Bloggen

Stick 1 -stick 2 -stick 3 …

Av
den
8 november 2023


Detta jäkla mörker, det blir aldrig riktigt dagsljus! Nu har de sista fågelsträcken dragit sin kos, försökte fånga dem med kameran men attans vad snabba de var!
Igår på mörkerpromenaden vid femsnåret regnade det, som vanligt, och när vi gått en bit bestämde sig Daniel för att nu fick det räcka! Han satte ner alla fyra små tassar som om de fastnat i cement. Det gick inte att rubba honom! Jag drog och slet, det såg säkert rätt skojigt ut, en tjock tant som drar i en stackars lite hundkrake…men jag hoppas ingen såg oss i mörkret.
Ja, vad gör man? Jo man lyfter upp den dyngsura hunden under armen och bär hem honom. Gratis taxi! Nja, jag tror inte han njöt av behandligen heller, men jag lärde mig att han kan vara envisare än jag, och det vill inte säga lite!
Idag gick vi ner till sjön med lite matrester

,,och kunde konstatera att det är i fågelvärlden som i människovärlden, karlarna är glupskast! De söta fruntimren guppade kvar i vattenbrynet medan hanarna tog för sig…
Sen lämnade jag jycken hemma och tog en blöt promenad till vårdcentralen.
Jag hade läst att det redan var ont om vaccinationstider men jag bokade på 1177 och hade kunnat komma redan igår! Nu behövde jag ta blodprov inför kommande läkarbesök så jag ringde och fick ombokat så allt sköttes på en gång.

Jag njöt en stund av färgglad konst som satt på väggarna, sparar några tavlor till “färgsprakande fredag”
Covid-spruta i vänster arm, influensa-spruta i höger och tömning av blod i höger armveck, tre stick på en minut!

Ett svagt ljus syns uppe på hoppbacken när jag traskar hemåt i regnet, dystert är det…

Klockan är bara fyra men det känns som natta…

Förnekelsens månad råder…

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  8 november 2023

  Det är inte kul med mörkret och regnet. Hoppas att sol finns bakom molnen. Så bra att du fick alla sprutorna vid ett tillfälle. Stackars liten att behöva gå ut i det otäcka vädret och sedan bli buren hem.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Ditte

  8 november 2023

  Ja, mörkt är det förvisso. Men vi får lysa upp tillvaron så gott det går.
  Daniel var verkligen envis och jag kan förstå att han inte ville vara ute i regnvädret. Och “taxi” hem var ju en bra lösning. Tur du inte har en labrador…
  Skönt att vaccinationerna är klara. Tog Covid 6 i lördags och ska ta influensavaccin nästa vecka. Valde att göra så.. Och skönt att ha det klart.
  Ha det så bra du kan och även om jag inte skriver en kommentar varje dag så läser jag din blogg.
  Varm kram

  • Svara

   Paula

   12 november 2023

   Hej, det är trevligt att du fortsätter att hälsa på i min blogg, nu har jag gett upp hoppet om att du återkommer i bloggform. Men, jag tittar på dina insta-klipp så fort jag ser något. Alltid roligt med de fina Stockholmsvyerna och att följa med lite på dina utflykter. Jag har hört att många inte lyckats boka tid för sprutorna, en del får vänta in på nästa år, tänk hur olika det är på olika håll i landet. Skönt att ha det gjort i alla fall. Kram

 3. Svara

  LillaSyster

  8 november 2023

  Den månadskalemdern var bra=)
  Jag lackade ur och tog flyget idag. Klart att prinsen ska ha gratis taxi- smart kille. Gillar tavlan och ser framemot fredag. Effektiva på din vårdcentral. Hoppas att du slipper biverkningar. Kram

 4. Svara

  BP

  8 november 2023

  Om du bara visste hur mycket jag håller med dig – typ 200 procent! Än en gång så är Daniel funtad som jag vad gäller vädret, samtidigt som han lärt sig allt om envishet från matte skulle jag säga;-)
  Bra att du gjorde tre flugor på smällen idag. Såg ju kön hos VaccinDirekt igår, så jag måste nog också kontakta min husläkare för en tid, då jag fått allt vaccin på min husläkarmottagning. Nu klarar du dig under vintern:-) Bra jobbat!

  PS. Visst är det märkligt. Det är ju lika mörkt och trist under november varje år, men ju äldre jag blir ju mera lider jag av det. Det verkar du också göra. DS.

  • Svara

   Paula

   12 november 2023

   Hoppas du får dina sprutor snart. Jag tog bägge samtidigt, har inte haft några biverkningar, bara lite öm i sticket. En del får ju vänta in på nästa år, helt galet hur olika det är. Ja, jag lider verkligen av mörkret och regn och rusk. Men jag har mig själv att skylla, om jag steg upp vid 8 istället för 9 så skulle jag få en timmes dagsljus mer per dag. Men fy så svårt det är…

 5. Svara

  Anna-Lena

  8 november 2023

  Dystert… det är verkligen ditt inlägg idag. Men man får ju känna
  som man känner, så det är ok.
  Lite positivitet har du ju ändå med, och det är vaccinationerna. Jag fick mina igår. Så skönt att ha det gjort, det verkar vara många som är smittade nu och då hoppas jag att jag klarar mig ett tag. (Fick för övrigt stå i kö i två timmar för att få mina sprutor. Ingen tidsbokning här).
  Vill du ha det lite ljusare i tillvaron så kan du komma hit. Mycket vit snö på marken och mera ska det bli de närmaste dagarna…

  • Svara

   Paula

   12 november 2023

   Stå i kö? Oj, här finns inga såna vaccinationsställen den här gången. Minns första corona-sprutan, då köade jag vid folkets Hus i Ludvika bra länge. Visst längtar jag efter snö nu, men mest längtar jag tills regn o rusk ger sig iväg till andra trakter. Trevlig söndag

 6. Svara

  Anna-Lena

  8 november 2023

  Bra almanacka. Fast oktober och mars är ok för mig!
  Vilka fina bilder på gräsänder. Och vilken härlig jycke! Bra att protestera. Han kan väl kissa utanför dörren. Fast han kanske behöver röra på sej oxå.
  Maken tog sina sprutor idag. Jag hann inte. Får hoppas att det blir av. Tror ju att inte virus biter så hårt på mej…. ellre ofta
  God kväll!

