Bloggen

Sur o tvär o lessen är jag…

Av
den
26 januari 2006

jag

Ja, här sitter jag o kan inte annat! Hela veckoplaneringen gick åt fanders med detta onda!
Gubben åkte hem idag o hämtade Larissa, eftersom jag inte klarar av att gå ut med henne med mitt onda ben. Efter promenaden vi tog igår då jag hängde över sparken o släpade mig omkring, blev värken än värre…
Larissa är så beskyddande mot sin matte att hon vägrar gå ut själv även om hon är nödig!
Igår kväll stod jag o resonerade med henne 10 minuter på altanen där hon stod framför trappan och såg helt oförstående ut!
Till sist gick hon ner på tomten, snusade lite, lyfte lite på benet o gav ifrån sig en liiten skvätt, bara för att markera att detta gillade hon inte!
Mycket beröm o godis blev det när vi gick in igen, men hon bevärdigade mig knappt med en blick!
Hon kan hålla sig ett dygn utan problem om det inte passar!
Nu sitter jag då lite ynklig o lessen över att inte kunna åka med gubben till Kloten imorgon. Hade gärna velat träffa några gamla kompisar där, men det får bli en annan gång. Tanken på att sitta i bilen två timmar för att sedan sitta inomhus hela dagarna medan gubben jobbar, lockar inte särskilt.
Istället har jag ägnat denna dag till att fylla på hemsidans “mitt Finland”.
Där kan du nu hitta klassisk finsk litteratur, en fysiologisk och en ovetenskaplig studie om den finska bastun, finlandssvensk ordlista samt läsa om mattraditionerna i finlandssvenska trakter.Under rubriken Nödmat har jag även samlat recept från gamla tider då man använde bark i brödet och cikoria till kaffe… En betraktelse om skillnaderna i svenskt o finskt lynne är det sista jag präntade in på sidan idag.

Gubben hann svänga förbi biblan idag och hämta hem mina beställda böcker, bl.a “Folkligt kosthåll i Finland” så det blir säkert mer under finska sidan så småningom.
Dessutom fick jag låna “Nostalgiboken” en jättestor och tung bilderbok om 60-, 70- och 80-talstrenderna i Sverige! Och sist men inte minst en stor härlig nyutkommen “Örtabok”. Bra läsning inför vårsäsongen! Säger jag som har alla andra färger på fingrarna utom grönt! Men jag hoppas boken innehåller en del vilda örter också, dem vill jag lära mig mera om!
Avslutar dagens blogg med några vinterbilder, jag vet att många nätkompisar redan tröttnat på vintern, eller så tycker dom inte om vintern alls, men har man det såhär vackert så kanske ni förstår hur mycket jag gillar årstiden!

säfsbanan
Strax nedanför Älgsjökullen där jag bor går Säfsbanan, på vintern skoterled och på sommaren cykelled till Tyfors, en by 1 mil bort.

fårhage
Om man går från Säfsbanan hem till mig passerar man fårhagen, lite tom på djur för tillfället!

vägen
Här bakom det lilla backkrönet bor vi!

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Monica

  27 januari 2006

  Så tråkigt att du har ont – jobbigt med värk.
  Hundar är roliga – de märker så väl om det är något som inte stämmer med matte & husse.

  Gott om snö har du i alla fall – fina bilder.

  Sköt om dig och hoppas det onda ger med sig
  Kram Monica

 2. Svara

  Laila

  27 januari 2006

  Hejsan och god fredag!
  Inget kul med värk. Hoppas att det ger med sig, det värsta av det riktigt snart. Vad kul med sidan om Finland. Den ska jag visa min man är han kommer hem från jobbet. Han är halvfinne:)
  Finfina bilder också. Ni verkar bo jättemysigt med naturen runt knuten.
  Kram Laila

 3. Svara

  Pia

  27 januari 2006

  Hej här oxså.. visst är det vackert i dina trakter.. Lycko dej som bor så fint.
  Ha en fin helg kram Pia

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 460
 • 520
 • 1 640 652
 • 5 100
 • 65 736
Sök här