Söndags-smakbit # 36

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

 

Jag läser nu Normal people av Sally Rooney

Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid.120

“He hasn´t seen her in person since July, shen she came home for her father´s Mass. Her lips look pale now and slightly chapped, and she has dark circles under her eyes. Athough he takes pleasure in seeing her look good, he feels a special sympathy with her when she looks ill or her skin is bad, like when someone who´s usually very good at sports has a poor game. ”

sid. 156

“In the weeks they´ve been apart, his emails to Marianne have become lengthy. He´s started drafting them on his phone in idle moments, while waiting for his clothes in a lauinderette, or lying in the hostel at night when he can´t sleep for the heat. He reads over these drafts repeatedly, reviewing all the elements of prose, moving clauses around to make the sentences fit together correctly. Time softens out while he types, feeling slow and dilated while actually passing very rapidly, and more than once he´s looked up to find that hours have gone by.”

0

15 Comments:

 1. Låter intressant. Tack för smakbiten!

 2. Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

 3. Tycker jag känner igen den här boken, men vet inte riktigt varifrån. Kan onekligen känna igen mig i det där med att timmarna bara flyger iväg ibland.

 4. denna vill jag läsa, fast på svenska, köar på biblioteket.

 5. Verkar intressant. Tack för smakbiten!

 6. Tack för smakbiten. Jag tänker ofta på att jag borde läsa mer på engelska.

 7. Kul att de blommade lite för dig i alla fall och mina som stått i fullblom länge och ff bara blommar och blommar. Vill du ha till nästa år igen så sparar du bara fröna som blir nu. Ha en fin söndag =)

 8. Tack för smakbitarna. Kände inte till den boken tidigare.

 9. Utrikiska är nog så jobbigt att prata, att läsa utrikiska ger liksom ingen avkoppling för min del. :-)

 10. Okänd för mig, tack för smakbiten!

 11. Tack för smakbiten. Maken köpte den här i somras och har läst den, så möjligen kommer jag att läsa den såsmåningom

 12. Tack för smakbitarna, det var två smakbitar med längtan tyckte jag.

 13. Intressanta smakbitar, tack för dem!

 14. Så fint att få ta lite del i böckerna. Man blir ju alltid lita lockad :)

 15. den boken har jag fått av min lilla dotter så den står i min hylla för läsning

Kommentera