Bloggen

Söndagsmorgon i pörtet

Av
den
13 februari 2011

Somnar på kvällen till ljudet av en Fanta-kapsyl som struttar runt på golvet….vaknar till ljudet av en Fanta-kapsyl som åker längs golvet…
Katterna har hittat en ny favoritleksak!
Somnar om….vaknar av att Astrid bits och nyper mig i tårna, sen lägger sig Torsten på mitt bröst o puffar försiktigt med nosen på min näsa, morrhåren kittlar i ansiktet…
Stiger så upp, märker att golvet är isande kallt…tassar ut i köket, gnuggar sömnen ur ögonen, tittar på termometern:
-18 ute och +15 inne
Klockan är nio slagen, öppnar skafferidörren och en fläkt av isande kyla strömmar emot mig, hoppas inte kaffeburken har frusit!
På med mysbyxor, t-shirt, tröja, fleece-tröja, dubbla sockor och fårullstofflor, snart har kaffebryggaren haft sina dödsrosslingar för idag och det är dags för första koppen!

Ser du mig bortom skidspåren, det är jag som står i fönstret i det gula huset längst bort i bild?

Jag vinkar till dig och önskar dig en fin söndag!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  lisa

  13 februari 2011

  Va fint. Sitter inte Astrid o Torsten o vinkar i fönstret också. Min kisse leker med örontops. Jag vinkar tillbaka. Ha det gott. Kramar Lisa.

 2. Svara

  Kristina

  13 februari 2011

  Åh så fint du skriver! Du ser ut att ha haft en mysig men kall morgon. Här hade vi -25 på morgonen och under dagen -17 nu är det uppe i -24 igen.. *suck*
  Meeen vilken underbar bild! Och visst ser jag dig där du står i fönstrer och vinkar! Jag vinkar tillbaka;)

 3. Svara

  Menageriet

  13 februari 2011

  Vink, vink!
  Huvvá! Vet hur det känns när det är så kallt inne och inget jag avundas Dig. Tur att Du har små värmeflaskor i sängen. 😆 gott åt Din beskrivning. Kan riktigt känna hur det kändes.
  Har Du grannar så nära inpå? Jag trodde Ert hus låg för sig själv. Då blir det inget nakenbad där i sommar då? :mrgreen:
  Det var inte jag som tagit bilderna på judon. Inte var jag där heller. Det började alldeles för tidigt för mig. Kl 8 och det är inte min bästa tid, precis.
  Här har solen skinit idag och bara 4-5 grader kallt. Lagom m.a.o.
  Men jag har suttit inne och stickat klart Mejas väst. Har kommit in i ett ufo-stim nu och får passa på medans lusten finns.
  Tack för påhälsningen och ha det så gott!
  Önskar Er en fin och kärleksfull Valentines Day imorgon! Kramar från oss. 😀

 4. Svara

  Mia

  13 februari 2011

  Läser och kan känna och höra allt du skriver om… 😛
  Vinkar tillbaka, fast nu börjar det mörkna så du ser det nog inte…Kraaam!

 5. Svara

  Malin

  13 februari 2011

  -26,7 í Luleå i skrivande stund…det känns som om det blir en lång vinter i år oxå..

  Mysigt att bli väckt av söta missarna, inte så mysigt att kliva upp fr varma sängen.

  Själv sov jag hela 12 tim förra natten, somnade långt innan barnen som jazzade uppe halva natten o sen tog de sovmorgon så ingen väckte mig..

