Bloggen

“Svarta faran” på rymmen!

Av
den
4 juni 2012

Usch, det känns inte bra alls!
Vår mästerjägare, Astrid, har inte synts till på flera dagar, bortåt en vecka har hon varit borta!
Det känns alltid lika olustigt när man inte vet om katten är ute och friar, ligger överkörd vid en vägkant, sitter inlåst i ett uthus eller är skadad och kan inte ta sig hem!
Jag ska sätta upp en lapp på anslagstavlan i byn, i förhoppningen om att någon kanske har sett henne och hör av sig till mig!
Varje gång jag öppnar ytterdörren eller hör ett jamande så hoppas jag få se vår vackra svarta juvel, det gnager en oro i magen hela tiden.

Det är ju inte första gången katter försvinner spårlöst, Torsten satt ju inlåst i grannens garage några dagar förut, men där har vi kollat nu. Dock vill vi ju inte låsa in katterna heller, de mår absolut bäst när de får ströva fritt och vi har en mycket lugn gata där ingen kör fort. Tyvärr kan ju katterna förirra sig längre bort från kvarteret och då vet man inte hur det går. Håll tummarna snälla!

I helgen ordnade bonusdotter Veronica tillsammans med kompisar en försenad möhippa för andra bonusdottern Tezz, hon som oväntat gifte sig i samband med sonen Lucas dop för ett par månader sedan.
Av bilderna att döma blev det en lika överraskande som glad tillställning med klättring uppför klättervägg, persisk dans i vacker klänning, räkfrossa på båt och sedan dans i försommarnatten!
Det blev säkert ett minne för livet! 😆

Hemma i pörtet har det varit lugna gatan, det mest glädjande var nog färskpotatis-premiären, eller som vi i Finland säger, nypotatis, mums filibabba! Som synes har jag laddat ordentligt med de pyttesmå välskrubbade primörerna!

I Stockholm var det 6 grader varmt igår, en grad kallare än på julaftonen och kallast på 84 år!
Nu längtar trollungen Melissa på sol, värme och bad!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  4 juni 2012

  Förstår eran oro, inte alls roligt då man inte vet varken ut eller in..
  Du ska se, att hon bara är på friarstråt och kommer hem välbehållen när känslorna svalnat!
  Ja, visst har det varit en kall helg, värre än på hösten!
  Men, nu tror jag att vi kommer att få det görhett resten av sommaren och då gnäller vi väl över det..
  Håller tummarna att Astrid är hemma snart!
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Sylvia

  4 juni 2012

  Så oroliga ni måste vara för lilla kissen. Som mest var min katt en gång i tiden borta i 14 dagar. Det hade flyttat in en katthanne som mobbade honom och inte tillät honom komma nära området där vi bodde. Jag var ute varje kväll och ropade på honom och hittade honom så småningom ett par kilometer bort inne i ett annat bostadsområde. Han fick vara inomhus efter det, men jag led med honom, van som han var att få vara ute i det fria. Man vet inte vad som är bäst, låta dem ha sin frihet med risk för förkortat liv eller ett långt och tråkigt liv som hemmakatt. Har de väl fått smak på friheten tror jag det är kört. Bättre när de redan som unge bara får vara inomhus tror jag. Färskpotatis har jag inte provat ännu, tycker fortfarande den är för dyr.

 3. Svara

  Malin

  4 juni 2012

  Ja men usch då vad jobbigt 🙁 , självklart hjälper jag till att hålla tummar o tår så hårt jag orkar för att Astrid ska dyka upp snart.

  Sommaren mellan 9an o gymnasiet försvann vår hund när vi var på semester och hade lämnat den hos mormor 3 mil bort. En månad senare när mamma skulle städa bort hundbädden hörde hon ett ljud bakom dörren, och där stod Bamsen! Bra mycket smalare än då vi lämnade henne hos mormor. Gissa om jag blev lycklig när jag kom hem från skolan?

  Hälsn fr ett kallt och regnigt Luleå.

  Kram

 4. Svara

  Sigge Svamphund

  4 juni 2012

  Hoppas verkligen att hon kommer tillbaka snart. Kolla även med grannar lite längre bort om hon har blivit instängd där. Är hon kastrerad?
  Om inte…….. finns risken att hon varit med ungar? I så fall kan hon även ha gått undan och fött utomhus. Sånt händer med den mest hemkära katt

 5. Svara

  TT

  4 juni 2012

  Oj, har hon varit borta så länge! Hoppas verkligen inget har hänt så Astrid kommer hem!

 6. Svara

  Caroline

  4 juni 2012

  Hoppas er kisse kommer till rätta snart!
  Där jag bodde förut fick de gå ut själva, men de var sällan borta längre än 2 dagar, Mulle var den enda av de tre som kunde vandra längre, han var borta 4 dagar som längst.

  Nu får Cornell vara inne här i nya huset, med tillgång till kattgård, då det går en stor väg i närheten. Dessutom är alla tre nuvarande katterna raskatter, så de bör inte gå lösa ute.

