Läst

Söndags-smakbit # 5

Av
den
2 februari 2020

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Den här veckan har jag läst Tvilling av Inger Alfvén
Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer om romanen.

Smakbit sid.57

“Hennes ångest tog sig olika uttryck. När hon var mindre byggde hon gravhögar i sandlådan och prydde dem med stenar och blommor. Hon letade efter döda djur i skogen och skulle prompt begrava dem under psalmsång och ceremonier som hon hittade på och som både vuxna och jag måste delta i.”

sid. 103

“Jag såg ner på mina händer, petade på nagelbanden, vred ett varv på vigselringen. Det var viktigt med vackra händer, välvårdade, det påpekade både mamma och pappa när jag kommit i tonåren, man måste skjuta upp nagelbanden, lackera naglarna med genomskinligt lack. “

Med sitt röda omslag ingår boken i SelmaStories bokutmaning 2020 som jag deltar i.

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Robert W

  2 februari 2020

  Gäller detta med naglarna bara kvinnor? Är sorgband under naglarna okej för oss karlar? 😉 Tack för smakbiten!

 2. Svara

  astridterese

  2 februari 2020

  Det var spesielt å ville begrave alle øde dyr i skogen. Men litt mysigt og 🙂 Ja, jeg er enig i at det er viktig å ha fine negler. Jeg synes det er fryktelig når det er svarte streker under neglene 😀
  Ha en riktig fin søndag!

 3. Svara

  Åsa Carlsson

  2 februari 2020

  Tack för smakbiten! Inte lackat naglar på evigheter, fattar inte vitsen med det. Liksom långa naglar… himla ohygieniskt lixom. Usch så mycket åsikter jag har! 😀

 4. Svara

  Kajsa

  2 februari 2020

  Smuts under naglarna är ingen höjdare. Speciellt inte i min bransch: tandvård. Tack för smakbiten.

 5. Svara

  Bokdamen

  2 februari 2020

  Sett boken men har inte läst den, tack för smakbiten!

 6. Svara

  TinaO

  2 februari 2020

  Tack för smakbiten.

 7. Svara

  Villa Frejas bokblogg

  2 februari 2020

  Tack för smakbiten. Jag har inte läst något av författaren tidigare.

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  2 februari 2020

  nöjd med mina trädgårdsnaglar, trevlig söndag.

 9. Svara

  Mia Halvarsson

  2 februari 2020

  Tack Paula, den kan nog vara nåt för mig! Kram på’re

 10. Svara

  Nina Hansson

  2 februari 2020

  En ny bok förmig tack för smakbiten. ha en fortsatt trevlig dag kram Nina

 11. Svara

  Cinnamon

  2 februari 2020

  Tack för smakbiten! Det var längesedan jag läste något av författaren.

 12. Svara

  kersko

  2 februari 2020

  Länge sedan jag läste något av henne. Bokutmaningen verkar skoj.
  Kram

 13. Svara

  Monika

  2 februari 2020

  Läste en annan bok av henne, S/Y Glädjen, för evigheter sedan. Den var väldigt bra, sedan har det ändå inte blivit fler av henne..

 14. Svara

  Marie Eggimann

  2 februari 2020

  Tack för smakbiten, jag har nog inte läst något av henne.

 15. Svara

  Lottens Bokblogg

  2 februari 2020

  Tror aldrig varken min pappa eller mamma någonsin brytt sig om mina nagelband…

 16. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  2 februari 2020

  har läst en hel del av Inger Alfven och brukar gilla henne. ska läsa Tvilling också. Tack för smakebiten!

 17. Svara

  Karin Eklund

  8 februari 2020

  Vet inte om jag någonsin har läst Inger Alfvén. En brist kanske. Men jag hinner ?
  Minns inte att det var någon ångest inblandad över huvudtaget i mina begravningar av döda djur. Det mera hörde till att anlägga begravningsplatser beroende på var jag var. Psalmer o barnvisor, ibland också någon snapsvisa som uppfångats av barnaörat sjöng de döda till gravens ro och uppståndelse
  Naglar ska rengöras. Men ibland uppstår tillfälliga sorgränder under naglarna när man har jobbat i trädgården eller begravt något dött djur?

 18. Svara

  Karin Eklund

  8 februari 2020

  Vet inte om jag någonsin har läst Inger Alfvén. En brist kanske. Men jag hinner ?
  Minns inte att det var någon ångest inblandad över huvudtaget i mina begravningar av döda djur. Det mera hörde till att anlägga begravningsplatser beroende på var jag var. Psalmer o barnvisor, ibland också någon snapsvisa som uppfångats av barnaörat sjöng de döda till gravens ro och uppståndelse
  Naglar ska rengöras. Men ibland uppstår tillfälliga sorgränder under naglarna när man har jobbat i trädgården eller begravt något dött djur?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 319
 • 380
 • 1 635 190
 • 5 092
 • 65 629
Sök här