Bloggen

Rallyblogg…

Av
den
25 januari 2006

rally

Nu drar det ihop sig till årets höjdpunkt i byn!!!
Svenska Rallyt kör i år 4 sträckor i skogarna runtomkring!

Dessutom går ett annat rally “Dan Anderssons minne” av stapeln här nu på lördag. Där startar bl.a Mattias Ekström, dalmasen som är sambo med Tina Törner, kartläsaren.
Jag tror inte jag skulle vara så intresserad av motorsport om inte finnarna hade varit så framgångsrika! Redan när jag var barn pratade man om “The flying Finn”, Timo Mäkinen
Idag står det om rallyt i Dalademokraten.
Alla i byn är mer eller mindre engagerade i evenemanget, många föreningar är direkt beroende av intäkterna därifrån. liksom också byns näringsidkare.
En by med 800 invånare ställer upp med 260 funktionärer! Världsrekord eller?
Skolan håller stängt pga den myckna trafiken som gör det omöjligt för barnen att ta sig till och från skolan, istället är dom flesta ute på sträckorna som parkeringsvakter!
På så sätt tjänar dom också in pengar till klasskassan!
Detta är första året vi är lediga under rallyhelgen!
Tidigare år har vi liksom övriga näringsidkare i byn jobbat häcken av oss, Svenska Rallyt ger ett stort bidrag till vinterns försäljning!
Att stå o sälja hamburgare till hungriga rallyentusiaster var jätteroligt, men ack så stressigt!
I år blir det desto mer att göra för Pizzerian och Vildmarksbagaren, liksom för Vandrarhemmet och Säfsen Resort.
Varenda bäddsoffa, extrabädd, madrass, våningssäng är uthyrd i byn! Det går inte att uppbringa en enda ledig bädd! De flesta kunder bokar in sig till följande år redan när dom lämnar årets evenemang.
Svenskar, finnar och norrmän är dom stora grupperna, nordiska ländernas flaggor vajar i byn och det är en otrolig stämning!
Och detta behöver byn för sin överlevnad, de som inte är lika entusiastiska är skogens djur, älgarna och vargarna får ta sin tillflykt till andra nejder under denna helg när det dånar i skogen!
Jag har dock själv ett mindre roligt minne från rallyt för tre år sedan då jag bröt fotleden på tre ställen! Jo, jag hade druckit några pilsner när olyckan var framme när jag skulle dansa med Larissa i vardagsrummet, men att det skulle gå så illa!?! Numera består fotleden av skenor o spikar av allehanda slag, för alltid förknippat med Svenska Rallyt!
På den Officiella hemsidan kan du som är intresserad läsa mer!
Om vädret är hyfsat när jag en förhoppning om att ge mig ut o heja fram dom finska o svenska förarna!

Avslutar dagens blogg med några hundbilder från senaste dagarnas promenader!

larissa
Mina hundar är väluppfostrade och bajsar aldrig på vägen. Med en halv meter snö kan det vara knepigt att hitta en lämplig toalett!

issa
Jag måste använda flexikoppel om hundarna inte går lösa, dom vill så långt bort som möjligt för att göra sina behov.

issa
Nu är jag klar, måste bara komma ut på vägen igen!

loppan

loppan

loppan
Loppan sprang långt ut i skogen för att göra det hon skulle! Inget smygtittande här inte!
Men hon vet exakt var benet ligger nergrävt under snömassorna!

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Pia (Pimli)

  25 januari 2006

  Hej!
  Det är kul med rally! Förr hjälpte jag alltid till med tidtagning m.m. efter vägen på Masnatta. Vi var ett gäng som satt i en husvagn och klockade och skrev lappar. Gissa om vi hade kul!!! Årets höjdpunkt. Sen slutade dom köra det på natten och då var det inte lika kul längre ;).

  Så trist med ditt onda ben! Och nu som det verkar bli fina dagar också.

  Kikade på valpbilderna från igår också. Underbart! Vi var barnvakt åt en pappis för längesen. Då hade vi en rysk vinthund, Barinoff, och min foxterror Tina. Dom där tre for runt som yra höns och lekte och grejade. Lilla Mischa var med mitt i smeten och jag var livrädd att hon skulle bryta ett ben eller nått. Men det gick bra och hon kunde återbördas i helt skick till sin matte (fast vi vågade inte tala om vilka vilda lekar hon varit med om). Tuffa små hundar! Jag har sen dess alltid sagt att en papillon skulle jag kunna tänka mig att ha. Folk brukar titta konstigt på mig då…

  Ha det bra och vårda ditt onda ben. Jag har klarat mig från maginfluensan så här långt – peppar peppar…

  Kram
  Pia

 2. Svara

  Pia

  25 januari 2006

  Oh va roligt det låter med brumm brumm i skogarna.
  Hoppas du känner mindre smärta nu då och kan fota o ha dej. Fina vivvsingar och mycket snö har ni.
  Natti //Pia

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 499
 • 520
 • 1 640 691
 • 5 101
 • 65 737
Sök här