Fem en fredag

Fem-en-fredag # 3 Liknelser

Av
den
22 januari 2021

#3 Liknelser

När blir du envis som en åsna?

När jag har rätt!!

När satt du sist som på nålar?

Jag har blivit bättre på att klara nederlag i sportens värld, men en hockeymatch mellan Sverige och Finland är knappt att jag vågar titta på, där bara måste Finland vinna!

Vad var lätt som en plätt den här veckan?

Att ha en viss struktur på mina dagar, ofta är den enda strukturen att gå ut med hunden och att laga mat och äta, nu fick jag någonting vettigt uträttat varje dag. Obs, i min värld att t.ex läsa böcker mycket vettigt! Men jag lyckades också städa min verktygslåda som jag aldrig någonsin rotat i utan som jag ärvde av mitt ex! Nu kan jag hitta tavelspik den dagen de behövs!

Vad är som nålar i en höstack för dig?

Jag är numera så disträ så halva min tid går åt till att leta…efter mobilen, efter kameran, efter mina nycklar,

Hur är du smidig som ett kylskåp?

Jag gör numera helst sitt- och stå-gympa, att kravla omkring på golvet är ingen höjdare…

Flera deltagare till temat hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  22 januari 2021

  En bra verktygslåda är guldvärt!
  Alltid lika härliga svar =)
  Du får mig att le! Trevlig helg, imorgon får vi bänka oss för både längd och skidskytte!

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  22 januari 2021

  jag kravlar på golvet, vår yngsta är 5 månader

  • Svara

   Paula

   25 januari 2021

   Mina yngsta familjemedlemmar är 4 månader, har inte fått träffa dem ännu

 3. Svara

  bpz3

  22 januari 2021

  Vilka härliga bilder du har valt som illustrationer till dina svar. Så du har en verktygslåda. Vet egentligen inte varför jag trodde att du inte hade en – hahaha:-) Det där med sport ishockey, Finnkampen, fotboll det är känsligt när man har dubbel nationalitet. Då är det bäst att vara som min svengelska man – att inte vara ett dugg intresserad av någon sport. Förutom cricket då, men den sporten visas ju inte på svensk tv;-)

  Sen är det det där med att tappa bort sina grejer. Jag letar nästan uteslutande efter mina läsglasögon och mobilen. Kamera och nycklar ligger alltid på samma ställe, så det klarar jag;-)

 4. Svara

  Anna-Lena

  22 januari 2021

  Fördel med må barnbarn. Mycket golvkravlande när man träffar dem. Och Sofia gympa är också golv kravlande. Om man vill kravel-gympa. I övrigt är jag smidig som ett kylskåp. Har dock ordning på mina grejer, utifrån vad jag behöver. Envis….? Inte om jag får säga det själv…Det kan finnas andra åsikter.

  • Svara

   Paula

   25 januari 2021

   problemet att man inte får träffa dem är gigantiskt. Men de kravlar ännu inte omkring, jo barnbarnen har lämnat det stadiet o barnbarnsbarnen har ännu inte kommit dithän, men snart så! Envishet är en fin egenskap, tills motsatsen bevisas

 5. Svara

  Sognafaret

  22 januari 2021

  Mye sant i de fire siste ordene som skal avslutte setningen.

 6. Svara

  Ditte

  22 januari 2021

  God sen kväll!
  Alltid lika roligt och uppiggande att titta in till dig och läsa dina svar och se de härliga bilderna som du hittat till svaren. Kul med verktygslådan och dessutom bra att du hittar i den. Underlättar en hel del.
  Ja, detta med att förlora i sportsammanhang hade jag svårt för när jag själv var aktiv. Var mest arg på mig själv som inte presterade bättre. Å andra sidan var jag strålande glad när det gick bra.
  För min del är jag född envis och detta var ärftligt. Men jag kan inse och erkänna att jag har fel. Helst ska det dock bevisas.
  Kram

  • Svara

   Paula

   25 januari 2021

   Tack o lov har jag aldrig tävlat i någon sport. Mitt humör är ganska hett så jag hade nog gjort som Bolshunov i helgens skidlopp, drämt till med staven i huvet på motståndaren…ler

 7. Svara

  Bokdamen

  22 januari 2021

  Härliga svar och bilder som alltid. Kravla på golvet går inget vidare har jag märkt de gånger jag hamnar där. Inte dumt att ha verktygslåda och ordning, har någon variant av en slags låda men ordningen kan diskuteras.

