Söndags-smakbit # 5

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.
En viktig regel: Inga spoilers!

Jag läser Cirkusflickan av Pam Jenoff, en roman som är inspirerad av verkliga händelser och utspelar sig i Tyskland och Frankrike under andra världskriget.
Titeln är länkad till Adlibris där du kan läsa mer.

Smakbit från sid. 71
“Tror du att folk kommer att betala bara för att se dig hänga där som en apa? Astrid skrattar hårt. Vi måste dansa i luften, göra sådant som verkar omöjligt. Oroa dig inte, jag kommer att förbereda dina trick, så när du släpper taget och flyger finns jag på plats för att fånga dig. -Flyger? lyckas jag pressa fram.”

s.131
“Astrid, vänta… En gigantisk avgrund verkar öppna sig inuti min mage. Fram tills nu har jag bara varit en åskådare på cirkusen och nästan lyckats glömma den verkliga anledningen till att jag är här.Men att faktiskt kliva ut dit, framför publiken…”

0

15 Comments:

 1. verkar lite kul, tack för smakbiten, jag ville bli clown.

 2. Tack för smakbiten, jag köpte den på rea.

 3. Den här är jag lite nyfiken på.

 4. har aldrig haft några cirkusdrömmar. tack för smakebiten!

 5. Hmmm kanske en bok jag kommer att läsa. Idag är det verkligen inneväder…..grrr och morr sa både katterna och jag idag då vi tittade ut. 15.20cm tung blötsnö under natten. Nu vill jag ha vår!

 6. Tack för en intressant smakbit!

 7. Den här har jag läst, tyckte om den. Tack för smakbiten!

 8. Såg du Skavlan i fredags? En besökare nämnde om sin mor: Hon fick åka skidor till skolan som var en sträcka på tre mil i skogen, jagad av vargar och när hon om till skolan hade läraren skjutit sig i huvudet och dom fick vara ledig i 15 minuter… Jag tänkte på ditt hemland :)

 9. Kanskje jeg burde lese den siden hovedpersonen har samme navn som meg :-)
  Ha en riktig fin søndag!

 10. Den har jag läst och jag tyckte den var bra. Tack för smakbiten!

 11. Tack för smakbiten. Den här läste jag (på engelska) förra året.

 12. Det låter som en bra bok!

 13. Det där är en bok som jag är lite nyfiken på. Tack för smakbiten.

 14. Tack för smakbiten. Nu vill jag ju veta hur det går för den stackars “flygarinnan”!

 15. Tycker mig ha sett något om denna bok tidigare, blev nyfiken på den nu. Tack för smakbiten!

Kommentera