Söndags – Smakbit # 38

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

 

Jag har denna vecka grottat ner mig i Susanna Alakoskis nya roman Bomullsängeln. Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken som är den första i en svit som handlar om kvinnors liv, arbete och längtan i Finland och Sverige under hela 1900-talet.

Smakbit sid. 81
” Efter konfirmationen blev man storpojk och storflicka, någon månad senare tilläts man gå på dans och Hildas tidigare raka finklänning syddes in. Men Hilda blygdes, brösten hennes hade blivit så förfärligt stora att hon helst ville somna och vakna för att upptäcka att Gud återhämtat dem. Det kunde ju inte vara meningen att brösten skulle hindra människan att se var hon satte fötterna.”

sid. 178
“Pojkar, män. Kepsar. Slamret hade ännu fler takter än vad hon först trodde, det saxade, klippte, snurrade. Det hackade, bultade. Lumpens lukter fick nyanser, ull, olja och färg. Överallt grågummor. Med påsbröst och bruna tandstumpar och infallna munnar med rynkor.”

0

15 Comments:

 1. Tack för smakbitarna, de var slagfärdiga på något sätt. Har läst en bok av henne tidigare.

 2. Har inte läst något av henne, men känner ju till namnet. Tror att jag skulle gilla Hilda :)

 3. Den här skulle jag vilja läsa, tack för tipset!

 4. Tack för smakebiten, har länge tänkt läsa något av henne.

 5. Jag känner igen känslan av att inte kunna se sina fötter, fast i mitt fall handlar det då om gubbmagen ;) Tack för smakbiten!

 6. Riktigt bra smakbitar, jag gillade dem verkligen. Blir nyfiken på boken, den är ny för mig. Tack för smakbitarna, trevlig söndag! :)

 7. Den här vill jag läsa. Tack för smakbiten.

 8. intressant historia, vi får se om jag läser boken, tack för smakbiten.

 9. Mirjam Elisabet Halvarsson

  Smakbitar som väcker nyfikenheten :)
  Kram på’re

 10. Tack för smakbiten! Den boken kände jag inte till.

 11. Vilket härligt språk i smakbitarna. Jag känner för att läsa boken tack vare det.
  Tack Paula, säger Karin som läser en bok som heter Hästarnas dal av Jean M Auel. Inte riktigt det jag vill läsa men intressant på många olika sätt ändå, så dagen avslutas alltid med något kapitel i alla fall.

 12. Alakoskis bok tänker jag också läsa. tack för smakebiten!

 13. Den borde jag nog läsa. Har fortfarande inte tagit tag i Svinalängorna, men ska väl göra det vad det lider.

 14. Den här tänkte jag läsa, och det skulle vara kul att gå på pjäsen också i höst!

 15. Har läst annat av den författaren och blir nyfiken på den här. Tack för smakbiten!

Kommentera