Bloggen

Spänning i tillvaron

Av
den
14 januari 2009

Nu ska jag avslöja:
Jag är barnsligt förtjust i Robinson!
Ingen kunde vara gladare än jag över att programmet är tillbaka, dessutom “back-to-basic”, dvs. som ett riktigt överlevnadsäventyr!

Jag såg serien alla år den gick på SVT. Sen tog femman eller trean över, minns inte vilken, men den kanalen hade vi hur som helst inte.
Dessutom hörde jag att programmet bara blev sämre.

Så nu lusläser jag kvällstidningarnas artiklar dagligen för att få min dos av Robinson-andan!


(bild från TV4)

Jag har nog alltid längtat efter äventyr.
Men, mitt liv blev inte så särskilt äventyrligt, annat, det vanliga livet, med familj, barn och jobb kom väl emellan.
Minns att jag ännu i tjugofemårsåldern läste alla äventyrsskildringar jag kom över, en favorit var Arne Falk-Rönne med bl.a boken “Mina vänner kannibalerna”.
Jag drömde om att göra upptäcktsresor till fjärran länder, fast jag insåg nog att det mesta redan var hittat.
Tävlingsinstinkten var stark när jag var yngre, jag kunde inte begripa mig på idrottare som inför en tävling sa att dom hoppades komma bland dom tio bästa! Vadå, man deltar väl för att vinna?
Jaja, den har nyanserats något under åren…

Hur som helst, det är trist att man är för skröplig för att anmäla sig till Robinson, åldern är inget hinder, en 60-årig kvinna deltar i år, liksom en 56-årig man.
Men fysiskt bör man ligga på topp,det gjorde väl jag för sisådär 15-20 år sedan…
Måste erkänna att bland alla s.k. kändisar är nog Linda Isaksson jag helt ärligt är avundsjuk på!
Hon har fått göra de mest varierade, spännande och äventyrliga program man kan tänka sig.
Hon har hand om kärlekskranka bönder, hon har rest i “När och fjärran”, hon har mött vilda djur, och nu är hon programledare i Robinson…..
Men jag ska njuta av äventyret via min teve, känna smaken av stekt ödla i gommen, känna den fräna svettlukten efter veckor utan tvål och hitta mina favoriter att hålla på i tävlingsmomenten!

I väntan på det stora Robinsonäventyret sitter jag och tittar på första avsnittet av “Mästarnas mästare” där 11 föredetta toppidrottare tävlar.
Det kommer fram många nya sidor hos dessa stjärnor som man inte känt till. Och tävlingsinstinkten är det sannerligen inget fel på!


(foto SVT)

En helt okej början på den här serien.

Förutom dessa program kommer ytterligare ett tävlingsprogram av fysisk karaktär, nämligen Wipeout, i kanal 5.
Det var svårt att ännu hitta uppgifter om programmet, mer än att det nyligen spelades in på världens längsta hinderbana i Argentina. Programledare är Soffipropp som jag fortsätter kalla henne och totalt 80 deltagare , både kändisar och “vanliga” tävlar.

Ja, jag har tröttnat lite på alla frågesportprogram, även om dom är både spännande och allmänbildande.
Nu längtar jag efter något rejält att bita tänderna i, jag vill se folk som kämpar, gråter, skrattar, misslyckas och till sist, vinner!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  14 januari 2009

  Hej Paula!

  Jag läängtar också efter Robinson. Hoppas de blir lika bra som de som SVT sände.
  Jag är minst av allt en äventyrsmänniska, kanske därför det är så kittlande att titta på de som utsätter sig. Jag menar både fysiskt och mentalt. I Robinson är det ju precis hela registret.
  Såg också på “Mästarna” i går, det började bra, ska bli spännande att se fortsättningen.

  I går hade jag en riktig aktivitetsdag, en riktigt lång promenad med väninna och våra hundar och sedan kören på kvällen, så i dag är det lågläge, kroppen och huvudet orkar inte två dagar i rad längre.

  Kram från Gävle!

