Bloggen

Stackars flyttfåglar

Av
den
9 april 2022

Jag kan inte låta bli att fortsätta vurma för alla fåglar när nu vädret är som det är…Många får tydligen sätta livet till när det kommer bakslag på våren…

Gässen kurar ihop sig på åkern och ligger totalt orörliga fast vi passerar, ingen sträcker på halsen och kikar upp, de är nog i det närmaste bedövade av blåsten och snöfallet och har gått in i en dvalliknande tillvaro…

Precis dagarna innan vintern kom tillbaka såg grannen med hökögon tofsvipor långt ute på åkern! Zoomade så mycket det gick, men det är inte lätt att se att det finns en tofs på den vipan!

Då var det mycket lättare att se haren som stannade upp mitt i språnget när den fick syn på oss!

..men sen la den benen på ryggen …

Jag hade hunnit köpa några söta påskliljor…men jag tror de överlever..

Idag har det fortsatt snöa, stora lappvantar som förhoppningsvis snart smälter undan..
Jag gick till lilla marknaden idag för att lämna ett bidrag till Ukraina genom att köpa några lotter

Tadaa, det här kom jag hem med!
Men vad ska jag med symaskinsolja till???? Vilken annorlunda lottvinst!

Imorgon åker vi och grattar Paulina, Noelles mamma, som fyller år!

Tjingeling!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  9 april 2022

  Himmel vad snö ni har fått. Här är det kallt, blåsigt och grått, men det snöar inte…. inte idag. Tror många djur sliter nu, men det ska bli bättre väder säger dem som vet.
  gratulerer med vinsten.

 2. Svara

  Anna-Lena

  9 april 2022

  Lottvinster kan vara helt tokiga. Ibland undrar jag vad folk tänker, då de skänker vinster ! Tänker att det kan vara något man kan äta, kaffe, ljus, blommor ev. Böcker som passar som vinster.
  Påskliljorna överlever! Våra har varit med om både snö och 5-6 minusgrader. Ser lika glada ut för det.
  Fåglarna klarar sig nog också. Har haft fullt med fåglar, både små och större, vid fågelbordet idag.
  Ha det bra! Kram

 3. Svara

  Minton

  9 april 2022

  Ja fy vilken vinter vi har. Småfåglarna kurar på min altan och får mat och vatten.
  Det synd om allt vilt just nu och jag undrar vart humlor, fjärilar och flugor tagit vägen.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   11 april 2022

   Hade två surrande flugor i ansiktet på promenaden idag, de var nog väldigt yrvakna! Men de gav hopp! Kram

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  9 april 2022

  Grattis till vinsterna! Galltvål är jättebra, så jag gissar att gallsåpa är lika bra 🙂 Oljan går säkert att använda till en massa annat än symaskiner!
  Ja nu är det synd om flyttfåglarna, läste nånstans att en del av dom flyger söderut igen, så trist 🙁
  Kram på’re och ha det fint i morron <3

  • Svara

   Paula

   11 april 2022

   Nä nu får dom vända om! Grannen hade sett tusentals svanar (!) i Borlänge härom dagen på ett stort fält. Jag har sett två…men jag är nöjd! Nog ska mina vinster komma till användning på något vis, jag är bra på att spilla… Kram

 5. Svara

  Geddfish

  9 april 2022

  Ja, sicket vä´r!
  Nej, lotterivinster kan vara hur dumma som helst, haha. Böcker är för mig blaha då jag inte ser att läsa dem, men det är kanske ovanligt.
  Jag såg ett intressant inslag i Go´kväll om Karin Larssons trädgård där du bor!
  Kram!

 6. Svara

  bpz3

  9 april 2022

  Ungefär likadant väder här, fast vi nollåttor har tur. Det snöar visserligen på dagarna, men den snön försvinner på nolltid. Sedan blir det värre på kvällarna, för den snön väljer att ligga kvar till morgonen därpå. Antingen regnar den bort då eller så ser enstaka plusgrader till att den smälter den också.
  Ja, stackars flyttfåglar. Trodde att de hade en “radar” för att känna av vädret, men det har de uppenbarligen inte.
  Skrattade gott år dina vinster. Innan jag läste texten så frågade jag mig 1. Äger Paula en symaskin?, 2. Vaf****n använder man en gallsåpa med fläckborste till. Ja, ja, får väl googla. Har faktiskt aldrig sett dina vinster på hyllorna…

  • Svara

   Paula

   11 april 2022

   Haha, ja visst var det lite märkliga produkter. Men gallsåpa kommer till användning, jag är jätteduktig på att spilla mat…oljan lär man kunna smörja en hel del av, kanske mitt munläder?

 7. Svara

  Orsakulla+mamma+vid+20+-+Dalaliv,+finporslin+&+pudelliv+

  9 april 2022

  Man kan visserligen varken styra väder eller vind, men detta var inte välkommet och i denna mängd! Förhoppningsvis klarar sig fåglarna relativt bra i alla fall, det är ju ändå varmt trots snön.

