Bloggen

Ute o ränner på byn..

Av
den
10 februari 2011

Puh, jag älskar busväder, men, jag gillar inte att ha min älskling ute på vägarna när det är mörkt och har kommit decimetervis med snö! Dessutom besöker han små byar här i trakten där snöplogningen inte fungerar på snabbaste vis.
Tack o lov ringde han nyss o meddelade att han inte satt i diket, haha! Så nu kan jag lugna mig ett tag..

Så här vacker var vyn från mitt vardagsrum igår när solen sken och innan yrsnön började vina..
Vi tog en bypromenad, jyckarna och jag. När vi gått en bit såg jag att vi hade Torsten i släptåg. Det värsta är att han kutar mitt på vägen..
När vi kommit så långt hemifrån som är möjligt här i byn så blir vi plötsligt utskällda av en stor schäfer!
Med all rätt, vi går ju förbi hans revir. Men, Torsten får kalla tassar och försvinner bakom uthusen.
Jag går hemåt med hundarna och ingen Torsten följer efter.
Nu är det inte första gången han har hängt med oss och blivit efter då han blivit rädd för bilar eller annat och min erfarenhet säger att han stannar kvar exakt där jag senast såg honom!
Efter ett par timmar hemma ser jag att kvicksilvret sjunkit till femton kalla och då tycker jag så synd om kattrackarn så jag tar mina jyckar och marscherar runt byn en gång till..
Mycket riktigt kommer han fram vid schäfer-huset när jag ropat på honom ett par gånger. Sen följer han efter, och före, och efter igen tills han tänker gena över en gårdsplan. Men si, där finns ett stängsel han inte kan forcera och dessutom en bäck och han sätter därför igång att försöka gräva sig ut, haha.
Samtidigt som han gräver i snön jamar han som en ynkepynke-kisse som lämnat svansen i kläm….
Ja det var förstås bara att gå tillbaka till gården och visa honom vägen ut..
Idag har jag däremot känt mig handlingsförlamad i snövädret för mina vrister tycker inte om att glida omkring i en decimeter nysnö.
Tack o lov är det torsdag så nu får jag vila imorgon då Hasse är hemma och rastar jyckarna.
Läsa och måla har jag också hunnit med, jag läser en deckare just nu, men även en annan bok som heter “Tio tvättar sig” och som handlar om hygienen förr och nu.
Ibland undrar jag hur mycket kuriosa man kan lagra i hjärnan, för det är mest sådant som intresserar mig!
Jag läser att på 1800-talet då man “drack brunn” och tog vattenkurer så skulle man dricka minst 17 glas om dagen men det fanns även kurer där man förordade 8 liter vatten per dag! Hur skulle det klucka i magen då tro?
Även “levnadsordningen” dvs. motion, sömn, diet var viktiga. “Kroppsrörelse” var bra men skulle ske sparsamt när man nyss druckit vatten…Promenader var lämpliga, liksom att rida i skritt eller trav eller att långsamt färdas i vagn. “För dem som inte lida av nervsvaghet är det lämpligt att sväva av och an i en gunga”. Jo jag tackar..

Dagens Torsten

“Nyfiken i en strut – öppnar man struten så tittar han ut!”
Ett ufo har landat i ugnen….

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Anki N

  10 februari 2011

  Nääääääääääää Paula, vi ser inte barmarken länge…men så där massa som ni har har vi så rakt inte fått…tack o lov. Men lite har de sänt ner där uppifrån o blåser jo de gör de också lite.

  Rolig han är Torsten, stannar där han var. Tufft, o bra för honom att han har en matte som verkligen bryr sig och hämtar hem honom, tänk om alla katter fick ha de så bra som dina!! Oh ufo i ungen med…haha…fräck bild.

  Förstår du är orolig när Hasse är ute o far på vintervägar, små vägar som inte blir efterhållna är ofta bedrövliga vintertid. Tur de finns telefoner så du kan kolla honom då och då var du har han. Mobiler är trots allt väldigt bra, ibland undrar man hur man klarade sig utan dem förr innan de kom. För även om man är där man inte har teckning så kan man ju alltid nå 112 om något skulle hända. Tänker på prästen som blev kvar i sin bil o frös ihjäl, hon hade nog ingen mobil – fy så läskigt o att ingen slog larm när hon inte kom till platser som var bokade. Lite läskigt, nej mycket läskigt.

  Jag sliter hårt med mina siffror nu och de snurrar bara runt i skallen, ser väl ut som en krokig åtta eller nått där inne, kanske dax att vila hjärnkontoret en stund.
  Kramiz Anki

 2. Svara

  TT

  10 februari 2011

  Kul liten kille den där Torsten!
  Olle här, han kan stå länge och titta in i tvättmaskinen när den snurrar och Lasse Liten älskar att sitta i badkaret och leka med droppande vatten.

