Söndags-smakbit # 5

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Den här veckan har jag läst Tvilling av Inger Alfvén
Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer om romanen.

Smakbit sid.57

“Hennes ångest tog sig olika uttryck. När hon var mindre byggde hon gravhögar i sandlådan och prydde dem med stenar och blommor. Hon letade efter döda djur i skogen och skulle prompt begrava dem under psalmsång och ceremonier som hon hittade på och som både vuxna och jag måste delta i.”

sid. 103

“Jag såg ner på mina händer, petade på nagelbanden, vred ett varv på vigselringen. Det var viktigt med vackra händer, välvårdade, det påpekade både mamma och pappa när jag kommit i tonåren, man måste skjuta upp nagelbanden, lackera naglarna med genomskinligt lack. “

Med sitt röda omslag ingår boken i SelmaStories bokutmaning 2020 som jag deltar i.

0

18 Comments:

  1. Gäller detta med naglarna bara kvinnor? Är sorgband under naglarna okej för oss karlar? ;) Tack för smakbiten!

  2. Det var spesielt å ville begrave alle øde dyr i skogen. Men litt mysigt og :-) Ja, jeg er enig i at det er viktig å ha fine negler. Jeg synes det er fryktelig når det er svarte streker under neglene :-D
    Ha en riktig fin søndag!

  3. Tack för smakbiten! Inte lackat naglar på evigheter, fattar inte vitsen med det. Liksom långa naglar… himla ohygieniskt lixom. Usch så mycket åsikter jag har! :D

  4. Smuts under naglarna är ingen höjdare. Speciellt inte i min bransch: tandvård. Tack för smakbiten.

  5. Sett boken men har inte läst den, tack för smakbiten!

  6. Tack för smakbiten.

  7. Tack för smakbiten. Jag har inte läst något av författaren tidigare.

  8. nöjd med mina trädgårdsnaglar, trevlig söndag.

  9. Tack Paula, den kan nog vara nåt för mig! Kram på’re

  10. En ny bok förmig tack för smakbiten. ha en fortsatt trevlig dag kram Nina

  11. Tack för smakbiten! Det var längesedan jag läste något av författaren.

  12. Länge sedan jag läste något av henne. Bokutmaningen verkar skoj.
    Kram

  13. Läste en annan bok av henne, S/Y Glädjen, för evigheter sedan. Den var väldigt bra, sedan har det ändå inte blivit fler av henne..

  14. Tack för smakbiten, jag har nog inte läst något av henne.

  15. Tror aldrig varken min pappa eller mamma någonsin brytt sig om mina nagelband…

  16. har läst en hel del av Inger Alfven och brukar gilla henne. ska läsa Tvilling också. Tack för smakebiten!

  17. Vet inte om jag någonsin har läst Inger Alfvén. En brist kanske. Men jag hinner ?
    Minns inte att det var någon ångest inblandad över huvudtaget i mina begravningar av döda djur. Det mera hörde till att anlägga begravningsplatser beroende på var jag var. Psalmer o barnvisor, ibland också någon snapsvisa som uppfångats av barnaörat sjöng de döda till gravens ro och uppståndelse
    Naglar ska rengöras. Men ibland uppstår tillfälliga sorgränder under naglarna när man har jobbat i trädgården eller begravt något dött djur?

  18. Vet inte om jag någonsin har läst Inger Alfvén. En brist kanske. Men jag hinner ?
    Minns inte att det var någon ångest inblandad över huvudtaget i mina begravningar av döda djur. Det mera hörde till att anlägga begravningsplatser beroende på var jag var. Psalmer o barnvisor, ibland också någon snapsvisa som uppfångats av barnaörat sjöng de döda till gravens ro och uppståndelse
    Naglar ska rengöras. Men ibland uppstår tillfälliga sorgränder under naglarna när man har jobbat i trädgården eller begravt något dött djur?

Kommentera