  Kram

 6. Svara

  Monica

  13 februari 2011

  Oj,oj.. hade jag vaknat till de där graderna så hade jag nog legat kvar i sängen i dag 😉

  Hoppas du fick upp värmen och att din söndag varit bra *vink, vink*

 7. Svara

  Eva

  13 februari 2011

  Du skriver så hemtrevligt och mysigt, och så att man samtidigt riktigt känner den isande kylan där på morgonkvisten…brr, så gott med kaffetåren där förstår jag. Men så härligt ni bor!
  Vinkar tillbaka här genom kvällens mörker 😆

  Kram från Eva

 8. Svara

  Synne

  13 februari 2011

  Tack för starten på din sköna söndag.
  Känner igen det där med kallt golv, kall luft från skafferiet, alla kläder man tar på sig osv…
  Saknar dock en katt som puffar mig på näsan och leker med en fantakapsyl, eller biter mig i tårna.
  Jag får hålla till godo med gubben hihi.

  Här var det som sagt var kallt i morse. 28 blå. 14,7 nne, så där hade vi nästan samma temperatur.

  Jag ser på dig, men på grund av avstånd och en landgräns så har jag kikare 😛
  Klappa kissarna från mig.
  Nu ska jag sätta på te.
  Kram från en frusen nabokäring :mrgreen:

 9. Svara

  Lena

  13 februari 2011

  Halloj i Pörtet, hos mig får det gärna bli vår nu även om sportlovet inte är över. Här i mina trakter blir det kalabalik vareviga gång vi får snö. Plogningen fungerar inte och bussarna slutar gå, tågen blir försenade. Så då har jag hellre vår och värme än snö och kyla.
  Kramis

 10. Svara

  Gunvor

  13 februari 2011

  Mysigt att bli väckt med pussar av Torsten. Va häftigt att han följer med på hundpromenaden. Hoppas han lär sej hitta hem också. Du har det så mysigt med dina djur du.
  Jag har ju haft Wilma här några dagar nu. Det är första gången jag har haft hand om en hund både dag o natt och det gick förträffligt. Från början sa jag.. ingen hund i sängen. Men framåt morgonen så kom det en hund upphoppandes till mej. Nere vid fotändan som tur var och där fick hon vara kvar. Hon är ju för söt o go och låg så stilla o sov tills jag klev upp. Och nu har man tvingats ut i alla väder. Inte så dumt alls. Men nu är hon hemma hos pojkarna några dagar för nu sticker jag till Sthlm. i morgon. Nu ska jag leka med Ellie några dagar. Ska bli så kul.
  Ha det så bra i pörtet! KRAM!
  Vacker vinterbild! Och du jag vinkar till dej också.

 11. Svara

  Doris

  14 februari 2011

  Så fint du skriver, jag gilar inte när mina katter kommer och buffar mig i ansiktet när jag sover 😉 .
  Men uff så kallt ni har och sicken massa snö, här har vi haft 5-7 grader varmt och t.o.m. Prinsen har vågat sig ut ;-).
  Önskar dig en fin vecka, kram !

 12. Svara

  TT

  14 februari 2011

  Vad skönt att inte vara så himla lättväckt!
  Dessa två katter håller på att ta livet av mej sömnmässigt… jag är så himla lättväckt och dom vaknar vid tre-tiden varje natt och börjar härja under sängen och krafsar på garderobsdörrar.
  Stänger jag dörren till sovrummet jamar dom och krafsar på dörren tills jag öppnar… suck.
  Mannen snarkar gott, han märker inte så hela huset skulle rasa ihop.

 13. Svara

  Turkulainen

  14 februari 2011

  Nej men snälla vän, inte kan ni ha 15 grader inomhus! Kan ni inte göra nånting åt saken? Det här är inte vare sig krigstiden eller 1800-talet. Elda, elda elda! Av bilderna från tidigare i vintras att döma så har ni ved. Hur är det med era kakelugnar och vad ni nu har, går värmen till kråkorna?

