Bloggen

Strängt upptagen!

Av
den
23 september 2011

Iiik, jag har blivit dränkt i ……böcker!
Rena ketchupeffekten blev det då jag beställde några intressanta nya titlar på biblan. Plötsligt damp det ner mail att “den och den boken” fanns att hämta, o nästa dag “den och den boken” o så har det hållit på!
Nu är jag först med att läsa både Jan Guillous första bok “Brobyggarna” i hans nya serie “Det stora århundradet”, Madeleine Hesserus omtalade bok “Staden utan kvinnor”, och Lotta Backmans “Min ena mamma hette Ruth” samtidigt som jag som bäst håller på att läsa den fantastiska berättelsen “Stannfåglarna” av Inger Henricson.

Puh, jag har fyra veckor på mig att läsa alla dessa böcker, om jag inte hinner läsa ut dem så får jag ju lov att lämna tillbaka dem, reservera om dem och därmed hamnar jag längst bak i kön!Nya böcker får man inte förlänga lånetiden på nämligen…helt okej, det måste ju bli rotation på böckerna.
Så nu går jag här hemma med en bok under näsan i stort sett hela tiden, “ler”.
Boken var med också igår då jag med bävan åkte till mitt minst hågade ställe, tandläkaren!
Tyvärr har jag en fyllning som lossnat och en lös hörntand (ena vampyrtanden..) som på något sätt måste åtgärdas, annars hade jag väl struntat i kallelsen.
Nu blev det bara undersökning, sedan ville tandläkaren “sitta och fundera på sin kammare” vilka åtgärder som ska till (!) så hon skulle återkomma med en ny tid.
Det är ju så att jag är så extremt tandisrädd att jag måste få medicin för att härda ut. Förut fick jag lustgas under behandlingarna och det fungerade utmärkt, man var lite lagom lullig, men nu får man istället en medicin att dricka som fungerar i stort sett likadant, man somnar nästan i stolen och tandläkaren kan utan problem ägna sig åt att misshandla min käft bäst hon vill!

Gissa vems tvätt som speglar sig i ån medan den hänger på tork? Tre dygn tog det innan den var torr, varje gång den var nästan torr kom det en ny skur från himlen..

Nu ska jag förbereda lite middagsmat, idag blev det avsteg från Hasses lediga fredag, det verkar som om folk förväntar sig en ny kall vinter för efterfrågan på värmepumpar är stor!
Sen tillbringas resten av helgen i läsfåtöljen och inte i svampskogen!

Trevlig helg önskar bokmalen!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  23 september 2011

  Läser du Stannfåglaran så kul. Den kvinnan kommer från mina hemtrakter (Dorotea) där jag växte upp
  Min syster gav nyss boken till vår dotter , jag har inte läst den än
  Vackra bilder men här börjar regnandet bli kaos
  Vattenfyllda källare raserade vägar osv

 2. Svara

  AprilSus

  23 september 2011

  Förr läste jag massor, men sen läsglasögon nästan blivit ett måste, så tycker jag inte det är lika “bekvämt” att läsa längre, men någon bok då och då blir det. Är lite av en periodare…

  Jobbigt att det ska regna när man minst önskar det, men en fin bild blev det och så fint du bor vid ån.

  Önskar dig mycket nöje i läsfåtöljen och en skön fredagskväll.

  Kramis!

 3. Svara

  Kicki

  23 september 2011

  Det är då tur att du är en snabbläsare, så du fixar säkert böckerna på utsatt tid.
  För min del är det inte så mycket böcker just nu, svamskogen prioriteras i alla lägen 😉
  Jag funderar på att ta valpen med i en väska, så även hon kan få vänja sig vid kommande skogsturer.
  Det är ju jättebra att Hasse har jobb med värmepumparna, även om det måste slita på honom alla dessa sena kvällar, men han är ju van (och ung, så han orkar).
  Kramen

 4. Svara

  Sigge Svamphund

  23 september 2011

  Hur många ton svarta jävlar vill du ha????
  Har precis kommit från skogen, fyra skåningar med välfylda korgar med såna och det finns ton här!!!!!
  Jag o matte drunknar i dom!!!

 5. Svara

  Malin

  23 september 2011

  Jag är inne i sån seg läsperiod nu, det blir några sidor innan jag somnar varje kväll. Läser “Niceville” nu, såg att du oxå läst den. Tycker den är bra.

  Alltså här snackar vi regn, här har det regnat sen i tisdags o rejält oxå.. har varit i Storforsen idag o igår o det ösregnade hela tiden. På väg hem såg vi översvämningar och hus som stod i vatten. I NK skriver de att många vägar är översvämmade i fyrkantsområdet o avstängda. (Luleå-Boden-Älvbyn-Piteå)

  Ha en mysig läshelg!