  Vad vackert ni har det med vit ren fin snö.

 3. Svara

  Ninni

  10 februari 2011

  Vissst är det roligt när katterna följer med på promenad men det kan ju inte vara så kul när du måste gå tillbaka för att hämta honom… 😀
  Vilken härlig bild på Torsten och ufo:t!!! 😆 Vinterbilden är helt underbar.
  Nä, inte är det kul att ha älsklingen ute efter vägarna i sånt här busväder. Det är då tur att han inte kört ner i nåt dike och att du får rå om honom i några dagar nu. Skönt för dig att slippa knata ut med hundarna. Då kan du ju njuta av att bara släppa in och ut katterna. 😉
  Ha en skön helg!!!
  Kram.

 4. Svara

  Eva

  10 februari 2011

  Fnissar gott åt bilden av Torsten, och ufot i ugnen 😆
  Ja, han har då en omtänksam Matte, och jag säger som någon annan sa tidigare här, tänk om alla katter hade det så!

  Vi har också fått massor av snö, igen 🙄
  Skönt att Hasse ringde dej så att Du vet att han är på väg hemöver, utan att det inträffat någon incident efter vägarna, verkligen inge vidare väder att ratta runt i nu!

  Kram från Eva

 5. Svara

  Synne

  10 februari 2011

  Godafton i stugan.
  Ser att det kommit vitt, vackert och vått hos er med.
  Här har det blåst vågrätt hela dagen. Allt landar någon annan stans, vilket då inne bär att det som skulle landat hos grannen hamnar här i stället….
  Ja du förstår.

  Inte ser jag fram emot natten heller. Gubben ska ut med storbil och släp till Oslo i natt.Han ska åka om en kvart. Om han kommer loss förstås. Inte säkert det. Jag får sätta mig i bagaget som barlast hihi.

  Härliga katt han där Torsten. Men vad heter den andra?
  Stackarn då som inte vågade gå hem ensam. Tur han har en snäll matte.

  Nu ska jag vinka av gubben. Sen får vi se om jag får sova hihi.
  Ha det gott, hälsa Hasse så mycket.
  Kram från nabokäringa :mrgreen:

 6. Svara

  Mia

  10 februari 2011

  Lille Torsten, han är ju bara för gooooo’ 🙂 Å vilken bra bild du fick av honom där vid ugnen *L*
  Hörde att det varit busväder där neråt landet, så jag förstår att du är orolig när mannen är ute på vägarna…hugaligen! Jag gissar att det blir några mil…
  Avd för värdelöst vetande, om man nu kan kalla det så, det du läser alltså…Jag gillar det! Det är ju för 17 bövlar intressant och det ingår i vår historia, spännande tycker jag *L*
  Kram på er i Pörtet….

 7. Svara

  Nilla

  10 februari 2011

  Vad härligt det är att få höra katthistorier igen 🙂 Och vad vackert det är hos dig. Men akta dig för Ufo´n i ugnen…det kan vara farligt 😉
  Kram

 8. Svara

  Lena

  10 februari 2011

  Här vräker snön ner också 😥 Det var betydligt skönare igår. Vi har nog fått minst en meter snö under dagen och inte lär det ta slut under natten heller. Nä nu tycker jag att Kung Bore kan släppa sitt tag.
  ja jag har fått lägenheten såld och flytten går av stapeln v 9 till nya och nya ägaren tar över här den 1 april. Så det känns jätteskönt.
  Nu ska jag ut och skotta för sista gången idag och sedan krypa ner i sängen.
  kramis

 9. Svara

  Gun

  11 februari 2011

  Härlig humor du har Paula! Vilken rolig bild på Torsten..

 10. Svara

  Kicki

  11 februari 2011

  Torsten har nog präglats för mycket på hundarna 😉 , katter ska stanna hemma när man går på promenad, men mysig är han onekligen.
  Idag får väl Hasse än värre på vägarna, eftersom det drivat igen så kraftigt.
  Jag har inte kommit ut på promenad än, väntar på att plogbilen ska göra vägen gångbar. Visst fasen räcker det med snö nu, sen må din vinterbild vara hur vacker som helst.
  Kramen

 11. Svara

  Mia

  11 februari 2011

  Kramas det ska jag, så mycket jag hinner mellan jobbvarven
  hoppas du också gör det…. 😉
  Tur att inte grannen hette Torsten, blev lite ängslig, ju…. Ha det gott vännen!

 12. Svara

  Malin

  11 februari 2011

  Gillar Dagens Torsten. Torsten äger :mrgreen:

  Jag var påväg att skriva att du alltid hittar de vackraste vyerna, sen ser jag att du inte behövt leta särskilt mycket, bara titta ut genom rutan.

