Bloggen

Spökfrossa?

Av
den
4 november 2012

Nej någon spökfrossa har vi inte haft, vi har inte sett en endaste häxa eller utklädd unge!
Däremot har vi haft något av matfrossa i helgen.
När det är grått, regnigt och trist ute så väljer jag att stå i mitt varma kök och laga god och rustik mat!

Murkelstuvning var det länge sedan vi åt, liksom hasselbackspotatis!

Igår fick lammsteken puttra i ugnen i fem timmar tillsammans med diverse rotsaker och vitt vin, köttet föll isär då Hasse försökte skiva det!

Och så krönte vi helgen idag med….fiskbullar!
Tadaa, är det fler än vi som gillar fiskbullar?
För mig andas rätten 70-tal så det skriker om det!
När jag flyttade till Sverige i slutet av 70-talet hade jag aldrig smakat fiskbullar, och det tog ett tag innan jag begrep mig på dem…
Godast blir det när jag bottnar en ugnsform med vitlökskryddad hel spenat, häller över fiskbullar i skaldjurssås och toppar med körsbärstomater och riven ost.
Sen får härligheten griljera i ugnen tills osten smält.

Lite kulturella har vi också varit, tittat på en fotoutställning, så nu har vi fyllt kulturkvoten för i år. Det är en fantastiskt duktig fotograf från bygden som visade naturmotiv.

Annars har helgen mest sett ut såhär, nu får det gärna hålla upp ett tag för nu är Blinkis nybadad och fin!

Det kunde ha sett ut såhär om vi haft badkar, hihi

Dags för en ny vecka i denna tunga novembermånad, måtte den ta slut någon gång!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  4 november 2012

  Dagens skratt till sista bilden! 😛
  Hmmm, det har dukats upp till läckerheter, ser jag….ja förutom lammet då, men det går säkert att ersätta med annat kött, jag KAN inte gilla lamm (döda, alltså)…har försökt många gånger, men icke!
  Kram på er i Pörtet!

 2. Svara

  Herr Nilssons Fru

  4 november 2012

  Håller med förgående talare, allt ser gott i gott ut, utom lamm 🙁 men de finns ju annat gott man kan ha till då.

  Hihi..någon som inte gillar att bada:)
  Jag har inte heller sett några spöken eller häxor eller annat i helgen, här finns inte många barn i byn, allvarligt så tror jag inte de finns något just nu:) vet de ett på väg, så den lär de dröja innnan den är ute o skärmmer folk..hihi

  Oh nä jag har inte skrämt någon själv heller, har inte sett en människa mer än gubben, hundarna har jag tagit direkt från gården upp i skogen:)

  Kramiz nu ska jag sova

 3. Svara

  Ninni

  4 november 2012

  Vi har heller inte sett några spöken men vi bor så på sidan om så vi ser inga påskkäringar heller. Inte är det nån som kommer hit och säljer jultidningar heller för den delen. 🙁
  Vi hade turen att bli bjudna på mat hos mor och far igår när vi var dit med deras älgkött. Mor hade gjort helstekt fläskkotlett med potatishalvor med bacon och lök på. Jättegött var det. 🙂 Sen fick vi päronpaj med glass som efterrätt.
  Idag kom Ellinor hit och åt älgfärsbiffar med oss och så hade jag gjort en rulltårta som jag spritsade grädde på och garnerade med hallon och blåbär till efterrätt. Vi brukar aldrig ha efterrätter annars men när det kommer nån så är det gött att ha nåt till kaffet efter maten.
  Igår var det dimma här hela dan men idag har vi sett bergen häromkring iaf.
  Kram på dig och en önskan om kyla och snö i veckan som kommer.

 4. Svara

  TT

  4 november 2012

  Så jädrans gott det ser ut!!
  Och fiskbullar älskar jag… vi fick djupfrysta som kokades i currysås, underbart.
  De i burk har jag inte testat och numer köper jag norska fiskekakor istället för det äter mannen… fiskbulle skulle han inte äta. 🙂

 5. Svara

  Marketta

  4 november 2012

  Här har det inte heller spökats nånting. Dom enda som gjorde det förut har ju flyttat in till Smebacken. Tack och lov 😆 .

  Fiskbullar har jag inte ätit sen i skolan, och kan ju påstå att jag inte saknar dom. Beror nog inte på skolan, för på Berga hade dom god mat. På Högbergsskolan åt jag nästan ingenting alls. Där kunde man absolut inte äta nåt.

  Kramizzar
  Marketta

 6. Svara

  messan

  5 november 2012

  Matfrossats har det gjorts här med, gud så mycket gott det finns:). Här har vi bara haft några monster som höll på att ta död på mig:). Tur att inga fler kom :).
  Håller med dig, Zumba är riktigt kul det med. Älskar också att dansa….hänger med så gott jag kan och det är ju det viktigaste:).
  Nu ut i gråvädret!
  Kramar

 7. Svara

  Mia

  5 november 2012

  Det är min äldste son, Robert, som kommer hem…och himmel så roligt det ska bli, vi har inte setts på 7 år!!! Kan du fatta det????? Det är som en dröm <3

 8. Svara

  annette

  5 november 2012

  Hua mej så mycket läckert det fanns att skåda här, tror jag skulle gillat att äta allt Du bjuder på t.om fiskbullar i olika varianter tycker jag om;)
  Visst är det mörkt och trist nu, lite frost och snö i lagom mängder skulle inte sitta fel för nu är det en period när jag inte ser dagsljus på fem dagar, det är egentligen omänskligt om jag tänker efter.
  Men vi får se fram emot advent nu för då blir det en annan känsla tycker jag när alla ljusstakar och annat som lyser upp får komma fram ur gömmorna.
  Det är mest jobb, jobb och mer jobb just nu, och det är väl inte riktigt det jag vill göra!
  Kramen

  annette

 9. Svara

  AprilSus

  6 november 2012

  Härliga matfoton! Du får mig ju nästan att bli sugen på att lägga till kött i kosten igen, men då skulle jag ju få äta det helt själv, då döttrarna vägrar. Fiskbullar äts väldigt sällan hos oss, då det känns lite trist, men med ditt tips så kanske det blir lite roligare? Vi pratade nämligen om fiskbullar här om dagen, då min styvmamma ätit det under en tid då hon haft magproblem. Tror bestämt det står någon burk och skräpar i skafferiet, men kanske ska jag kolla datumet innan vi gör något av innehållet? 😉

  Massor av kramisar! <3

 10. Svara

  Doris

  6 november 2012

  Vill också äta gott ( speciellt ) när det är mörkt och kallt ;-), älskar också fiskbullar men här steks dom, mums !
  Kramis

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 329
 • 354
 • 1 626 714
 • 5 070
 • 65 372
Sök här