Läst

Söndags-smakbit # 44

Av
den
5 november 2023

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.
Jag tyckte mycket om Annika Norlins novellsamling Jag ser allt du gör och blev glad när hon utkom med sin första roman som jag nu har i min hand.
Den heter Stacken och jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer.
Smakbit sid 18
“Plötsligt är livet en hinderbana av intryck. Gå nerför trapporna, fötterna som klapprar mot stengolvet. Pang när dörren slår i. Lamporna är skoningslöst starka, skär i ögonen. In i bussen där alla tränger sig om varandra och pratar, pratar, pratar. En flicka trycker igång ett klipp på telefonen, popmusik vrålar för en sekund i bussen…….

…Solens största fel är att den är för ljus. Någon är på väg ut och snäser: Du står ju mitt i vägen! Och man ser dens arga blick, och man känner tårarna välla upp. Det känns så orättvist, för jag gör ju alltid mitt bästa. Kan hon inte se det, arga snäsande kvinnan. Jag bara ger och ger och ger ju, varför ser hon inte det. Och man har ingen kontroll över nervsystemet och tårkanalerna längre så man bara gråter, gråter, gråter.Mitt i bussen står man och gråter. Först duckar man huvudet, hoppas att inge ser, för det är så pinsamt, men sedan inser man att alla ändå bara kollar in i sina telefoner, så det var inget man behövde oroa sig för.”

sid 49
“Givetvis.
Av alla helt folktomma ytor i det här landskapet var jag tvungen att slå ner tältet på just den plats där det skulle komma 1/någon slags sekt, och nu även 2/nån jävla traktor eller vad det är. Efter utmattningen stod jag inte ut i lägenheten när en granne blåste håret, och nu: ett konstant vrålande från en…skogsmaskin”

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  5 november 2023

  gillar Annika Norlin, denna lite annorlunda.

 2. Svara

  Boklysten

  5 november 2023

  Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

 3. Svara

  Cinnamon

  5 november 2023

  Tack för smakbiten!

 4. Svara

  Monika

  5 november 2023

  Kände inte till den här boken, men den känns väldigt träffsäker. Det är på tok för mycket ljud överallt. Solen vill jag dock inte klaga på.

 5. Svara

  Bokdivisionen

  5 november 2023

  Jag köpte den här åt sambon på bokmässan då han är ett stort Norlin-fan. Vi har både läst och gillat novellsamlingen. Jag vill också läsa den men han brukar få läsa sina nya böcker först. 🙂

 6. Svara

  Lottens Bokblogg

  5 november 2023

  Den här boken är jag nyfiken på. Visst är Annika Norlin “Säkert”?

 7. Svara

  Klimakteriehäxan

  5 november 2023

  Har tänkt läsa henne.

 8. Svara

  Sara Pepparkaka

  5 november 2023

  Det var en ny bok för mig, tack för smakbiten!

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  5 november 2023

  novellsamlingen var ju väldigt fin vilket ju gör att en har höga förväntningar på romanen. tack för smakebiten!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 189
 • 1 654 995
 • 5 128
 • 66 118
Sök här