 8. Svara

  ElisabetR

  22 januari 2021

  Jag har alltid rätt tills nån har överbevisat mej ;-D.
  Verktygslåda? En kökskniv är väldigt bra till mycket. F.ö. har jag ett litet förråd i en kökslåda.
  Jag är ganska smidig och stör mej på att jag inte tränat i min dar. Nu ids jag inte, sitter hellre med ett handarbete. Jag tar upp träning i mitt nästa liv eftersom jag är mycket klokare då.
  Nål i höstack, jo det kan man säga. Letar väldigt ofta efter just nålen, sätter den lite här och där mellan trådbytena.
  Tack för trevlig text och bilder som vanligt.
  Ha en go helg. Gå inte vilse i snön.

 9. Svara

  Robert W

  22 januari 2021

  Four word Finnish Horror Stories var jättebra! 😀

 10. Svara

  Kina Hellquist

  23 januari 2021

  Är helt ointresserad av sport, men har ett härligt minne från en ishockeymatch mellan Finland – Sverige. Det var en stormatch och jag var i London för att hälsa på sonen. Vi bestämde oss för att gå till en speciell pub för att se matchen. Där samlades alltid, förutom engelsmän, många skandinavier. Den här kvällen var det packat med finnar och svenskar. Jag minns faktiskt inte vilka som vann, men det var en så otroligt trevliga stämning hela kvällen, så det blev ett minne för livet! Så ska sporten förena tycker jag!
  Det är skönt att ha en städad verktygslåda, annars kanske man måste leta efter tavelspiken som i en höstack!
  Ha en trevlig helg!

  • Svara

   Paula

   25 januari 2021

   Roligt att höra att det var gemytlig stämning, inte alltid det blir så…när favoritlagen spelar

 11. Svara

  Minton

  23 januari 2021

  Är envis och måste bli överbevisad om jag skall ge mej. Verktygslådan är i ordning men hitta nycklarna, telefonen eller plånboken tar tid ibland.
  Det var flera år sedan jag kom ner på golvet och det ställer till problem ibland.
  Natti

  • Svara

   Paula

   25 januari 2021

   Ja det är förargligt att man ska vara smidig som ett kylskåp. Onda knän får jag också om jag kravlar omkring där nere. Och sen ska man ta sig upp också! Kram

 12. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  23 januari 2021

  jag brukar få kräla på golvet med mina barnbarn alltefter deras mer eller mindre akrobatiska program. väldigt roligt. men nu är det närmare ett år sedan vi gjorde det senast

 13. Svara

  Anki

  23 januari 2021

  Härliga svar och roliga bilder! Haha .. skrattade gott åt det som beskrivs som finska skräckhistorier! Kanske ligger det i generna, även om mina finska gener är lite avlägsna … men allt utom 1 och 2 håller jag med om – men jag gillar mumintrollen 🙂
  Ha en fin lördag!
  Kram

 14. Svara

  Ingrid

  23 januari 2021

  Fyndiga illustrationer till frågorna och svaren.
  Ha en skön helg!

 15. Svara

  Ama de casa

  23 januari 2021

  Kniviga frågor och braiga svar 🙂 En sak är vi absolut INTE överens om, och det är det där med hockeymatcher mellan Sverige och Finland… 😀

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  23 januari 2021

  Har man rätt kan man inte ge sig. Det kan hända att man blir överbevisad och då måste man vara ödmjuk nog att erkänna men annars måste man vara ståndaktig 😀 Jag var nästan lika fanatisk förr gällande hockeymatcher mellan Sverige och FInland men jag stod på andra lagets sida. Numera bryr jag mig inte särskilt mycket mer än att jag kan känna glädje om jag råkar höra att Sverige har vunnit. Verktyg har jag massor av men jag gjorde mig i alla fall av med de större maskinerna när jag flyttade från Mjölby. Men nog har jag så jag klarar mig och det får inte plats i en verktygslåda 😀 Min träning sker till stor del på golvet och jag är glad så länge det funkar.
  Som vanligt kul svar på frågorna 😀
  Kram

 17. Svara

  Susjos

  25 januari 2021

  Underbara svar och illustrationer på dina liknelser!
  Kram till dej!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 69
 • 400
 • 1 717 007
 • 4 907
 • 63 142
Sök här