Bloggen

Välkommen till pörtet!

Av
den
26 september 2011

Här sitter Blinka och väntar på besökare!

Det blev en ganska kort promenad nu på eftermiddagen, min mage har krånglat hela helgen och jag behöver därför ha nära till en toalett…
Visserligen är skogen stor och så, men jag föredrar ändå vattenklosetten i pörtet!
Inte har jag ätit något olämpligt vad jag vet, tvärtom har vi ätit fantastiskt gott i helgen, rödvinsgryta och lammstek, inte fy skam, men magen tjurar ändå.

Tänk dig följande scenario, du vaknar utsövd, ingen väckarklocka ringer, det är söndag morgon, du sträcker på dig, stiger upp, sveper en go fleecemorgonrock om benen och går och sätter på kaffet.
Efter en stund konstaterar du att kaffekokaren drabbats av akut andnöd, den fräser och spottar och har sig, men knappt något vatten rinner ner i kannan!
Det inträffade i pörtet igår!
Som ni förstår så var vi tvungna att ge oss iväg om inte hals över huvud så närapå, in till staden för att inhandla en ny bryggare.
Tur att det inte är någon större investering.

Imorse när jag skulle väga in mig som jag gör på måndagar så var den digitala vågen stendöd, suck
Är det inte konstigt att när något börjar gå sönder så stannar det sällan vid bara en sak, utan plötsligt är det massor av grejer som slutar fungera!
Nå att byta batterier var ju en smal sak, smalare än jag, haha, jag har fastnat på 8 kilos nedgång. Nu går jag upp ett halvt kilo ena veckan och ner nästa…
Nåja, även om det inte skulle bli mer så väger jag nu i alla fall mindre än när jag slutade röka, och det var det viktigaste.
Snart stundar ettårs-jubileum, tadaa!

Nu ska jag straffa magen med en fika, kosta vad det vill!
Är det någon som tar tillvara nypon? Jag har dessa stora fina nypon på tomten men har aldrig torkat eller kokat nypon. Är det värt besväret, dom innehåller mycket C-vitamin har jag förstått. Tips mottages tacksamt

Ha en fin början på denna sista septembervecka!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  26 september 2011

  Det är inte kul alls när magen börjar krågla, jag har fått gluten allergi ???
  Då gäller det att ha när till toan,men nu har jag lärt mig vad jag kan äta
  Det kan väl var så att man köper en del grejer vid ungefär samma tidpunkt ,kanske
  Jag tycker att alla glödlampor går sönder på hösten

 2. Svara

  Anki

  26 september 2011

  Oh tack …de ser trevligt ut att svänga upp benen där på din fastukvist, oh hälsas välkommen av Blinka. Mindre roligt är ju krånglande magar. Grattis hörru du, vad duktig du är. Sluta röka o minska i vikt…de e stort!!! :mrgreen:

  Hoppas magen redar till sig.
  Kramiz Anki

 3. Svara

  Sigge Svamphund

  26 september 2011

  Nypon kan du torka och göra thé av.
  Är visst ett av mattes kommande projekt att göra det.
  Förresten så fanns det ett tips mot älgflugor på svampguiden.
  Nån sprit som köps på apoteket, senilmatte har självklart glömt namnet.
  Men kolla forumet ochh tråden som heter älgflugor.

 4. Svara

  britten

  26 september 2011

  Men kära nån är det 1 år sedan du slutade att röka ..jisses vad tiden går …och så duktig du varit.

  Ja visst är det så att när en sak går sönder då vet man att minst 2 saker till går sönder.
  Konstigt !

  Stor kram

 5. Svara

  ejmis

  26 september 2011

  Jag har torkat nypon och haft som dekoration, det fungerar också. =)
  Hoppas din mage snart mår bra igen. Min krånglar också så i morgon blir det ett besök på Vårdcentralen.