 14. Svara

  Punatukka

  14 februari 2011

  Vinkar tillbaka men idag är det förstås måndag så jag undrar om du står kvar 😉 Nu har jag uppdaterat mig på dina bloggar och förutom alla fina bilder och bra broddar så blev jag jätteglad ( och imponerad) för brevet från doktorn.Du har verkligen varit superduktig och borde ha en antirökmedalj.Fattar inte hur du bara kunde lägga av som du har gjort 😯
  Önskar dig härliga dagar vännen,kram till er alla och tusen tack för hjärthälsningen 🙂

 15. Svara

  Anki N

  14 februari 2011

  Jag ser dig…jag ser dig…för du står väl kvar tills jag kom va???

  Fy tusen för dessa kalla golv, jag har hittat jättegoa täckinneskor/strumpa som jag alltid har inne, de e så gosiga så. Men när jag går på badrummet åker de av för där är golvvärme. 15 grader inne…hu jag fryser bara jag tänker på det.
  Frös kaffe???

  Kramiz o pöss på hjärtedagen 🙂

 16. Svara

  BrittMarie

  14 februari 2011

  Halloj! Jag undrar om jag inte fortfarande ser en liten figur i köksfönstret, trots att det har hunnit bli måndagskväll. Jag vill skicka en “Alla hjärtansdagshälsning”, så nu kommer den farande…
  Kram

 17. Svara

  Ragnvi

  15 februari 2011

  Vink vink! Tvi vale vad kallt du hade inne! Så där hade vi det i skrutthuset i Trönö också! Nollgradigt nere vid golvet när det var som värst! Här har vi varma golv! Luftburen golvvärme i hela huset! Tyvärr inga element så det går inte att stänga av värmen i nåt enskilt rum…måste stänga av pumpen och då blir det fort lite svalt i huset! Vet inte hur många gånger jag fläkt upp fönstret i sovrummet denna vinter! Men nu har vi närmare 20 minus och värmen måste få pumpa under natten också! Pust!
  Tack för förklaringen om vedloggsen!
  Kramen!
  Ragnvi

 18. Svara

  Kicki

  15 februari 2011

  Man kan vakna på sämre vis än av kittlande katter 😉
  Visst är det mysigt att hålla värmen via eldning? Nä, jag vet, vi levde så i många år med vedeldningen. Vakna med svinkallt inne, men det braiga är ju är värmen snabbt kommer igen när man fått fyr i pannan.
  Det är betydligt sämre här. -20 ute + 14 inne, i köket vill säga för i stora rummet var det bara 12. Vi har ju bara kaminen att ta till för att höja värmen, värmepumparna säger upp sig när det är för kallt.
  Men egentligen är det nog min snålhet. Vi har nämligen inte elelementen på i rummen, det drar så mycket dyr ström. Sätter på en tröja istället 😉
  Kramen!

 19. Svara

  Ninni

  15 februari 2011

  Jag skulle nog legat kvar i sängen om det var 15º när jag vaknade… Och jag tror nog C skulle ha stannat kvar också. Annars är det oftast han som kliver upp först här och kokar kaffe och hämtar morgontidningen.
  Jag äger inte ens ett par tofflor – är ju bortskämd med golvvärmen nu för tiden. 😉
  Är det du som gjort skidspåren också?
  La in några länkar i svaret till dig under din senaste kommentar hos mig. Lättbakat matbröd. 🙂 Men tyvärr kladdigt…
  Kramen.

 20. Svara

  annette

  15 februari 2011

  Tvi vale så kallt att vakna upp till 15 plus inne, förstår att Du stod och vinkade både länge och väl i fönstret, är ju bra med åkarbrasor när man fryser;)

  Ha det så gott!

  Kramar!

  annette

 21. Svara

  elisabeth

  15 februari 2011

  vilket fint inlägg du gjort…….

  vink vink tillbaka till dig , och hoppas nu kylan kan blekna något. Här är också kallt ska du veta. I natt som var hade vi -25 men man läser ju att det är ju ingenting…. ha ha…. mot stackars vissa……. golven är kalla här också och tröjor och allt letas fram……..

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 479
 • 499
 • 1 641 170
 • 5 101
 • 65 747
Sök här