Bloggen Livets glädjeämnen!

Harmoni och glädje

Av
den
1 februari 2020

Då har prinsen anlänt, den första hanhunden jag tar hand om!
Eftersom han redan känner mig var det inget motstånd mot att följa med mig från dottern, tvärtom såg han säkert fram emot en trevlig promenad med momi-människan.

Fast sen hamnade han ju i bilen, och det blev en hemresa med några stopp, både för handling och för matintag, men han var hur nöjd som helst i bilen trots att han inte har åkt bil så ofta.

Lite nyfiken var allt Torsten, men det gick fort över, Daniel var inte intressant särskilt länge. “Jasså var det bara han? ”

Daniel åt med god aptit, han ska fortsätta få sitt torrfoder som han är van vid så inte magen gör uppror, det är ju förstås också enklare för mig som slipper koka separat mat till honom. Fast, det hade inte varit något stort besvär…
Sen kröp han nöjd ihop i sin bädd ..

medan katterna snackade om nykomlingen i pörtet

Natten var så mysig, en gosig kramig lurvtuss som ville ligga tätt intill och helst under täcket…
Och som inte hade några vassa klor att sätta i skinnet på mig…
Det var nästan så käringen började spinna av trevnad…

Jag vaknade av en morrande Daniel som satt på mattan och tittade ut…
När jag väl fått upp korpgluggarna ordentligt såg jag att det var Torsten som satt på fönsterblecket på utsidan av fönstret och bad att få komma in!

Det spöregnade i förmiddags så jag väntade lite med en längre promenad, men sen gick vi ut så han fick “pinka in reviret”

Självklart ville jag att han skulle få gå lös..

Jag kallade inte in honom när han travade på framför mig, utan ville se om han höll koll på mig. Och det gjorde han med den äran, så nu får han gå lös så ofta som möjligt!

En del tror nog att Daniel är av samma ras som Blinka, men det stämmer inte, Blinka var en papillon medan Daniel är en långhårig chihuahua. Men storleksmässigt och även färgmässigt har de likheter.

Vilken väluppfostrad kille som stannar när spången blir helt översvämmad, där vill ingen av oss gå!

Förlåt alla skakiga foton, det beror väl dels på en darrhänt fotograf men också på att jag fotat “i farten”..

Men attans, ännu ett suddigt foto , trots att fotografen satt stilla…tss

Ikväll börjar då Mello-eländet som kommer att uppta spaltmetervis av utrymme i tidningar förutom en massa primetime på teve.
Nå, läget är ju ändå mycket bättre numera när man kan välja och vraka mellan play-kanaler så jag ska nog kunna få kvällen att gå.

Sänder en tanke till mina flickor som slitit med flyttlass idag i skitvädret och idag ska gå och lägga sig för andra kvällen utan mysproppen…

Älskar er tjejer, Daniel hälsar!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  1 februari 2020

  Och så tittar lilla solen in igen?
  Så känns det verkligen att läsa din blogg idag!
  Underbar myspropp har du fått i Daniel ?
  Livet går vidare.
  Kram

 2. Svara

  Karin Eklund

  1 februari 2020

  Och så tittar lilla solen in igen?
  Så känns det verkligen att läsa din blogg idag!
  Underbar myspropp har du fått i Daniel ?
  Livet går vidare.
  Kram

 3. Svara

  Ditte

  1 februari 2020

  Så roligt , Paula! Jag läser dina rader och bara ler.. Ler av lycka. Jag gläds verkligen med er alla. Det här blir så bra. Och väldigt roligt att katterna också var med och välkomnade Daniel.
  Många tankar till er alla och jag önskar er en fin kväll. Och visst är det bra att det finna annat än Mellon att varva med. (Kanske jag tittar lite…)
  Stor kram

 4. Svara

  Justina

  1 februari 2020

  Grattis till nyförvärvet Sötnosen Men det är lite annorlunda med Hanhund mot en tik Det kommer du nog snart att få uppleva Ha det bra & tusen kramar Mello ikväll NEJ för min del

 5. Svara

  Titti Melender

  1 februari 2020

  Man blir så glad av detta inlägg! ? Håller med när det gäller Mello-skräpet, tur det finns annat!

 6. Svara

  Kicki

  1 februari 2020

  Ordningen i stort sett återställd i pörtet.
  Vem bryr sig om några oskarpa bilder, inte jag i alla fall, som tar åtskilligt suddigare bilder än vad du gör.
  Kramen

 7. Svara

  BP

  1 februari 2020

  Daniel verkar ju trivas förträffligt hos dig och katterna. Å du är återigen lycklig med en “ny” hund.
  Jag som inte kan någonting om hundar blev väldigt tacksam över förklaringen att Blinka och Daniel inte är av samma ras. För det var precis vad jag trodde. Sedan får du någon gång göra ett inlägg om varför hunden heter Daniel, ett ganska ovanligt hundnamn tycker jag.
  Så du kollar hellre inte Mellon, men du kan ju alltid hålla dig uppdaterad i efterhand genom att kolla bloggarna hos Susjos, Ama och Åsa – bara för att kunna hänga med i snacket ute i byn menar jag;-)

