Söndags-smakbit # 8

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag har börjat läsa romanen Nine perfect strangers av Liane Moriarty

Författaren är mest känd för “Big little lies” som blev en Emmy- och Golden Globe-vinnande tv-serie på HBO.

Nio välbärgade personer befinner sig på ett lyx-SPA där de ska genomgå en 10-dagars “total make-over” halt avskurna från resten av världen.

Min smakbit kommer från sid.37

“Look at me!” she´d screamed. “You don´t even look at me anymore!”
And it had killed him to hear her say that because it was true. He´d avoided looking at her. He was trying really hard to get over that. There were men who stayed married to women who were disfigured by accidents, burns och scars or whatever. It shouldn´t make a difference that Jessica was disfigured by her own hand. Not literally her own hand. Her own credit card. Wilful disfigurement.
And then all her stupid friends encouraged her, “Oh my God, Jessica, you look incredible.”
He´d wanted to yell at them, “Are you blind? She looks like a chipmunk!”

0

12 Comments:

 1. Jag har fortfarande inte läst något av henne, men har Öppnas i händelse av min död på läsplattan. Förr eller senare kommer jag väl till den också.

 2. jag läste hennes första och sedan har jag tappat bort henne. har inte ens sett Big little lies. tack för smakebiten

 3. gillar inte spa, inte bastu heller, tack för smakbiten.

 4. Tack för smakbiten. Har någon bok av författaren men har inte läst den ännu.

 5. Tack för smakbiten. Försökte läsa Öppnas i händelse av min död, kom inte långt i den, sen har intresset för författarens böcker svalnat efter det… men alla är ju värda en andra chans förstås. ;)

 6. Tack för smakbiten. Hennes böcker gillar jag.

 7. Liane Moriarty skriver fine bøker. Jeg liker dem virkelig godt!
  Ha en riktig fin søndag!

 8. big little lies har jag sett som tv-serie, försökte först med boken men den var för pratig, orkade inte läsa klart den. Men som tv-serie funkade den mycket bättre. Läst Öppnas i händelse boken, blev inte helt såld men gick bättre att läsa än Big Little lies…. Tack för smakbiten!

 9. Tack för smakbiten. En av mina favoritförfattare och den här boken läste jag för några veckor sedan.

 10. Har läst Big Little Lies och älskade den! Lika med tv-serien också. Måste läsa något mer av henne. Tack för smakbiten!

 11. Jag beundrar dig som orkar läsa på engelska! Av en händelse läser jag just nu Stora små lögner, som jag har fått i julklapp. Det passar mig utmärkt nu mellan mina hostattacker. Jag har inte kommit så långt ännu, men det ska inte bli några problem att läsa ut den.
  Kram

 12. Har läst några böcker av den författaren men inte just den här. Tack för smakbiten!

Kommentera