimma triumfatorns krans ovanför hans huvud där han satt. Hunden drog sig tillbaka utan att säga god natt till någon av oss och den sänkta svansen signalerade sorg, stor sorg. Vi satte oss ute på balkongen medan hunden traskade in i mors rum där han teatraliskt säckade ihop som om han blivit skadeskjuten.”

sid. 140

“Jag ropade till Emerentia att jag skulle skynda mig tillbaka, men kanske skulle jag inte orka komma över till henne då eftersom jag vid det laget skulle vara för trött för att säga ett ord.
-Trött? Varför det? De som kommer att vara trötta är väl de stackare som måste lyssna till er; de som tvingats in i kulturhuset efter att redan ha klarat av matning, mjölkning, mockning och fem miljoner andra bestyr som ni inte har minsta begrepp om, medan ni bara sitter och pladdrar!”

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Robert W

  24 januari 2021

  Den andra smakbiten var rolig. Jag har läst en annan bok av författaren.

 2. Svara

  Monika

  24 januari 2021

  Känner igen omslaget på boken så jag gissar att jag har sett den någonstans.

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  24 januari 2021

  denna vill jag läsa, tack för smakebiten.

 4. Svara

  Lottens Bokblogg

  24 januari 2021

  Tack för smakbiten, den boken kände jag inte till. Undrar hur man får en hund att säga godnatt?

 5. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  24 januari 2021

  jag håller på med den också. håller på med lite väl många titlar just nu. tack för smakebit och påminnelse

 6. Svara

  Bokdamen

  24 januari 2021

  Hm, känns som en annorlunda bok, andra smakbiten är lite rolig. Tack för smakbiten!

 7. Svara

  Cinnamon

  24 januari 2021

  Tack för smakbitarna! Okänd bok för mig.

 8. Svara

  bokdivisionen

  24 januari 2021

  Har inte läst Szabo. Är hon läsvärd tycker du?

 9. Svara

  Anna

  24 januari 2021

  Härlig smakbit ur en fin roman. Jag gillar Szabo och försöker läsa så snart det översätts något.

 10. Svara

  Ditte

  24 januari 2021

  Tack för smakbitarna. Detta är en bok jag inte alls kände till men en bok jag helt klart skulle vilja läsa. Läselistan är lång men jag har antecknat boken.
  kram

 11. Svara

  Villa Frejas bokblogg

  24 januari 2021

  Tack för smakbiten. En okänd bok för mig.

 12. Svara

  Boklysten

  24 januari 2021

  Okänd bok för mig. Tack för smakbitarna!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 62
 • 400
 • 1 717 000
 • 4 907
 • 63 142
Sök här