Söndags-smakbit # 37

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Hur man deltar med en smakbit?

1.Endast en regel gäller: Inga spoilers.

2. Viktigt: Ange länken till ditt blogginlägg i länkfunktionen. Länk tillbaka till detta blogginlägg i din egen. Glömmer du det, läsarna hittar inte din eller någon annans smaklökar. Använder du Twitter / Instagram för att marknadsföra din blogg? Hastag #smakebit.

Jag har i veckan läst romanen

Vajlett och Rut av Karin Alfredsson och har länkat titeln till Adlibris där du kan läsa mer om boken.

Min smakbit kommer från sid. 108

“Concordias postorderverksamhet var ett tecken på att hon släppts in i kvinnogemenskapen. Det här är kvinnornas lilla julafton, när postorderjulklapparna ska fördelas mellan sina beställare och allt vederbörligen förevisas och beundras. I Granträskåsen skryter man inte med sina ägodelar, och ingen beställer mer än hon kan svara för inför kritiska blickar. Kanske är detta det närmaste kvinnorna kommer varandras intima liv. Ingen skulle komma på tanken att beställa nylonstrumpor eller något annat högfärdigt.”

0

17 Comments:

 1. har sett en del om den här boken på senaste tiden. tack för smakebiten!

 2. Jag tror det är första gången som vi läst samma bok samtidigt. Dvs jag lyssnade på den, hörde klart den igår.
  Kramen

 3. Den vill jag läsa. Karin Alfredsson brukar vara bra.

 4. Tack Paula, den kommer nog in på listan…som för övrigt bara blir längre och längre, jag är ju “långsamläsare” :)
  Kram på’re

 5. Jag håller på med den boken, fick den i brevlådan.

 6. Den här är jag verkligen nyfiken på.

 7. Tack för intressant smakbit, skall hålla utkik efter vad du skriver om den sedan.

 8. Har bara läst Skrik tyst så inte grannarna hör och den var bra, nyfiken på att läsa mer av henne. Tack för smakbiten!

 9. Har tänkt läsa något av Karin Alfredsson igen. Den här lät intressant.

 10. Kom som ett oväntat rec.ex. med posten, står på vänt i hyllan. Tack för smakbiten!

 11. Tack för smakbiten. Den här ligger på vänt hemma.

 12. Dette er en forfatter jeg har hørt om, men ikke lest noe av. Selv om Skrik tyst så inte grannarna hör står på leselisten min.
  Ha en riktig fin søndag!

 13. Den kommer jag att läsa så småningom. Tack för smakbiten!

 14. Lite nyfiken på den här, tack för smakbiten!

 15. Tack för tipset men detta är en av de få böcker som du föreslagit som jag läst- Din andra tips har oftast hamnat på min läslista. Jag tyckte den var läsvärd men den kvalar inte in bland de bästa böcker jag läst.
  Kram och trevlig kväll.

 16. Det var en intressant smakbit.

Kommentera