Skyltsöndag # 178

Magert med färska skyltar, idag grävde jag i arkivet….

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta, kan någon tala om hur en krog-skjorta ser ut? Och hur söt är en sweet-shirt tro?

Det sista är ett brev snarare än en skylt men eftersom det samtidigt är ett massutskick till oss på orten så tycker jag den duger..

För äntligen äntligen äntligen ska vi få hit en sköterska som kan hjälpa oss med provtagningar inför läkarbesök! 8 mil raderas i ett huj! För att inte tala om 2 förbeställda transporter för mig och andra som saknar egen bil!

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

0

13 Comments:

 1. Fyndig skylt det där med papperskorgen… kanske man kunde utveckla!!! Rabatter är ju alltid bra :) En fortsatt trevlig vecka nu :)

 2. Äntligen någon som tänkt till – det blir ju toppen med en egen sköterska. Gott om stavfel på rabattskylten…. Men men inte värre än man fattar, fast vad en krogskjorta är det vet inte jag heller. Trevlig kväll Kram

 3. Papperskorgsskylten skrattade jag gott åt. Och förstår tanken…
  Rea annonsen var mitt i prick. Undrar också hur en krogskjorta ser ut. Likaså en “sweet shirt”. Men det ger sig nog vid ett besök.
  Vad fint att ni ny får en distriktsköterska hos er. Inte en dag för tidigt. Det går framåt.
  Härlig skyltning.
  Stor kram!

 4. Den sista “skylten” (brevet) gjorde mig verkligen glad för din skull.
  Dålig stavning gör ingen glad men humorn om papperskorgen var träffande… ;-)
  Kramen.

 5. Asgarvade när jag såg första skylten. Så himla bra om än aningen makaber;-)
  Stavningen i andra skylten framkallade nästa skratt! Tänkte omedelbart på en turistort där restauranger försöker sig på att översätta rätterna på menyerna till 10 språk. Å då blir det ungefär som hos dig. Fast där handlade de ju om kläder. Hur kul som helst – egentligen:-)
  Kul att det äntligen satsas på “glesbygden” och att en mottagning för planerade provtagningar öppnas på din hemmaplan. Det borde ju egentligen vara en självklarhet, men. Stort GRATTIS:-)

  En toppen skyltning som framkallade två asgarv och ett stort leende:-) Tackar för den och länken:-)

 6. Hahaha!! Dagen började här med ett riktigt gapskratt! Första skylten är riktigt fyndig … och vad man än tycker om klädannonserna, så nog var de både annorlunda och med en rolig stavning som gav en del frågetecken :)
  Så jättebra att ni nu kan få proverna tagna på hemmaplan! Grattis till det!
  Tack för en bra start på måndagen!
  Kram

 7. Fniss….vilka roliga skyltar du visar :D Men du!!! Nån som tänkt till på landstinget??? Det där var ju toppen!!
  Kram på’re

 8. Så roliga skyltar! Kunde ingen hjälpa den stackars människan med stavningen.
  Boxer 100 kr, undrar hur den hunden såg ut? ;)
  Grattis till sköterska på byn!
  Kram

 9. Haha! Papperskorgsskylten var ju hur “träffande” som helst ;-)

  Det kryper i mig när jag ser sån där stavning, samtidigt som jag roas. Precis som du säger (skriver), ska man skratta eller gråta?

  Härligt att du slipper åka så långt nu för provtagning, även om du börjar lära dig att boka bussen till rätt hållplats ;-)

 10. Jättekul papperskorgsskylt och kanske kan den få några att anstränga sig lite :)
  Skylten med alla felstavningar får mig att fundera på hur jag skulle få till en skylt i främmande land om jag inte kan språket. Men är det någon med svenska som modersmål så är det ju tragiskt.
  Underbart att ni får möjlighet till provtagning på nära håll. En gång kanske man kan tycka att det är ok med en längre resa men om man måste gå regelbundet så är det självklart en lättnad :D
  Kram

 11. Duktiga utlänningar som anstränger sig för att skriva svenska! Visst får man skratta lite åt felstavningarna, för skrattet är ju inte elakt ment. Krog-skjorta, lätt som en plätt för en finlandssvensk: kragskjorta säger vi också, fast språkguruna avråder. På finska kauluspaita, på engelska collar shirt. Simsalabim, gåtan är löst.
  Ha en bra vecka.

 12. Det var en mycket träffande skylt till papperskorgen. Så ser det nog ut på manga ställen. ha det gott.

 13. Stava svenska är inte alltid lätt men så
  Roligt det kan bli. Värre är det att ta prov på Säfsgården. Husbock kanske, eller mögelangrepp? Haha!
  /P

Kommentera