 8. Svara

  Mia Halvarsson

  1 februari 2020

  Men finaste lilla Daniel! Han passar så bra där på stigen, klok är han också som inte sticker ifrån dig och inte vill vada i vatten 😉 Tänk så bra det blir det där <3 Jag har faktiskt träffat två chihuahua's idag, varav en var valp 🙂 vilka godingar 😀
  Kram på're

 9. Svara

  Minton

  1 februari 2020

  Blir varm i hjärtat och fäller några glädje tårar när jag läser ditt inlägg. Vilken söt kille Daniel är. Lika försiktig med vatten som Minton.
  Kramar från oss och Minton skickar puss

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 februari 2020

  Så glad jag är för din och Daniels skull och ni trivs ju redan tillsammans. Kanske börjar katterna ty sig mer till honom också snart. Det betyder ju inte att ni glömmer Blinka men ett hjärta rymmer mycket kärlek. Härligt att han ligger tätt intill och värmer dig på natten 😀
  Kram

 11. Svara

  "LillaSyster"

  1 februari 2020

  Det känns bra det här! Ja inte Mellot utan att det flyttat in lite glädje i pörtet. Njut av din prins och klappa de mysiga katterna från mig. Kram ( du har så rätt, det blir nog en liten installation på stolarna)

 12. Svara

  Herr nilssons fru

  1 februari 2020

  Så var han kommen. En stilig kille den där Daniel. Lite annorlunda i färgen va? Grå vit eller ser jag fel färger 🙂 Skönt att du fått Daniel som kan styra dina tankar till glada o positiva. Tänk ända var de där fyrbenta ger oss mycket glädje. Undrar hur länge det dröjer innan Torsten kryper intill Daniel, ja eller tvärt om.
  Oh, jag, jo jag är tillbaka 🙂 alltid för att stanna……
  Kramiz

 13. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  1 februari 2020

  Ordningen är återställd i pörtet. Härligt med en vaktmästare som talar om för matte när katterna vill in. Det kommer bli bra det här. Jo jag trodde nog att Blinka och Daniel var samma ras. Men se där, så fel kan man ta. Ha nu en skön kväll vidare i pörtet… alla fyra. <3

 14. Svara

  Åke

  2 februari 2020

  Så trevligt ni ser ut att ha det, det lyser glädje och harmoni i dina bilder. Man kan klart läsa att djuren trivs och det tror jag flockledaren intygar. Härliga bilder, ibland får man tumma på kvaliteten och titta på glädjen istället.

 15. Svara

  Anki

  2 februari 2020

  Nu känns det så bra … och jag är så glad för din skull – och för Daniels! Jag som haft både tikar och hanhundar tycker hanhundar är mycket enklare … men det är min helt personliga åsikt. Ingen fara med lite suddiga bilder, det är så härligt att se att ni redan verkar trivas tillsamman … och katterna blir nog snart kompis med honom också.
  Vi tittar inte heller på Melodifestivalen – vi tittade på första avsnittet av Chernobyl på Play … tror det finns ytterligare fyra avsnitt att titta på … skrämmande start.
  Ha en fin söndag!
  Kram

 16. Svara

  Ama de casa

  2 februari 2020

  Men vilken bra start! Kunde ju inte ha gått bättre – underbart! 🙂

  Schlagern missade jag helt och hållet igår och har inte sett ett smack idag heller. Olikt mig… Får väl ta igen det hela när jag kommer hem igen 🙂

  Ha det gott!

 17. Svara

  Stare Ström

  2 februari 2020

  Vilken fin nygammal familjemedlem du har fått! Och alla verkar trivas tillsammans!

 18. Svara

  Mias Mix

  2 februari 2020

  Var tvungen att bläddra tillbaka och ser att lilla fina Blinka vandrat vidare till katthimlen. Så ledsen för din skull! Skickar över en stor varm kram!! Du har ju dina katter och nu även Daniel men förstår att saknaden är stor. Blir glad att Daniel stannade i din närhet så han kan gå lös, det är så härligt för dem. Hade också gissat att de är samma ras om du inte hade berättat.

 19. Svara

  Carina Larsson

  12 februari 2020

  Var får ni alla mysiga hundar ifrån? Daniel är ju nästan lika söt som Blinka och verkar ha lika bra manér som Blinka. Ni är duktiga på att uppfostra era hundar, du och din dotter.
  Jag antar att det känns bra för dig med promenadsällskap på lite längre turer igen.
  Vaddå skakiga bilder? Jag tänkte inte på det förrän du skrev det.
  Kramen.

 20. Svara

  Britt Berzell

  1 februari 2021

  Så roligt! vad glad jag blir.

  Jag har ännu inte hittat en ny pälskling och livet är ” fattigt”

  Kram på er och njut av din fina pälskling
  Britt

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 110
 • 138
 • 1 654 186
 • 5 124
 • 66 092
Sök här