 8. Svara

  Ditte

  9 april 2022

  Väl sent nu med snö och kyla och verkligen synd om fåglarna som inte riktigt vet hur de ska bete sig. Hoppas våren snart är tillbaka.
  Bra att lämna ett bidrag till Ukraina genom att köpa några lotter. Och en galltvål kan användas till mycket. Vad gäller symaskinsoljan kan den ju komma till pass när lås och annat kärvar. Eller?
  Trevligt med en gratulationstur i morgon. Önskar dig då lite trevligare väder.
  kram

 9. Svara

  Äventyret framtiden

  10 april 2022

  Aprilsnö och det i stora mängder. De flesta fåglar klarar sig rätt bra i alla fall men det är alltid bra att hjälpa dem med lite med brödfödan. Synd om dem är det, de har flugit långt, långt och så kommer det vinter på det där sättet igen. Förhoppningsvis smälter snön snabbt. Fina bilder Paula!
  Grattis till vinsterna! Spara symaskinsolja och ge som present till någon med symaskin. Ett tips bara och precis som Ditte skriver, den går att använda på kärvande lås.
  kram!

 10. Svara

  Uddmor

  10 april 2022

  Aprilväder är alltid prilligt. 🙁
  Grattis till lottovinsterna! Symaskinsolja kan man använda till mycket, t ex gnisslande gångjärn. Och gallsåpa är suveränt till svåra fläckar. 🙂

 11. Svara

  Ama de casa

  10 april 2022

  Ja det är synd om många när det kommer såna där snöiga bakslag. Om jag vore flyttfågel så skulle jag stanna söderöver, eller åtminstone vänta tills maj innan jag återvände. Nu är jag ju på sätt och vis en flyttfågel och jag har inte varit till Sverige på 8 år…

  Stort GRATTIS till Paulina idag! Grattis även till dig som vann den väldigt användbara symaskinsoljan 😉

 12. Svara

  Susjos

  10 april 2022

  Usch för mera snö nu, hoppas den har smält bort redan! Stackars fåglar! Vi har också en hel del harar här mitt i all bebyggelse, nåja, lite skog finns det runt omkring, fast inga stora ytor. Grattis till de lustiga vinsterna och till Paulinas födelsedag, ditt barnbarn, eller hur?
  Ha en fin söndagkväll!
  Kram

 13. Svara

  LillaSyster

  10 april 2022

  Ja det var en udda vinst…..
  Men något kan du säkert smörja upp =)
  Det är verkligen tufft att vara fågel nu, här är restaurangen välbesökt och än har jag gott om mat kvar. Ha en bra söndagskväll!

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 april 2022

  Jag har också tänkt mycket på de stackars vårfåglar som har vågat sig hit. Massor snö och kalla nätter. Men på dagarna är det faktiskt plusgrader så jag hoppas att de flesta klarar sig. Ett gäng bofinkar sjöng i alla fall för mig under morgonpromenaden. Vilka fina bilder på fåglar och hare. Jag såg att det var en tofsvipa och för att vara så inzoomad blev den bilden väldigt bra. Nu vill inte ens jag ha snö och förhoppningsvis kommer våren till påsk.
  Grattis till vinsterna. Symaskinsoljan kan du t ex använda till eventuella gnisslande dörrar av olika slag.
  Kram

  • Svara

   Paula

   11 april 2022

   Tack, nog ska vinsterna komma till nytta, kanske bara inte självklart till vad ännu. Idag har vi haft en solig men blåsig dag, fotat svanparet i ån och njutit fika på uteplatsen. Det tar sig! Hoppas du också fått sol på näsan/Kram

 15. Svara

  Ninni

  10 april 2022

  Vilket (snö)väder vi fick! Vi har klarat oss rätt lindrigt ändå. Kom nog sammanlagt 15 – 20 cm på två dygn. Bollnäs fick mer än vi och på vissa håll i landet blev det riktigt besvärligt. Kollektivtrafiken ställde in här i regionen på fredagsmorgonen och förmiddan och i Gävle var även skolorna stängda.
  Vi skottade undan snön i fredags men sen har vi inte behövt skotta för det har tinat undan på asfaltsplanen. Jag fick massor av gäster vid fågelbordet! Jättemysigt tyckte jag som gärna sitter och tittar på fågellivet utanför.

  Symakonsoljan kan man bl.a. använda på tröga dragkedjor sägs det.
  Jag borde smörja min symaskin men vet inte riktigt hur det ska gå till. Min morfar servade gärna trilskande symaskiner (han hade sålt symaskiner) men jag var för ung för att snappa upp VAR den skulle smörjas.
  Kram.

  • Svara

   Paula

   11 april 2022

   Jag tror att symaskinsoljan finns kvar när vi ses nästa gång, ta bara reda på hur du ska göra! Jag har tyvärr inget fågelbord synligt från mitt fönster, alla grannar har hängt upp egna utanför just sina fönster, haha, fräckt eller hur? Men fotade ett svanpar idag som simmade i ån. Hur mår mamma din? Har hon fått komma hem?
   Kram och hälsa henne så gott

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 141
 • 596
 • 1 636 085
 • 5 093
 • 65 655
Sök här