Bloggen

..spela död

Av
den
1 april 2017

..att spela död är Blinka duktig på, fast kanske inte på kommando!
Men den långa pälsen kliar rejält nu och om en vecka ryker den och lämnar kvar en liten nakenfis

Vad säger du? Då ska jag stå helt stilla på ett trimbord i flera timmar jue? Suck, men det är allt bra skönt sen efteråt..

Som synes har vi kvar snö på gården, men det har börjat luckras upp, igår kväll spöregnade det och nu skiner solen, en snötinande effekt helt klart!

Torsten är minst lika bra som syrran på att spela död och lealös, är det inte det här katter är allra bäst på, att ligga och softa i solen?

Jag har känt mig lite halvdöd själv förresten, som vanligt så här års så har jag en släng av vårdepression som ger sig uttryck i att inget känns kul, inspirationen lyser med sin frånvaro, ja jag känner mig off helt enkelt. Därav det sporadiska bloggandet, för någon gnällbloggare har jag inte tänkt att bli, då är det bättre att hålla tyst tills man känner sig piggare!

Har glömt att berätta att jag för en vecka sedan upptäckte att Blinka åter hade problem med ett öga!
Det var ju så sent om i slutet av november som hon hade ett sår på hornhinnan..
Exet ställde upp och tog med henne på jobb i måndags och eftersom han skulle jobba i Lindesberg så blev det ett besök på Distriktsveterinären som kunde ta emot med kort varsel.
Och visst var det som jag befarade, sår igen!
Jag vet inte om det är det gamla såret som spökar eller om hon fått något nytt skräp in i ögat som skavt ett sår.
Hur som helst, hon fick antibiotika i form av ögondroppar och hur hon hanterar det, det vet vi ju sedan tidigare….

En kamp blir det varje gång, men tack o lov går det i alla fall snabbt med hjälp av vänner och bekanta som kommer och håller i henne medan jag droppar..

Nu har flera koltrastar hittat hit till gården och glädjer mig med sin skönsång

Bofinken Knut tycker det är dags för någon att putsa sina fönster så han får visa sig i all sin färgprakt :mrgreen:

Finns det något sötare än Korre Ek med sin bruna pigga blick? Nu har han blivit en återkommande gäst som tar för sig vid matbordet.

Ha en trevlig helg alla fina därute i cyberrymden

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  1 april 2017

  Jaadu Paula, jag hänger med i vårdeppen, är totalt utan gnista men det blir väl bättre hoppas vi?? Skönt för Blinka att bli av med päls, Artemis får vänta till den 17:e… Lycka till med ögondropparna!! Kram på er :love: :love:

 2. Svara

  Annette

  1 april 2017

  Fina bilder på dina små vänner ,ja vi har Selma kvar några dagar ännu men sedan är det tunga beslutet ett faktum vi måste ta bort henne ,man känner ju inte sig piggare om man ska säga så,kramen till dig ,nette 😕

 3. Svara

  Pernilla

  1 april 2017

  Trist att du inte känner dej pigg. Det är många som är drabbade men det tröstar ju dej. Trasten är underbar med sin vackra sång……. tills den sitter precis utanför fönstret klockan fyra på morgonen!
  /P

 4. Svara

  Gunnel

  1 april 2017

  Jag blir inte deppig av fint vårväder, men ett evigt regnande kan få mig helt ur balans. Jag ser att du haft finbesök. Trist med Blinkas öga, men det ska förhoppningsvis rätta till sig igen.Trevlig helg

 5. Svara

  Anki

  2 april 2017

  Trots att snön fortfarande är kvar så känns som det att våren har kommit till dig också 🙂
  Så tråkigt med Blinkas öga – hoppas det snabbt blir bra igen – och jag hoppas du snart kommer ur din vårdepp också! Snart kommer alltså Blinka att bli som en valp igen … fina Blinka!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

 6. Svara

  "LillaSyster"

  2 april 2017

  Stackars Blinka, trasslig i pälsen och sår i ögat. Hoppas att det läker fort nu. Men inte tar det flera timmar att trimma pälsen på henne? De klipper ju stora får på bara några minuter. Hoppas att du också mår bättre snart – det är jobbigt att inte må bra. Ha en fin söndag allihopa i pörtet! Kram från ett ljummet Östergötland

 7. Svara

  Ninni

  2 april 2017

  Men va med snö ni har! Vi har bara en liten, liten hög kvar där vi blåst upp all snö från gårdsplanen med snöslungan, resten är bart. Så snart är det dags att sätta igång och greja ute bara det blir lite varmare och torrt i gräset. Och sen blir det fönsterputsning och byta gardiner, skura altanen och möblerna därute. Ja det finns att göra den här årstiden.
  Jag förstår att du inte har lust att blogga när du känner dig nere.
  Vad är det för spök med Blinks öga? Jag hoppas hon inte har ont för det är för eländigt att ha ont i ögonen. Hoppas att antibiotikadropparna hjälper henne nu.
  Fina bilder får du i alla fall till mitt i vårdeppen.
  Kram på dig! <3

 8. Svara

  BrittMarie

  2 april 2017

  Helt otroligt vilken skillnad det är i Svea rikes land. Så där mycket snö har vi inte haft på hela vintern. Nu är jag just inte avundsjuk, men visst är det fint med snö också. Bara inte just nu. Nu vill jag ha vårblommor och sol. Ja, ja ännu har inte valborg varit. Då vet man aldrig hur det blir. Ha det så bra du kan bland fåglar, kurrar, hundar och katter.
  Kram

 9. Svara

  Hillevi

  3 april 2017

  Go vår på er! Nakenfisen blir glad, hon sjäv därtill och härliga tider stundar. Jag gläds t allt det nya men värmen… Puh! Fast kattamentet njuter och vräker sig under tiden jag mest undrar om jag ska måla det eller det… Just nu gör jag precis nada…. Men det är rätt viilsamt 😛

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 467
 • 559
 • 1 651 899
 • 5 116
 • 65 976
Sök här