skyltsöndag

Skyltsöndag # 443

Av
den
5 november 2023


Känner du till begreppet Reko-ringen?, om inte följ länken för mer info. Här i Dalarna finns flera lokala reko-ringar som säljer lokalt producerade varor inom livsmedel.Torget vid regementet här i Falun är utlämningsplats en gång varannan vecka. Anna som har sitt företag i Fredriksberg där jag bodde förut är medlem och brukar åka till olika utlämningsställen. Förra veckan handlade jag ägg av henne, det är godaste äggen jag smakat och så länge jag bodde i Fredriksberg så frossade jag i ägg från Rosahöjdens gård. Men nu kan jag alltså handla på det här viset istället. Man beställer varor via facebook så det förekommer ingen direktförsäljning på plats, endast utlämning.

Arbetet med att bredda cykel- och gångvägen fortsätter, första gången jag ser uppmaningen att leda cykeln.

Den här skylten är nog färdig för museet och dags att ersättas av en ny, eller hur? Finns här i min förort…

På facebook fick jag se den här symbolen som Demensförbundet vill sprida. För mig var det första gången jag såg den här symbolen som alltså talar om att bäraren av denna är dement och kanske behöver extra stöd och hjälp, kanske har hen gått vilse eller har svårt att uttrycka sig. En bra tanke men en mycket diffus symbol som nog kommer att ta tid att bli välkänd.

Den här roliga mojängen får avsluta veckans skylttema. Nu är jag inte en ostbåge-fantast men visst har jag ätit en försvarlig mängd genom åren. Och visst blir man kletig om fingrarna! Här är lösningen!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  5 november 2023

  Det var lite blandat men tecknet för demens har jag aldrig sett. Borde bli uppmärksammat såå alla vet. Led cyckeln skrattar jag åt för det låter lustigt.
  Hur är det med lille Daniel i skitvädret.
  Kramar från oss

 2. Svara

  BP

  5 november 2023

  Japp, jag känner till Reko-ringen. Det trodde du inte, eller hur;-) Ägaren till Lönnqvists Deli & Bistro i Täby Park grundade ringen i stor-Stockholm. Hennes restaurang är så reko att det är PK om du förstår vad jag menar;-) Och tjejen i din bil hade jag ju kontakt medför två år sedan när jag ville beställa viltkött, men det gick inte. Tycker att idén är outstanding att beställa vad man vill ha och sedan hämtar man bara upp det och betalar på plats. En enastående affärsidé!!!
  Och varför skulle man leda cykeln där? Grusvarning, eller…
  Symbolen på etuin är ju två stiliserade händer (tror jag). En hand som ger och en som ger – ungefär så. Jag gillar symbolen men INTE färgen. Är allergisk mot både rosa och ljusblått;-)
  Doodle-fingret borde vara årets uppfinning. Det kan man ju använda för allt möjligt salt och sött som man blir kladdig av. Genialiskt helt enkelt!

  En oslagbar Skyltsöndag! Tusen tack för den och länken:-)

 3. Svara

  Mia

  5 november 2023

  Äsch så många onödiga prylar det finns 🙂 Det skapas behov för än det ena än det andra.
  Här i Västerbotten finns det (vad jag vet) endast en Rekoring och det är i Umeå och jag vägrar köra 7 mil för att handla där, däremot så finns det faktiskt en hel del små lokala företagare, främst odlare, som har hemförsäljning eller kan leverera in till Vindeln men det är lika förbaskat 3 mil att köra….äsch vi kör byteaffärer som på den gamla tiden här i byn
  Kram på’re

 4. Svara

  LillaSyster

  5 november 2023

  Skrattade gott åt sista bilden =) Jo, jag gillar ostbågar men jag fortsätter att äta dem med fingrarna ändå.
  Så bra att du fått fatt i din gamla äggleverantör, för visst är det skillnad på ägg och ägg. Dina
  ägg och de jag köper är ju färska och har inte åkt runt i halva Sverige.
  Symbolen påminner vid första anblick lite om den som taktipro (taktilmassage) har. Jag ser en grön och en blå hand….. men det kanske det inte alls ska symbolisera?
  Du ha en bra kväll! Kram