 2. Svara

  åsa

  14 januari 2009

  Jag gillar också Robinson och ser verkligen fram emot att det är ännu hårdare regler och att det mer blir ett “Robinsonliv” och att det blir kämpigt..
  Mästarnas mästare som visades igår, det var ju också bra, Gunnarsson, hon var ju verkligen en riktig kämpe och jag blev så glad att hon lyckades fånga svärdet.
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  lelu

  14 januari 2009

  Ja du Paula du kan riktigt få till det.Visst borde vi alla få ta del av Robinsson så vi kunde heja på o tycka till hemma i soffan , o vem skulle inte gjort sakerna dom gör annorlunda , självklart.Vi är ju starka individer hela bunten.

 4. Svara

  Mia

  14 januari 2009

  Jisses vilken entusiasm! Du får mig nästan att vilja se de där programmen… :worship:

 5. Svara

  Kicki

  14 januari 2009

  Jag säger som du, nu när det kommit tillbaka till SVT så kommer jag också att kolla på Robinsson. Men äventyrare har jag aldrig varit i alla fall inte längtat efter att testa mina egna krafter.
  Det mest äventyrliga jag gjort är väl att få igenom att även tjejer skulle få köra travlopp, och därmed alla travlopp jag själv har kört, det var ju lite märkvärdigt när jag var första kvinnliga kusk med proffslicens.
  Nu är man mest en soffpotatis, som nöjer sig med att se andra slita. 😉
  Du, det finns många tomma bostäder i Vikmanshyttan :whatever: *ler*
  Kramen

 6. Svara

  Åsa

  14 januari 2009

  Jag är dålig på att kolla på tv… har inte ens kopplat in tv:n här än… 😀

 7. Svara

  Margaretha

  14 januari 2009

  Ja… det skall verkligen bli kul att följa en ny omgång av Robinsson…Det var ju ett tag sedan nu….
  Kram
  Margaretha

 8. Svara

  Gunnel

  14 januari 2009

  Sådana där program gillar jag också.
  Det var härligt med alla de där “gamla” idrottsmännen. När man såg Tomas Wassberg i skidspåren igen…då blev ögat vått

 9. Svara

  annette

  14 januari 2009

  Älskar också Robinson, får nog programmera in den tidpunkten någonstans så jag inte glömmer bort när det går, hjärnan fungerar inte så bra på klockslag nemr, Robinsonäventys kanske vore något för att koppla bort jobbeländet:)

  Tack för stödjande ord och tankar hos mej, betytt mycket idag!

  Kramen //annette

 10. Svara

  Lissen

  14 januari 2009

  Känner som dej, har lite äventyrslust och skulle också vilja se hur det skulle vara att utaman sig själv. Men vi får väl titta på andra som kämpar. Vad bra om Robinson går på 4:an. Den kanalen har jag lite koll på. Missar många programemellanåt.
  Hoppas du mår bättre Paula nu!
  Ha en skön kväll!

 11. Svara

  Christina

  14 januari 2009

  Jag tittade på Robinsons när det gick på SVT.När trean tog över med Robert Aschberg(hur stavas hans efternamn?)så tyckte jag bara att programmet verkade billigt.Men nu när fyran tagit kommandot så hoppas jag att det kan bli lite högre kvalité på programmet igen.Och jag gillar ju Linda som programledare.
  Din dotter måste förästen vara duktig på datalaoyot,för Goldensidan är ju hur fin som helst.

 12. Svara

  Anki N

  14 januari 2009

  Måste säga att jag tycker hela livet är ett äventyr så har man väl strött på det hela med lite extra äventyr. Såg Robinson några gången någon sesång. De e rediga kämpar!!
  Go Natt hälsar en slut Anki N

 13. Svara

  leila

  15 januari 2009

  ska robinson komma tillbaka? de visste inte jag. jag såg bara första vändan av det programmet och det är många år sen nu 😀 kanske skulle titta igen. kram

 14. Svara

  Kersti

  15 januari 2009

  Jag har aldrig sett ett helt program av Robinson. En gång såg jag en snutt när jag satt på barnakuten en kväll med något av barnen men det är allt. Jag saknar totalt tävlingsinstinkt så jag platsar definitivt inte i den gengern. Men jag har andra förtjänster, absolut. Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 344
 • 499
 • 1 641 035
 • 5 101
 • 65 745
Sök här