Skyltsöndag # 175

Denna vecka var vi en grupp från PRO som gick en trevlig guidad vandring i vår egen by. Jag fick höra massor om förr-i-tiden eftersom de andra deltagarna är uppväxta här på orten och hade många roliga minnen att berätta.

Det här blev väl en tio-poängare!
I början av veckan hittade jag dessa superläckra GoldWing-hojar utanför Vildmarkscaféet !
Goldwing tillverkades av Honda, den första modellen kom 1975 och den sista modellen jag hittade när jag googlade var från år 2013.
Vilka glidare!
Denna helg pågår Adventure Days uppe i fritidsbyn och då samlas mellan 300-400 hojar som kommer för att träffas, köra motorcykel och ha kul tillsammans.
Inga GoldWings i helgen, de är alldeles för fina för att köras ute i vildmarken på guppiga grusvägar..

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

0

11 Comments:

 1. Hur var det nu igen – skyltar finns precis överallt, eller hur!!!?
  Vattenhästen antar jag är en pump eller? Ser inte ut som en häst, men…
  Gold Wing – WOW! Då har du sett fler i år än vad jag har gjort. Förut fanns det massvis med Gold Wing hojar här i Stockholm, men i är har jag inte sett en enda. Lite väl dyrt kanske…
  Vildmarkscaféet lär förhoppningsvis skratta hela vägen till banken efter ytterligare en event i trakterna. Adventure days låter som motocross och offroad hojar. Hoppas det inte bara var ägarna av Gold Wingsen som besökte caféet utan att också publiken till Adventure Days och dess deltagare gör det..

  Ett härligt bidrag till Skyltsöndag. Tusen tack för det och länken:-)

  PS. Jobbade för Suzuki en gång i tiden. Älskar hojar:-) DS.

 2. Jag skulle nog ge 15p av 10. Häftigt med alla hojarna. Har då och då sett olika varianter av dem både i Stockholm och här i Torrevieja. Vad trevligt med en guidad tur och få veta mer om trakten och byn. Hade gärna gått med.
  Tack för fint bidrag!
  Kram från den spanska terrassen och nu +26.

 3. Vilka hojar!!!! Wow så läckra! Hur långt från Borlänge bor du?
  Kram och sov gott!

 4. Vad skoj med en guidad tur på hemorten – ett bra initiativ av PRO :-)

  Verkligen snygga hojar! Har sett några glida omkring här också, fattar inte att man vågar ha såna snygga dyrgripar i den här trafiken…

 5. Kul med guidad tur på hemorten – brukar vara både intressant och lärorikt :) Vattenhästen känner jag igen … jag har nog en bild på den jag också, men utan skylt :)
  Häftiga hojar dessa Goldwings!
  Snygg skyltning Paula!
  Kram

 6. Så trevligt med en guidad tur på sin egen ort – då ser man säkert på mycket av det vanliga med helt nya ögon. Jag kan tänka mig att många här i min förort skulle behöva och vilja gå på liknande promenad med de äldre som ännu kan berätta. Historia är så viktigt!

  Hojarna är rena guldklimparna, vilka skönheter! Inte för att jag någonsin skulle våga sitta på en, men njuta av synen kan jag. Och en våffla eller två.

  Tack för din himla gulliga kommentar för något inlägg sedan. Glad att höra att du inspireras. Kram <3

 7. En tur med många guider verkar det som :) Kul när flera i gänget kunde bidra med historier.
  Det brukar ju vara skyltarna som är huvudattraktionen i de här inläggen men nu tror jag att bakgrunden kom i förgrunden :D Men du hittade två riktigt trevliga skyltar :)
  Kram

 8. Så roligt du verkar ha det i dina bygder. Alltid är det någonting på gång tycks det som. Skyltar och vackra hojar dessutom. Så fin skylten är med röd ram…enkel och upplysande. Den ger mig idéer om nästa års skyltningar här hos oss.
  Tack Paula! Ha det bra i pörtet!

 9. Tycker dom påminner mer om bil än motorcykel. Det verkar vara ett klassisk kafe i bakgrunden.

 10. Kaffe våffla bakelse och smörgås vad behövs mer på ett café ? Bra där ?

 11. Du jag hade en arbetskamrat en gång i tiden, frun såg honom komma hem nör han körd i i mc garaget, men efter en stund hade han inte kommit in, hon gick ut och där låg han fastklämd under den tungs mc:n. Inget större skada men han satt fast som i ett skruvstäd, dom är tung dom där.

Kommentera