  • Svara

   Paula

   12 november 2023

   Det är nog mycket “utanför dörren-kiss”, inte på gården här, men på andra sidan gatan där det finns en liten gräsremsa längs trottoaren där alla hundar kissar och där det doftar godast. En hanhund vill kissa ovanpå andras, o visa sig bäst och vackrast, haha oavsett om man är skruttig, gammal och nakenfis. Jag är nog också rätt robust vad gäller basilusker, men det händer att jag blir helt däckad. Kram

 7. Svara

  Mia

  9 november 2023

  Mörker, dis, dimma, slask och blask, delvis is, visserligen bra sparkföre så länge som jag håller mig utanför stora vägen men det känns inte ok med det här vädret….. En skabbräv stryker omkring i byn och Artemis gör sitt bästa för att spåra den men rävar är listiga. Motion får hon i alla fall, bara hon inte får skabb! Vaccinationstider ska vi inte tala om här, det går inte att boka på 1177, det går inte att ringa till HC “Vänligen återkom en annan dag”, så har det hållt på i en vecka nu, jag är minst sagt irriterad!
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   12 november 2023

   Det där lät oroväckande, hur har man så dålig framförhållning med vaccinationerna?? Man vill ju kunna åka till stan, röra sig i affärer före jul osv. o iaf ha lite större skydd. Hoppas Artemis inte blir smittad, kanske är den risken också mindre så här års? Annars är ju botemedlet enkelt numera i tablettform, minns när man fick bada och shamponera om och om igen…
   Kram

   • Svara

    Mia

    12 november 2023

    För ett år sen fick sessan och grannens hundar skabb, risken är faktiskt större nu när det är vinter och rävarna kommer till bebyggelsen och söker föda, speciellt skabbrävar som inte har den konditionen och orken som friska rävar….vi hade ett helvete men fick en tinktur som man droppade i nacken på hunden och efter ett tag slutade det klia men vilket mörker medan det höll på! Kram på’re

    • Svara

     Paula

     12 november 2023

     Aah, jag kom nog inte ihåg rätt, trodde det var nåt piller de fick äta, men när du säger det så minns jag nog att det var droppar i nacken, precis som fästingmedel. Och då beror det på hur länge man är tvungen att droppa innan det blir bättre. Håller tummarna att fröken slipper en så plåga. Kram

 8. Svara

  Äventyret Framtiden

  9 november 2023

  Tänk som så, att när det är som mörkast kan det bara bli ljusare och det blir det ju snart. Just innan tänds alla julljus också.
  Tänk ändå Paula att du har en överhund /överman, som är envisare än vad du är??
  De kan de där små liven. Underbart att läsa..
  Kram från gränden !

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  9 november 2023

  Mörkret har jag inga problem med men det här eviga regnandet är jag glad att jag får åka ifrån när jag vänder hemåt nästa vecka. Jag tycker att dina bilder är fina och har en viss charm trots upplevd dysterhet. Änderna lyser upp med fin färg och en del löv är fortfarande färggranna. Tänk att en liten Daniel är så stark att du inte orkar dra med honom. Men det är klart att man inte vill dra jättemycket i sin vovve. Bättre då att lyfta och bära hem honom.
  Smidigt med alla tre stick vid samma besök. Nu ska du förhoppningsvis slippa bli sjuk och jag håller tummarna för att provsvaren ska vara bra. Den där månadssnurran håller jag inte alls med om för jag gillar den mörka årstiden 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   12 november 2023

   Daniels tassar blir svedda och såriga om jag tvingar honom framåt när han bestämt sig…så det har jag slutat med. Märkte då han började slicka sig mycket på fotsulorna och då skämdes jag.. En del bär ju ofta omkring på sina småhundar, det gör inte jag, alla hundar kan gå själva, även dvärghundar. Och lukterna, de måste ju få känna dofter av alla kompisar som passerat. Nu ska jag läsa hur du har haft det
   Kram

 10. Svara

  Anki

  10 november 2023

  Jag lider inte av mörkret, men är ganska trött på regnandet – ändå hade jag ju en fin förmiddag för bara några dagar sedan 🙂 Förstår Daniel … inte roligt att gå i regnet längre än nödvändigt!
  Så bra att du kunde få alla nödvändiga stick klara samtidigt … så smidigt är det inte här. Försökte boka covidvaccin, men de har ännu ingen kalender efter vecka 49 – och de som jobbar på VC väntar på sitt schema för december – och ingen vet hur de ska jobba i jul än. Var på provtagning härom dagen och ska på årskontroll för hjärtat nästa vecka … covidvaccinet så snart det går …
  Kram

  • Svara

   Paula

   12 november 2023

   Jag har nu förstått att det ser olika ut på olika orter i landet med tillgång på vaccin, eller rättare sagt tillgång till tider för att få vaccinen. Jag hade nog väldig tur, en helt ny vårdcentral som inte har lika stort tryck som de övriga och jag var snabb på bollen. Hoppas det löser sig snart för dig, du får fortsätta ligga på.
   Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 104
 • 138
 • 1 654 180
 • 5 124
 • 66 091
Sök här