Bloggen

Söndagspyssel

Av
den
17 april 2016

0417c

Vilken tur att man har roligt pyssel inomhus en dag som denna, regnet vräker ner och temperaturen ligger på stadiga fem plusgrader!
Väninnan som också jobbar som svenska-lärare och jag pysslar med en tipspromenad som vi ska ställa i ordning i morgon. Det blir en kort promenad ner till Mellansjön och på vägen ska femton frågor få sina svar….det är nämligen sista träffen med det här gänget!
Sen blir det fika och prisutdelning…Va, vad sa jag? Priser, jag har inte klurat ut några priser!!! :mrgreen:
Hoppas jag kommer på något skoj i natt när jag sover 😀

0417a

Visst ser det konstigt ut när bara en liten gran är snöklädd 🙄 medan övriga omgivningen bara är våt…

0417b

I fredags hade jag några trevliga killar på fika, även då stod regnet som spön i backen så det blev en blöt promenad hem till mig.
Jag var förvånad över hur välvilligt inställd min lilla Blinka var, hon som brukar vara mycket avvaktande med främlingar…
Inte heller katterna lyfte på ögonbrynen, och det väckte stor förundran att hund och katt kom så väl överens.
I killarnas hemland Eritrea har man inte hundar som husdjur, däremot förekommer vakthundar men de får aldrig komma in i husen. Även lilla Blinka väcker respekt när vi går ute på byn, de flesta flyktingar är rädda för hundar oavsett storlek, därför är det bra om de får möjlighet att lära känna några hundar och förstå att de inte är farliga.

0409h

Jag har testat Axas nya musli, kan rekommenderas, den är jättegod och utan tillsatt socker!

0409i

Detsamma kan jag dessvärre inte säga om portionsgröten som är gjord på en blandning av korn, havre och råg.
En deciliter gröt, det blir väl ingen människa mätt av! Dessutom är konsistensen för lös och klistrig och smaken helt obefintlig.
Kan inte begripa vitsen med denna produkt, det är ju lika lätt att skopa upp ett mått flingor ur en burk istället…

Nå, smaken är som baken….delad!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Bia

  17 april 2016

  Tänk så ditt (och andras?) liv i byn ändrats, sedan de nyinflyttade anlänt.
  Du planerar tipspromenad och får finfrämmande. Blinka sköter sig och
  lär främmandet att hundar kan vara hjärtliga.
  I love it!
  Kram och god söndagskväll!

 2. Svara

  Ninni

  17 april 2016

  Vad kul med en tipspromenad! Bra avslutning på svenskan.
  Jag har ingen grupp på Quren nu, bara mina kvinnor som bor i samhället och har uppehållstillstånd. Jag fick ställa in den träffen i tisdags eftersom jag har haft feber och nån form av förkylning. Minns inte när jag var förkyld sist och var inte säker på om jag var förkyld nu eller om det var ett skov i fibromyalgin eller allergi. Ungefär samma symtom på alla tre men kom fram till att det var en förkylning i slutet av veckan.
  Ja det är konstigt vad många som är rädd för hundar. Vilken tur att ni kan visa dem att det finns snälla hundar också. Snoozen han är omtalad på Quren och lite varstans bland dem som träffat honom. När vi träffar våra nya vänner så frågar de alltid om hur det är med Snoozen. 😀 Många av dem vill ha en katt i framtiden. 🙂
  Idag har vi varit till Gävle och träffat R som bodde här förr och hans kompis som han bor tillsammans med nu. Vi tog även med oss en kille från Quren som är med och översätter på våra arabiska lektioner. En trevlig dag med trevliga killar.
  Ha en bra vecka!
  Kram.

 3. Svara

  Agneta

  18 april 2016

  Så pyssligt ni hade det! Ser riktigt kul ut! Och så bra att du lär våra invandrare våra seder och bruk! Det är ju sånt som gör att vi bättre förstår varandra!
  Flingorna verkade goda. Oftast gör jag själv, men har slarvat det sista. Och gröt, ja, jag äter havrekligröt var morgon och den gör jag själv i mikron. Den gröten såg så där ut…..
  Kram

 4. Svara

  "LillaSyster"

  18 april 2016

  Blinka ser ut att trivs så bra!
  Du kom säkert på några bra priser, första pris en kram av Paula?
  Gulligt av dig att bjuda hem dem på fika. Ni har verkligen engagerat ert samhälle. Här i stan blir myndigheterna lätt galna om någon privat tar ett initiativ. Var några tjejer som hade bakat bullar och skulle gå och bjuda på men, de vart avvisad och fick inte slutföra sitt uppdrag. Det där med gröt på påse förstår inte jag heller, det är väl bara att stoppa ner decilitermåttet i grynen man vill ha, märkligt – men allt går väl och sälja med mördande reklam 😆 Du ha nu en fin tisdag imorgon, nu ska jag krypa ner bredvid Elvis, han har legat i min säng och värmt upp nu ett par timmar så ska jag läsa en liten stund. Kram

 5. Svara

  Menageriet

  18 april 2016

  :help: Allt försvann som jag skrev här och jag ids inte skriva om det! :angry: Råkade visst komma åt någon knapp?
  Vi hörs en annan dag!
  Ha en fin vecka och kram! 🙂

 6. Svara

  Anki

  18 april 2016

  Blir säkert en bra tipspromenad 🙂
  Trevligt med besök och blinka ser ut att trivas!
  Vad är det för fel på vanlig hederlig havregrynsgröt? Det där ser då inte aptitligt ut! 🙁
  Ha det gott bästa Paula!
  Kram

 7. Svara

  Hillevi

  19 april 2016

  Fin bild på killarna med Blinka i knäet och Torsten som syns oberörd däruppe på skåpet och Astrid i fåtöljen. Djurförståelse borde ingå i all integration, bra att du fixar det hos er! :thumbsup:

  Lycka till med tipspromenaden (ligger ju jämt en massa jobb bakom) och hoppas att ni får oregn!

 8. Svara

  Tasstanten

  19 april 2016

  Kul med tipspromenad och säkert uppskattat 😀 . Fint av dig att bjuda hem några killar, så de får se hur vi bor här i Sverige och även att träffa våra husdjur. Blinka skötte sig fint, som visade att alla hundar inte är farliga.

 9. Svara

  Pernilla

  19 april 2016

  Musslin ser väldigt smarrig ut. Men gröt! Nej tack, inte för mej.
  /P

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 368
 • 559
 • 1 651 800
 • 5 116
 • 65 967
Sök här