  Kram

 6. Svara

  Malin

  23 september 2011

  Kunde inte låta bli att skicka denna historia till dig, tycker den var så härlig.

  Kannibalerna hade tillfångatagit en Finne och låtit honom koka tre timmar i stora festgrytan.
  Då de gläntade på locket spratt finnen upp och ropade:
  -Underpart, krapparna. Satan perkele så sönt, kan ja låna en hanttuk?

 7. Svara

  Ragnvi

  24 september 2011

  Morning Malen! Om du kan slita dig från böckerna….fniss! Billigt nöje i allafall!
  Så fin stuga ni hyrt! Man vet aldrig…kan vara snö då! Så varma skodon är nog bäst! Blev nästan illamående av dom du visade, fniss!
  Tvätten…jag hänger nu för tiden min i Kuvösen!
  Kramen!
  Ragnvi

 8. Svara

  Ragnvi

  24 september 2011

  Morning igen! Glömde….har ni sålt husvagnen?!
  Ragnvi

 9. Svara

  pillan

  24 september 2011

  kan bara önska dej det samma

 10. Svara

  Mia

  24 september 2011

  Hoppsan! Nu vet du vad du har att göra, ser jag…läsa, läsa…. 🙂
  Vilken tur att du plockat svampen färdigt, för visst har du väl det???
  Här har också varit skitväder, regn o regn men ääääntligen lyser solen, vad glad man blir 😀
  Kram på dig i Pörtet!

 11. Svara

  elisabeth

  24 september 2011

  du är den otroligaste människan betr böcker jag känner….. man känner sig nästan alldeles hopplös med koncentrationen jämfört med dig. men du är den otroligaste på ett positivt sätt 🙂 bara så du vet 🙂
  kram elisabeth

 12. Svara

  Doris

  25 september 2011

  Härligt med nya böcker ! Efter att jag “upptäckte” datorn har jag egentligen slutat läsa på dagen och på kvällen blir det inte så värst många sidor innan jag blir för sömnig …
  Sköt om dig, kram.

 13. Svara

  annette

  25 september 2011

  Då får vi hoppas att Du inte haft samma soliga och vackra väder som vi haft i helgen, för då tror jag inte ens att en “bokmal” kan hålla sig inne och läsa;)

  Spännande böcker förresten, skall bli kul att höra vad Du tycker sedan!

  Kramen!

  annette

 14. Svara

  engelsson

  25 september 2011

  Åhja..värre kan du ha det än o vara översvämmad av spännande böcker..tack för tipsen…flera av dem lät väldigt spännande.. Råkade ut för en älgfluga igår..yäkk den landade på min lördagskorvsmacka..äckelkryp

 15. Svara

  Ragnvi

  26 september 2011

  Morning i Pörtet! Hoppas ni fick samma fina väder som vi här utmed kusten! Blev lite lättare att stå ut med mitt dåliga humör stundvis….
  Kramen!
  Ragnvi

 16. Svara

  Punatukka

  26 september 2011

  Fy vad jag avundas dig som kan läsa så många böcker.Själv hamnade jag i en läs-svacka för ett bra tag sen nu och kunde plötsligt inte koncentrera mig mer än en kort stund i taget.Kanske dags att försöka ta tag i problemet och gå till bokbussen idag,hmm?!Min teori är att det beror på nya anti-deppmedicinen men who knows???
  Sååååå fina foton Paula,äääälskar tvätten som speglar sig i vattnet….
  Önskar er alla en fin ny vecka,kraaam!

 17. Svara

  messan

  26 september 2011

  Åh, låter som riktig lycka att få hem en massa böcker. Det är så härligt att läsa det berikar livet. Jag har en massa tidningar som jag måste läsa ifatt och ett par böcker som jag oxå lånat på bibban. Idag går det att sitta ute i solen och njuta:).
  Kramar

 18. Svara

  engelsson

  26 september 2011

  Kikar in o säger godmorgon..o berättar att jag hört att kamferdroppar som finns på apoteket ska funka mot älgflugorna..håller dem borta tydligen..

 19. Svara

  ejmis

  26 september 2011

  Tack för boktipsen!! =)

 20. Svara

  Ninni

  30 september 2011

  Jamen vilken tur att du får ha böckerna i fyra veckor. När jag lånar en ljudbok som det är kö på får jag ha den i två veckor och inget mer så då är det bäst att städa och baka och dona för att hinna lyssna färdigt. 🙂
  Guillous bok ska jag läsa så småningom men har inte ställt mig i kö för den än.
  Vilka härliga bilder. Jag älskar speglingsbilder och din var ju speciellt vacker då tvätten speglas i vattnet. Orginellt! 😉
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 514
 • 574
 • 1 610 424
 • 5 044
 • 65 064
Sök här