Bloggen

Struldag

Av
den
19 februari 2019

Det man inte har i huvudet får man ha i benen!

Nu tar jag hjälp av krokodilen och berättar hur tokigt det kan bli

Det slaskar nåt fruktansvärt ute idag, och när vi skulle ut och handla då kom också regnet!
Men fy, på med täckte till Blinka och på med regnkappa till mig.
Utanför dörren inser jag att det är totalt lönlöst att försöka åka spark, och jag som skulle handla mer än vanligt när det nu var tisdag och 5% rabatt..

Jamen visst, jag kan ju ta dra-maten! Den har jag inte använt på flera månader…
Iväg kom vi, Blinka sur som alltid då hon är påklädd, trippande bakom mig istället för framför som oftast.

När jag har trettio meter kvar till målet, dvs. butiken börjar jag känna att något fattas..
Väskan, min axelremsväska, var är den????
Jooooooo kvar hemma, hängandes på kroken!

Blinka blir något förvånad då jag först kopplar fast henne, går in i affären med vagnen som jag lämnar där, går ut igen o kopplar loss henne och traskar hemåt…
Än mer konfunderad blir hon förstås när jag öppnar dörren hemma, ber henne vänta utanför, hämtar väskan, låser dörren och börjar gå samma väg tillbaka!

Promenader är ju nyttiga så det var väl inte hela världen.
När jag plockat ihop mina varor och kommer till kassan, stoppar jag in kortet i läsaren och sen händer….ingenting.
Systemet står still, länge, och sen kommer ett stort rött kryss, medges ej!

Nu visade det sig att jag inte var den första kunden som drabbats, det hade varit svajigt med kontakten idag, så vi provar igen…och igen…och igen…allt medan kassakön blir längre och längre..

Efter vad som kändes en evighet så kom en liten lucka i strulet och köpet gick igenom, puh!
På hemvägen ringde en väninna och undrade om jag hade skickat något på nätet till henne idag för hon hade inget internet.

Väl hemma ser jag att byns egen facebookgrupp har inlägg om problem och det framkommer att det gäller hela orten och att det är ett större problem som kan ta hela kvällen att åtgärda.

Ja då har vi åter insett hur sårbara vi är i vårt digitala samhälle.
Jag hoppas att kön med turister i butiken kunde handla sin middag, några kontanter lär ingen av dem ha haft på sig.

Jag ska nog titta på den nya serien Nedsläckt land på SVT som jag länkat titeln till. Vad händer när elen försvinner för en längre tid?
Törs knappast tänka tanken men tror ändå att det är viktigt att bli medveten om det, för risken finns att det händer, det är rent av troligt!

Nu ska nog krokodilen och jag ta kväller.
Han har inget lätt liv den gode krokodilen, vilken tur man inte har så lång och stor käft!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  ibod11 - Ingrid

  19 februari 2019

  Haha, åh stackars krokokdilen. Din dag var besvärlig men hans liv verkar innehålla massor av problem att klara av. Det är jobbigt när det strular och man glömmer saker. Men du kunde i alla fall få dina varor till slut och, som du skrev, är det nyttigt att promenera 😉 Sårbara är vi och jag ska också titta på det programmet. Har spelat in det för att själv kunna välja ett bra tillfälle. Jag har köpt ett stormkök så mat kan jag ordna vid ett långt strömavbrott. Konserver, bröd och annat bra har jag alltid hemma. Det är bara att hoppas att man hinner fylla upp behållare och badkar med vatten innan det är för sent. Värme är en annan femma. Kanske borde jag investera i ett gasoldrivet element eller något liknande. Men det verkar lite överambitiöst.
  Kram

 2. Svara

  Mia

  19 februari 2019

  Fnissar hejdlöst….men egentligen är det inte roligt alls!!! Det finns dagar och så finns det dagar….så är det bara… men krokodilen är bra 😉
  Jo, vi är oerhört sårbara och i ärlighetens namn, så har jag varit lite dålig på att förbereda mig för en kris men jag har en granne som är med i Civilförsvarsförbundet, han har börjat tipsa mig.
  Kram på’re