 6. Svara

  Kicki

  26 september 2011

  Du har ju torken, så då kan du väl torka nyponen, antingen till te, eller att mala ner dom när dom torkat. Nypon ska ju vara så bra för lederna. Det blir ju billigare än att köpa nyponpulver på hälsokosten dessutom. 🙄
  I dag tror jag att jag hade “svenskt rekord” i trattisplockning. Iaf eget rekord. Plockade ganska prick 30 liter på en timme! Jag plockar ju med kniv så dom är dessutom lättrensade när man kommer hem, bara att dela de största och plocka bort barren. Jag har ALDRIG sett så mycket svamp på så liten yta. Jag är nu uppe i drygt 4 kg torkad svamp, det motsvarar några hundra liter färsk. Få se hur det går med försäljningen. Det kanske inte är nån som vill ha nu när alla kan plocka massor 😐
  Kramen
  PS

 7. Svara

  Kicki

  26 september 2011

  Du har ju torken, så då kan du väl torka nyponen, antingen till te, eller att mala ner dom när dom torkat. Nypon ska ju vara så bra för lederna. Det blir ju billigare än att köpa nyponpulver på hälsokosten dessutom. 🙄
  I dag tror jag att jag hade “svenskt rekord” i trattisplockning. Iaf eget rekord. Plockade ganska prick 30 liter på en timme! Jag plockar ju med kniv så dom är dessutom lättrensade när man kommer hem, bara att dela de största och plocka bort barren. Jag har ALDRIG sett så mycket svamp på så liten yta. Jag är nu uppe i drygt 4 kg torkad svamp, det motsvarar några hundra liter färsk. Få se hur det går med försäljningen. Det kanske inte är nån som vill ha nu när alla kan plocka massor 😐
  Kramen
  PS
  Valparna ljusnar med tiden och deras tigrering kommer fram undan för undan. Du kan ju se på första bilden på Zoot i dagens blogginlägg att hon har betydligt mer ränder nu än för ett par veckor sen.
  Kors vilket långt inlägg detta blev 😐
  DS

 8. Svara

  Barbro Z

  26 september 2011

  Hallå där i Pörtet!
  Du är jätteduktig som inte bara slutat röka utan dessutom gått ner 8 kg. När jag slutade en gång i forntiden, så for vikten i höjden med raketfart. Heja dig Paula!

  Här en länk till recept med trädgårdsnypon: http://www.hittarecept.se/s/tr%C3%A4dg%C3%A5rdsnypon.html

  Hoppas magen kryat på sig. Magen styr världen sägs det och när den är som sämst så har man god lust att skriva under på det 😉

  Höstliga hälsningar Barbro Z

 9. Svara

  Malin

  26 september 2011

  Hoppas att du blir bättre i magen snart. WOW vilket jobb du gjort, slutat röka OCH gått ned så mycket i vikt. MYCKET BRA JOBBAT kära vän!

  Lite guldkant på lediga dagen blev det trots att man oxå försökt komma ikapp m hushållsarbetet.

  Kram ?

 10. Svara

  annette

  26 september 2011

  Du gav Dej inte på den vegetariska ärtsoppan i helgen då som Du påbörjade i veckan;)
  Tråkigt är det i alla fall när magen är paj, tycker man påverkas enormt mycket, nypon har jag en bekant som plockar massor, hon torkar dom tror jag och så kokar hon nyponsoppa på dessa under året, kan Du väl använda svamptorken till kanske!?
  Hoppas Du blir bättre i magen under veckan!

  Kramen!

  annette

 11. Svara

  Viktkamp

  26 september 2011

  alla onda ting kommer i tre.. tyvärr.

 12. Svara

  Mia

  26 september 2011

  Hejar på dig Paula!! Ja, inte för magen, utan för ett snart rökfritt år och viktminskningen, fasen vad duktig du äääär!!!!! 😛
  Kram på dig!

 13. Svara

  Eva-Lena

  27 september 2011

  Paula du är min idol! Inte nog med att du har en så fantastisk blogg, du fotar som ingen annan. Men framför allt så har du slutat röka och dessutom gått ned i vikt!!! Jag fattar ingenting, det är en riktig bragd! Jag har varit förkyld hela sommaren, och så kom det tillbaka för tre veckor sedan, och det lär ju inte bli bättre av allt bolmande. Har nu köpt boken “Äntligen rökfri”, den lär ju ska vara ett fantastiskt hjälpmedel. Tyvärr så har jag så många andra böcker som ligger före, och ska tillbaks till bibblan, men sen så…

  Kram o grattis till snart ett år utan cig från Eva-Lena!

