Läst

Söndags-smakbit # 36

Av
den
11 september 2022

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Drömmarnas flod av Elisabet Nemert
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid 79

“Under deras samtal hade advokaten målat upp en skrämmande bild av den rådande situationen på många platser i Amazonas. Han hade redogjort för jordägarnas övergrepp på ursprungsbefolkningen, för skövlingen av regnskogen, den utbredda korruptionen och narkotikakartellernas makt och inflytande som sträckte sig ända upp till den högsta regeringsmakten. “

sid. 141

” Göteborgs hamn Nådens år 1870
Min älskade syster och käraste vän, när jag skriver dessa rader sitter jag på en bänk i hamnen i Göteborg. Framför mig på redden ligger fartyget Orlando som ska ta mig och övriga emigranter till Hull i England. Därifrån ska vi färdas med tåg till staden Liverpool varifrån vi sedan avreser med en stor atlantångare till Amerika och New York.
Jag kan känna den stickande doften av rädsla men också den friska doften av hopp och beslutsamhet, samma känslor som rett sig ett bo i mitt eget bröst.”

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  11 september 2022

  Jag får ju inte ihop smakbitarna tidsmässigt, men jag gissar att de har med varandra att göra.

 2. Svara

  Cinnamon

  11 september 2022

  Jag vill verkligen läsa något av Elisabet Nemert igen. Jag tyckte ju om de jag läste förr. Tack för smakbiten!

 3. Svara

  Hanneles+bokparadis

  11 september 2022

  Amazonas regnskog och Göteborgs Hamn… intressant blandning

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  11 september 2022

  har aldrig läst något av Elisabet Nemert. vet egentligen inte varför. hennes namn har ju figurerat i väldigt många år. tack för smakebiten!

 5. Svara

  Lottens Bokblogg

  11 september 2022

  Författarnamnet klingar bekant men jag har inte läst något av henne. Tack för smakbit.

 6. Svara

  Bokdamen

  11 september 2022

  Författarens böcker lånas en hel del på jobbet, men jag har inte läst något av henne. Tack för smakbiten!

 7. Svara

  Sara Pepparkaka

  11 september 2022

  Tack för smakbiten! Och vilken fi snigel du har i headern!

 8. Svara

  Åsa

  11 september 2022

  Tyckt om det jag läst av Nemert, och denna blir jag nyfiken på, inte minst är bokomslaget lockande! Tack för smakbit.

 9. Svara

  Ditte

  11 september 2022

  Tack för smakprovet och detta är en bok jag skulle kunna tänka mig att läsa . Intressant med både Göteborg och Amazonas.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 41
 • 172
 • 1 654 288
 • 5 125
 • 66 098
Sök här