 3. Svara

  BrittMarie

  19 februari 2019

  Oj vilken struldag du fick. Ibland är det som förgjort. Roliga bilder på krokodilen. Jag fick lite igenkänning när jag såg honom i datortomografen. Inte för att jag någonsin röntgat en krokodil, men det kan ju vara annat som strular. Ett utstående gips till exempel. Hoppas du får en bättre dag imorgon!
  Kram

 4. Svara

  BP

  19 februari 2019

  Illustrationerna med krokodilen är helt suveräna, love them:-)
  Javisst är vi sårbara när elen och/eller internet samt bankförbindelser ligger nere. Kan rekommendera boken “Stjärnklart” av Lars Wilderäng. En av de bästa böcker jag läst, för den beskriver precis hur det blir och vem som klarar sig bäst när “vår” värld slutar fungera.

  När ditt kort strulande tänkte jag faktiskt “vad är det för fel med kontanter?”. Jag har alltid kontanter med mig just i fall att.

  Önskar dig en strulfri dag imorgon!

 5. Svara

  Ninni

  19 februari 2019

  Din berättelse påminner mig om när jag skulle hämta barnbarnet på dagis (så hon slapp vara där så länge just den dan) för att sedan åka hem till dotterns lägenhet för att fixa mat innan dottern kom hem. Väl i “Byn” kom jag på att jag åkt ifrån dotterns lägenhetsnyckel. Så det var bara att hämta barnbarnet på dagis och sen styra kosan mot hembyn, 15 km, och sen åka tillbaka till “Byn”, 15 km igen. Men jag hann laga mat innan dottern kom hem i alla fall. 😀
  Vi tittar också på “Nedsläckt land”. Man får lite att fundera på…
  Ikväll har den yngsta dottern och jag varit på bio. Hon gav mig ett valfritt biobesök i present när jag fyllde år så nu passade jag på att ta ut presenten och hon ville också följa med. Vi såg “A star is born”. Bra men sorglig film med en hel del musik.
  Kramen.

 6. Svara

  Anki

  20 februari 2019

  Sitter här med ett stort leende … men egentligen så är det ju ett allvarligt inlägg – snyggt gjort med den stackars krokodilen, men ändå såå tankeväckande! Jag har också tänkt följa den här serien … ska bli intressant!
  Vi har ju fördelen att bo på landet … vi kan både hålla oss varma och laga mat … vatten finns att hämta hos grannen som har en gammaldags gårdspump och när maten i frys och kyl är slut så har jag ett förråd med konserver och torrmat … men detta med kontanter måste jag nog ta tag i – har några hundralappar i plånboken, men det är nog alldeles för lite! Har dessutom nyligen investerat i en ny vevradio för att kunna lyssna på nyheterna ..
  De som bor i en modern lägenhet i storstaden, de får det nog ganska besvärligt! .
  Som sagt ett viktigt inlägg! Tack Paula!
  Kram

 7. Svara

  Ama de casa

  20 februari 2019

  Men usch och fy vilket strul! Skönt att det löste sig hyfsat bra ändå, trots att du fick lite extra motion…
  När vi skulle åka till Mexiko för ett antal år sen så tog Anders (enligt mig) ut onödigt mycket kontanter (US-dollar) innan vi lämnade USA. Sen slog orkanen Odile till med full kraft och vi blev totalt utan kontakt med omvärlden i tre dygn. Då var inte dom där kontanterna så dumma att ha ändå…

 8. Svara

  "´LillaSyster"

  20 februari 2019

  Ingen rolig start på dagen. Men ni fick ju extra motion och friskluft=) Jag hade nog lämnat Blinka hemma på andra rundan. Hoppas att du har mat nu så att du klarar dig några dagar och kontanter, tja det är högst ovanligt om man inte är min pappa….. Han har alltid både kontanter och kort i plånboken just efter ett sådant strul som du vart utför, fast han hade åkt 8 mil för att köpa någon reservdel till bilen när kortterminalen/uppkopplingen krånglade. Du ha en bra kväll =) Kram

 9. Svara

  Kicki

  20 februari 2019

  Vilka roliga krokodilbilder.
  Tur att det löste sig till sist med både det ena och det andra.
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 323
 • 516
 • 1 578 860
 • 4 989
 • 64 288
Sök här