Fem en fredag

Fem en fredag # 36 Media

Av
den
6 september 2019

Media

-Vilken typ av media betalar du för?

HBO är den enda streamingtjänsten, jag ville gärna se “The handmaid´s tale”, jag läste boken 1999 och gillade den inte alls! Men Atwood är en favoritförfattare och serien är fängslande. I dagarna kommer uppföljningsromanen som redan blivit nominerad till Man Booker prize, hur man nu kan göra det med ett verk som ännu inte utkommit?

I övrigt nöjer jag mig med de gratis kanaler som ingår i hyran.
Jag har bredband via Tele2 och prenumererar på Ludvika Nya Tidnings e-tidning, tycker det är trevligt att ha en tidning att läsa 7 dagar i veckan!

-När läste du senast en fysisk dagstidning?

Det var så länge sedan att jag inte ens kan minnas…

-Hur mycket av ditt tv-tittande sker enligt tv-tablån, mot för streamande via playtjänster?

Jag undrar om jag inte trots allt tittar på live-tv mer än på play. Serier är ju ok att se på play men tävlingsprogram som Idol, Lets dance, Kontrapunkt, Mästarnas mästare o liknande vill jag gärna se direkt liksom idrottstävlingar förstås!

-Vad har varit en stor lokalnyhet den senaste veckan där du bor?

Det jag först tänker på är den 15-åriga Ludvika-tjejen som försvann och hittades först ett par dagar senare i Gävle. Tjejen är på en mental 7-årsnivå vilket förstås gjorde det hela än mer kritiskt. En man i 20-årsåldern anhölls misstänkt för människorov men om jag uppfattat saken rätt är han nu släppt men utredningen fortgår. Min helt egna teori är att hon bekantat sig med mannen på sociala medier, stämt träff med honom och åkt iväg.

-Vad senast ångrar du att du klickade dig in på?

Faktiskt kan jag inte påminna mig om det, men självklart händer det då och då.

Flera som svarat på fredagsfrågorna hittar du hos Elisa

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  6 september 2019

  The handmaid´s tale visades i svt, vi har inget annat, svt visar massa bra filmer. Göteborgs-Posten läser jag varje dag.

 2. Svara

  BP

  6 september 2019

  Här är vi i stort sett helt överens:-) Har inte HBO men några extra kanaler bland annat BBC. Lokaltidningarna dimper ju ned två gånger i veckan, och de läser jag alltid. Annars läser jag nyheterna på nätet.

  Dock tittar vi inte på samma program kan jag säga, förutom idrottstävlingar då och Sportspegeln/Sportnytt förstås.

  Kul att läsa dina svar:-)

 3. Svara

  Ama de casa

  7 september 2019

  Det enda jag betalar för är Cmore, och det började med att jag ville se Let’s Dance reklamfritt (i efterhand). Sen har det bara rullat på med den tjänsten, men dom har mycket bra att titta på och reklamfritt är en gudagåva! (Fast om det nu finns en gud så tror jag inte att han tänkte på det i första hand 😉 ).
  Det enda jag egentligen ser i realtid är Schlagern. Är beroende av den sen barnsben… 🙂

 4. Svara

  Anki

  7 september 2019

  Kul att läsa dina svar … vi har fortfarande en vanlig morgontidning … jag läser den aldrig och vi ska nog säga upp den och bara ha e-tidningen. Problemet är ju att vi behöver lite tidningspapper för att tända i spis och kakelugn … har ju sagt nej till reklam också … jaja, det löser sig!
  Kram

 5. Svara

  Karin Eklund

  7 september 2019

  Vi har det lite annorlunda än vad ni har det i Sverige vad gäller Media, men säkert finns det ålänningar som också har möjlighet till både det ena och det andra vad gäller svensk media, att köpa tjänster därifrån. Det har alltid varit möjligt att göra så på ettdera sättet men vi kör med vår vanliga Ålcom. Ålands telekommunikation.
  Här läser vi också enbart e.tidningar sedan möjligheten till det gavs. Däremot passar jag på att läsa en av traktens papperstidningar när jag råkar på en i officiella ämbetslokaler. I väntan på insläpp så passar det mig bra.
  Tv-Program? Hmmmm. Väldigt få för min del. Unge kommissarie Morse, Ett fall för Vera, Det sitter i väggarna och engelska antikrundan, Där ingen trodde att någon kunde bo. Ungefär så ser mitt tv-liv ut förutom Rapport då förstås.
  Trevlig lördag Paula!

 6. Svara

  Ditte

  7 september 2019

  Vi har inga streamingtjänster vi betalar för men jag ser en del via olika playvarianter på datorn. Är inte så intresserad av serier men t.ex. “Vår tid är nu” såg jag gärna men den går på svt. Barnmorskorna i East End ser jag också ibland. Men även det svt. Gillar inte reklamkanalerna och irriterar mig på att allt där tar så lång tid. Är det större sportevenemang så kan vi för ett tag köpa tid på en betalkanal för en del sport gillar vi. Bl.a fri idrott, skidor i variationer och fotboll. Maken gillar också Formel 1 men det kan han se via datorn och streama.
  Vad gäller tidningar får vi två gånger i veckan gratistidningar om Söder. Och när vi är hemma i Sverige brukar vi ha DN eller Svenska Dagbladet som papperstidning. Jag gillar att bläddra i en riktigt tidning.
  Läste just om flickan från Ludvika som hittats i Gävle. Men det verkar inte vara som man först trodde….
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 143
 • 440
 • 1 628 012
 • 5 074
 • 65 433
Sök här