  Kram
  Caroline

 7. Svara

  Nette Cecilia

  4 juni 2012

  😥 Det där är inte kul alls när katten är försvunnen har varit med om det många gånger dock med lyckligt slut.Vi har haft varierande väder idag alla sorters vindar har det blåst o solen har gassat ibland o nästa stund har det regnat. 😎 kanske bättre väder på gång ,kram Nette

 8. Svara

  Ankii

  4 juni 2012

  Uch, de där är inte kul, när djuren försvinner o man inte vet vad de är. Hoppas hon kommer till rätta. De e bättre att veta vad som hänt än att gå i ovisshet. Men jag tror snart hon jamar utanför o saknar mattes goa famn. Jag höll ju på att krypa ur skinnet när Lillan var borta i en kvart:(.

  Möhippa – ja de e ett roligt spektakel för bruden:)

  Fin bild på färgglada Melissa. Jo älskligen sa de var kallt i fjollträsk:) fullt så kallt är de inte här o inte regnar de heller.

  Kramiz

 9. Svara

  Menageriet

  4 juni 2012

  Det låter inte bra att hon är borta såå länge! Är hon inte dessutom kastrerad? Men vi håller tummarna för att mamsellen snart är tillbaks. Finns nog inget man kan oroa sig för mer än husdjur på villovägar? 🙁
  Söta Melissa! Hoppas att det blir sommarvärme snart, så hon och vi andra kan vara ute och gotta oss. Eller hur, Paula? :mrgreen:
  Trivs bra i lgh som sagt, men har inte hunnit göra nåt nyttigt än i den. Igår höll jag på 2 timmar med att montera ihop en lagerhylla i plåt med en massa skruvar och muttrar, som jag satte i förrådet. Har en till som skall dit, men idag har det regnat och inget har blivit gjort, varken ute eller inne. Men nu skiner solen, så förhoppningsvis blir det bättre imorgon?
  Ha det gott och hoppas Astrid snart är hemma!

 10. Svara

  annette

  4 juni 2012

  Fy så jobbigt att Astrid är borta sedan flera dagar, hoppas verkligen att hon “bara” är ute på hyss och snart kommer hem igen, helt klart skall katterna få ströv fritt tycker inte om när katter blir innekatter, det är dom inte födda till.
  Försenad möhippa, låter väldigt trevligt för det tror man kanske inte att det skall ske!
  Här var det 3,5 grader imorse, funderar på att ställa in sandalerna igen;)

  Färskpotatis har jag inte sett här, måste nog öppna ögonen när jag handlar till helgen, är ju såååååååå gott!
  Ha det gott i Pörtet,håller tummarna för att Astrid snart kommer hem igen!

  Kramen

 11. Svara

  Cina

  4 juni 2012

  Jag vet exakt hur du känner.Selma var ju puts väck försvunnen i en vecka.Hoppas att hon snart återvänder välbehållen.
  Kram

 12. Svara

  Sigge Svamphund

  4 juni 2012

  Hm, kommer hem och äter och försvinner lika snabbt igen låter MYCKET oroväckande.
  Har hon bara fått en eller ett par ungar är det inte säkert att det synts på henne.
  Nästa gång hon kommer in så känn under magen, du märker direkt om juvren är mjölkfyllda. I så fall har hon fött ute och har ungarna gömda där

 13. Svara

  BrittMarie

  4 juni 2012

  Hoppas “Svarta faran” har kommit hem nu! Eller kommer hon och går (med tanke på senaste kommentaren). Lennon är lat om dagarna, men när kvällen kommer SKA han ut. Han går fram och spänner ögonen i en, så man måste öppna dörren åt honom. Sedan är han ute SENT.
  Angående mammografi är det ju synd att det är så svåråtkomligt i glesbygden. När jag utbildade mig i Falun 1985 åkte de runt i bussar som ställdes vid vårdcentraler. Jag var med i bussen i Borlänge. Där skojades det om att Borlängebrösten (med betoning på bor) var de största i Dalarna. Har det mammografi på hotellet, så kanske det är ännu värre idag 😀

 14. Svara

  Lisa

  5 juni 2012

  Så förfärligt tråkigt. Kom hem lilla Astrid. Mamma väntar på dig.Hoppas att ala kollar i sina garag, o ställen hon kan ha kilat in. Kram på dig Paula. Från Lisa.

 15. Svara

  Mia

  5 juni 2012

  Hua 1: Astrid då! Hoppas, hoppas hon kommer hem, eller kanske redan är det??? Det finns inget värre än att inte veta 😥
  Hua 2: En grad kallare än julafton! Fy fasen vad det låter hemskt! Jag ser snö och drivis framför mig, fast jag vet ju att det inte var så, men ändå! *L*
  Kram på er i Pörtet och hoppas nu att livet återgår till det normala, med alla djuren på plats!

 16. Svara

  messan

  5 juni 2012

  Usch då…jag förstår er oro. Jag hoppas att hon är hemma nu eller kommer snart.
  Jag undrar också var vår fina sommar tog vägen…det är så kallt här med nu. Jag har pratat med vädergudarna men de verkar inte vilja hjälpa mig:).
  Färskpotatisen är så god nu…med smör till:)!
  Kramar till dig

 17. Svara

  Lena Jonsson

  5 juni 2012

  Vet precis hur det är när katterna ger sig ut på våräventyr. Vår Fanny drog iväg en sväng varje vår eller försommar, ända upp till 12-årsåldern. Fast jag visste att det var ett återkommande beteende var jag lika orolig varje gång.

  Håller tummarna för att din Astrid är av samma “skrot och korn” som Fanny var.

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 593
 • 681
 • 1 603 733
 • 5 032
 • 64 895
Sök här