 14. Svara

  elisabeth

  27 september 2011

  skickar du några pappershälsningar som julkort, denna Paula tycker jag skulle vara utsökt att överraska med och ha röd text och röd ram omkring. (barnbarnen gillar alltid julhälsningar per post…. 🙂 ) Den är så mycket er och Blinka är så otroligt fin, som alltid så blir hon bra på foto 🙂

 15. Svara

  Ragnvi

  28 september 2011

  Morning i Fina Pörtet! Hoppas inget mer har pajat hos dig nu! Håller med dig, går en sak sönder följer snart nästa!
  Magen…ett jäkla skit är det när det inte funkar! Hoppas det var nåt tillfälligt för dig!
  Hos mig verkar antingen nån ny medicin ha liiite lugnande efekt! Ibland…eller så är det för att jag slutat dricka bubbelvatten?! Men min mage förnekar sig inte…med jämna o ojämna mellanrum så brakar det löst…då räcker inte fem minuter långt! Har gjort det ute i det fria såå många gånger nu…
  Kramen!
  Ragnvi

 16. Svara

  Punatukka

  28 september 2011

  Jag har exakt samma erfarenhet att går en grej sönder så händer snart samma med fler.I regel tre av nån konstig anledning,hmmm?! Att vakna till en trasig kaffebryggare hade nog framkallat ett hysteriskt anfall hos mig,tssss! En morgon utan kaffe = livsfarlig kärring,hehehe! Vågen däremot får gärna paja så fel som den visar 😉
  Läste nyss om Stannfåglar och den är mitt i prick min smak så jag beställer den från bokbussen så kanske jag får den redan på måndag?! Häääärligt att se fram emot och jag är säker på att just den bryter läs-krampen,tsss!

  Lamotrigin heter min antidepp och det är,utan tvekan, det bästa som hänt mig.Tar 175mg/dag och har inte haft några som helst känningar sen jag fick dom i början på 2010 Jag provade Citalopram….första gången fungerade den,andra gången inte alls. Tredje “rundan” mådde jag ur-uselt och fick avbryta efter en vecka. Lamotriginen “hittade” jag och läste om på nätet. En ren slump som visade sig förändra ALLT 🙂
  Till sist ett hejdundrande grattis på ettårsdagen,du har gjort en fantastisk prestation (applåderar o busvisslar)
  Ha det bra kära pörtebor,puss på nosar o näsor,tsss!

 17. Svara

  Marketta

  29 september 2011

  Oj, menar du verkligen att det redan har gått ett år sen du slutade att röka 😯 . Jösses vad tiden går fort. Då får man väl säga grattis 😀 .

  Vart går du hos tandläkaren. Sånt där medel skulle jag också behöva få när tandläkaren nästa gång börjar prata om att dra ut mina visdomständer, för dom åker inte ur min mun så länge jag är vaken har jag sagt. Men dom är visst utrotningshotade har jag hört av min tandläkare.

  Kramizzar
  Marketta

 18. Svara

  Ninni

  30 september 2011

  Det är nog tur vi har kaffepanna… får jag inget kaffe på morgonen så känns det som en riktigt dålig dag. På måndagar tar jag en medicin direkt på morgonen och får då inte äta eller dricka något på en halvtimme. Det är bara det att jag måste vänta minst två timmar för annars får jag ett elände resten av dan. Du kan väl tänka dig vad kaffesugen jag är innan de två timmarna har gått.
  Jag tycker att du är helt suveränt duktig som gått ner så mycket.
  Kram.

 19. Svara

  Doris

  3 oktober 2011

  Bra gjort att du väger mindre än när du rökte, här går vågen mellan 78 och 80 och jag är MYCKET nöjd även om jag borde vara 15 kilo lättare ;-).
  Önskar dig en skön vecka, kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 395
 • 770
 • 1 611 063
 • 5 044
 • 65 073
Sök här