  Vilken idyll Paula!

 13. Svara

  BrittMarie

  11 februari 2011

  Torsten är allt en riktig “liten rackare”! Att han vill ut och “ränna på byn” i snön. Det är nog lite spännande vid Schäferhuset, även om det är otäckt också. Skönt att matte kom och visade vägen, särskilt när det finns sådana otäcka hinder att forcera.
  Hoppas ni inte är helt igensnöade nu i senaste ovädret!
  Kram

 14. Svara

  Marketta

  12 februari 2011

  Nej, jag säger definitivt upp samarbetsavtalet med denna vinter nu. Jag är så less på det. Längtar efter sommar och gröna gräsmattor, och att få springa barfota på en agilitytävling 😆 .

  Kramizzar
  Marketta

 15. Svara

  Ragnvi

  12 februari 2011

  Fniss…din Torsten! Han är för härlig han! Härliga foton också! Tycker snart att vintern gör sig bäst på foton….sicket oväder som drog in i torsdags/fredags!

  Men nu har du satt griller i min o makens hjärna…vad är vedloggs?!?!
  Kramen!
  Ragnvi

 16. Svara

  Anki N

  12 februari 2011

  Inget nytt inlägg?? nu ligger du på latsidan frun… :mrgreen:
  Vad ska jag skriva då? Nu när jag har så mycket kommentarskrivarenergi i fingrarna?
  Jo jag kan berätta: De skickade inbjudningarna så här tidigt för att ingen skulle kunna planera något annat den dagen, smart..tycker jag. Fast mellangrabben väntar ju barn (eller snarare hans sambo) i slutet av maj…så man hoppas hon inte går över för länge bara…ett par dagar innan bröllopet firar även grabb nr 2 30 årsdag..och deras egna tjej fyller år där med,,,de blir mycke i år…många turer till Blekinge

  Kramiz hoppas solen lyser hos Er oxå idag.

 17. Svara

  elisabeth

  12 februari 2011

  tänkte på samma sak som Kicki, läste igenom om nån skulle skriva detsamma. Kattungar som lever närkontakt med hund eller hundar kan nog ta efter mycket av dom, så håll efter Torsten ordentligt. Av sin röda färg kan han lätt bli ett byte för rovfågel och räv – ingen kamouflering där precis, det är många som är hungriga kalla vintrar. Läste just nåt så otäckt , vet ej var nånstans, att en röd-vit katt som en rovfågel tog och skadade så att den katten kanske aldrig blir katt igen efter sytts hos vetrinären, det var nån som kom i räddande stund och schasade iväg fågeln och tappade katten. Rävar har vi här som tar katter, för de är tufft med vintrarna för dom. Tack för en dos av vacker vinter det får man alltid hos dig !

 18. Svara

  åsa

  12 februari 2011

  Mysig liten katt Torsten!
  Kommer ihåg när min yngsta syster bodde bredvid Parken Zoo i Eskilstuna och vi skulle in dit med våra barn, då följde hennes katt Morris efter, han var med in och höll sig hela tiden 5-10 meter bakom oss och folk skrattade när syrran sa åt honom att gå hem, (vilket hon gjorde massor med gånger)…
  Ni bor ju otroligt fint nu och jag hoppas att ni trivs..
  Här har det också kommit massor med snö och jag är glad att jag inte har en karl som “ligger efter vägarna”.
  Ha dé!/Kram

 19. Svara

  Doris

  13 februari 2011

  Klart att Toraten är nyfiken, han är ju ungdom, han lugnar nog ned sig snart 😉 .
  Sköt om dig !
  Kram

 20. Svara

  Christina

  13 februari 2011

  Vad fin han är eran Torsten.Våran Elsa brukar också följa med mig när jag rastar hundarnra.De få gånger hon vill gå utanför huset vill säga.

 21. Svara

  Anki N

  13 februari 2011

  Nämen fortfarande inget… 😆 😆 😆
  Ville bara säga – hittar inte bilder, tar dom.de händer så mycke konstigt i mitt liv så ibland blir de redigt bra bilder. .haha
  Kramiz

 22. Svara

  Barbro Z

  13 februari 2011

  Jag förstår att du gärna går på promenad när du har så trevligt sällskap – både hundar och katt. Jag hade också en katt en gång som gärna följde med på promenad. Sedan älskade han att ligga i solskenet i någon glänta i solen och sova – där kunde man stöta på honom titt som tätt när han varit hemifrån ett tag. De är verkligen sköna och egensinniga. Kul att få läsa om dina öden och äventyr 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 342
 • 450
 • 1 638 509
 • 5 097
 • 65 701
Sök här