 5. Svara

  Äventyret Framtiden

  5 november 2023

  Å jo, nog känner jag till rekoringen alltid. Jag har ju jobbat inom ekologin hela mitt vuxna liv, så givetvis. Jag har handlat i REko-sammanhang på Åland många gånger om.
  Skylten som behöver bytas ut trodde jag allra först hade fått snömodd på sig, men så var alltså inte fallet.
  Bra skyltat hos dig som vanligt Paula.
  Ha det gott -kram från gränden

 6. Svara

  Ditte

  5 november 2023

  Snyggt skyltat! Vilken intressant och god tanke med Reko Ringen. Har hört talas om den men inte anlitat något ännu. Vet att den ska finnas i Nacka/Sickla. Men ska absolut ta reda på mer. Tack för tipset,.
  Detta med demens är så viktigt men kanske var inte symbolen så tydlig- Mer info behövs absolut.
  Kram

 7. Svara

  Susjos

  6 november 2023

  Vilken härlig skyltsöndag! Ja nog borde vägskylten bytas ut, jösses så gammal den ser ut! Reko-ringen var nåt nytt för mej, det får jag kolla in mer!
  Va fint med demens- märket! Å hjälp-fingret när man äter ostkrokar ( eller ja, ostbågar då) det är ju perfekt!
  Ha det gott!
  Kramar från ett varmt och soligt Puerto Rico!

 8. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  6 november 2023

  Här hos oss har de kört med REKO i många år nu, Jag har handlat så många gånger – tycker det är ett mycket bra sätt att gynna de lokala bönderna här omkring.

  Den där skylten har gjort sitt och kanske hör hemma på ett museum? Men den borde verkligen bytas ut!

  Ostkrokar är gott ibland, men man blir så kladdig att äta dessa – Men har aldrig sett detta “verktyg” att använda till att äta med.. Skall kika om det finns här hos oss med?

  Önskar dig en fin vecka!
  Kram

 9. Svara

  Anki

  6 november 2023

  En härlig skyltning som alltid!
  Visst vet jag vad Reko-ringen är … finns även här, men jag brukar åka till en del gårdsbutiker istället.
  Symbolen för demens såg jag någon annanstans, men minns inte var – bra att den finns, men som sagt, man måste veta vad den står för … nu vet jag det! 🙂
  Ha en fin start på denna nya vecka!
  Kram

 10. Svara

  KajsaLisa

  6 november 2023

  Rekoringen var en kul ide, fuck mellanhänder.: Som gammal Mountanbikeåkare måste jag säga att den där slingan verkar inte alls för svår på cykeln. Jag håller med om symbolen, inte lätt att tyda.

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 november 2023

  Jodå, jag har hört talas om rekoringen och jag gillar idén, Vilken lycka att du nu kan köpa de supergoda äggen på det här sättet 😀 Kanske har några cyklister drattat på ändan och då måste någon vuxen tala om att det inte är så bra att sitta på cykeln just där, Jag känner inte alls igen symbolen för demenssjuka, Den borde göras mycket mer känd för annars har den inte så stort värde.
  Hahaha, en doodle finger vill jag inte ha men tanken är rolig. Men vilken koncentration det måste krävas att träffa rätt varje gång.
  Kram

 12. Svara

  Åke

  7 november 2023

  Du finner nog allt du Paula! Vilka skyltögon du går ut med 🙂 Mojängen vart klart bäst denna söndag 😉 Den ska jag allt kolla till, det finns ett märke/smak jag gillar, inte det på bild… utan en starkare sort. Reko för mig här på ön betyder bolaget som hämtar sopor och tömmer avloppsbrunnen. Brödbilen va ju smart… men vad händer då med de lokala butikerna då… eller till slut klagar folk på landsbygden tex måste åka långt för att handla. Vi gynnar nog dem som finns på orten. Bra att du sprider Demensförbundets logga. Skylten där har sett sina bättre dagar 🙂 Frågan när man ser så här gamla skyltar: Gäller dom? Undra hur många som verkligen leder cykeln? Tänk på alla som är ute fem över och börjar hel 🙂

 13. Svara

  byblixtra

  12 november 2023

  Rekoringen finns också i Boden.
  Samma här, har inte heller sett skylten “led cykeln”.
  Förbudsskylten är vacker med patina men visst behöver det sättas upp en ny.
  Har sett symbolen tidigare men som du säger så är den svår att tyda och komma ihåg. Bra att du påminde om den.
  The doodle finger var en nyhet. 😀 Men ostbågar är inga favoriter.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 364
 • 559
 • 1 651 796
 • 5 116
 • 65 967
Sök här