Söndags-smakbit # 40

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag påbörjade idag en rykande färsk bok
Warlight av Michael Ondaatje

som bl.a skrivit “Den engelska patienten” som även filmatiserats.
Den filmen såg jag och tyckte den var långrandig och händelselös, men nu hoppas jag förstås att den här romanen från åren efter andra världskriget ska vara intressant och spännande.
Mitt smakprov kommer från sid. 32

“There are times these years later, as I write all this down, when I feel as if I do so by candlelight. As if I cannot see what is taking place in the dark beyond the movement of this pencil. These feel like moments without context. Picasso as a youth, I`m told, painted only in candlelight, to admit the altering movement of shadows.
Some evenings in the darkness of my walled garden during an October gale, I sense the walls shudder as they steer the east coast wind into the air above me, and I feel nothing can invade och break a solitude I`ve found in this warmer darkness. As if I am protected from the past, where there`s still a fear of recalling The Moth`s face lit by a gas fire while I asked question after question, trying to force an unknown door ajar.”

0

12 Comments:

 1. Känner att det där inte passar mig alls, känns händelselöst och långrandigt :) Har sett Den engelska patienten och har för mig att jag tyckte den var väldigt långsam, men helt okej.

 2. Känner igen författarnamnet, men har inte läst någon bok av honom eller sett filmen.

 3. Tack för smakebiten, långsamt är inte min grej. Fint omslag.

 4. Tack för smakbiten. En bok jag inte kände till.

 5. jag gillar verkligen Ondaatje. särskilt den självbiografiska boken som handlar om hans familj. har lyssnat på honom på mässan också för många år sedan. tack för smakebiten!

 6. Tyckte också att “Den engelska patienten” var seg. Ska bli spännande att läsa vad du tycker om den här :)
  Tack för smakbiten!

 7. Tack för smakbiten. Okänd bok för mig.

 8. Minns också filmen ”Den engelska patienten” som seg. Ser ut att vara fint språk i boken du läser. Tack för smakbiten.

 9. Tack för smakbiten. Jag minns den filmen som vacker, fast långsam.

 10. Tack för smakbiten!

Kommentera