Bloggen

“Ta dig i kragen!”

Av
den
31 oktober 2017

Ja jag skulle nog behöva “ta mig i kragen” eller “rycka upp mig”…
Mörkret som råder gör mig totalt deprimerad..

Precis så här trött och färglös känner jag mig. Åldersfläckig, blek, orkeslös..

Är avis på djuren som utan dåligt samvete ligger och gonar sig mest hela dagen…
När jag vaknar på morgonen bland alla pälsklingar…ja det är bästa stunden på dagen.
Vi hinner mysa, jag hinner prata en stund med alla, och jag känner mig lycklig..

Men sen ska man “ta tag i dagen” och det är då det blir tungt.

Jag köpte mig en ny ljusstake som jag bestämde skulle lysa redan samma dag som vi återgick till vintertid, alltid en liten tröst.
I mitt vardagsrum har jag nu fem lampor som lyser om kvällarna förutom att teven också skänker ett visst ljus.
Jag har inte ännu aktivt börjat tända värmeljus, men det är väl också bara en tidsfråga.

Att kura skymning kan låta trivsamt, men är inget jag vill ägna hela mina dagar åt!

Förutom mina vanliga sysslor så har jag testat ett par nya produkter, nämligen

tandpetare i plast. Hur gick det då? Ja som synes inte alltför lyckat, pinnen vek sig innan den kom igenom mellanrummet mellan tänderna och gick sen inte att få igenom.
Vissa mellanrum är ju större och där lyckades jag peta in pinnen och då kan man rengöra ytan genom att såga sig fram och tillbaka med pinnen.
Men inte var detta något jag tog till mig, jag nöjer mig nog fortfarande med vanliga tandpetare i trä.

Igår testade jag en ris & sesamblandning från Risenta.
Den består av brunt ris, bovete, röda linser, rött ris, röd quinoa, solroskärnor och sesamfrön kryddade med spiskummin och vitlök.
Det tog bara drygt tio minuter att tillaga

och smakade riktigt bra! Jag stekte några köttbullar till och serverade en yoghurtklick till för blandningen är ganska mastig och även energität.
Jag tror priset kan avskräcka, har ingen koll tyvärr då jag fått testpaketet utan kostnad, men av många olika blandningar jag smakat är nog denna den godaste, hittills.
Ett paket räcker till ca 4 portioner. Rekommenderas alltså, både nyttig och god.

Nu återgår jag till mitt vegetativa tillstånd, ja inte direkt, måste ju äta middag först! :mrgreen:

TAGS

1 november 2017

11 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  31 oktober 2017

  Ja det är en jobbigt tid nu. Mörkt, kallt, blåsigt, grått. Nä, om jag kunde gå i ide skulle det vara rätt tid för det nu och stanna där tills det blir snö och vitt ute. Sen kan jag komma fram igen.
  Men under tiden fortsätter jag kava mig fram med kryckorna, tar en kortare promenad på gatan utanför, försöker sköta det mesta jag kunnat sköta förr.
  Idag behövde jag tvätta så jag gick ner till källaren. Inte den vanliga vägen inomhus för den trappen är rakt livsfarlig i vanliga fall och inget jag vill möta med kryckor. Den är totalt felbyggd. Jag gick alltså ut och ner för trappen från huset ner till tomten. Sen en liten trätrappa som går ner på asfaltsplanen utanför vårt hus och sen till dörren bredvid garaget och in i källaren den vägen. Jag började med att ta med mig en IKEA-kasse. Så gick jag in igen och hämtade tvätten, gick tillbaka till tvättstugan och körde igång tvättmaskinen. Tog reda på tvätt som hängt sen Linn tvättade i torsdags och bar med mig det upp och in igen. Är inte det träning så vet då inte jag. Sen har jag varit ner igen och hängt en del från den maskinen och stoppat in handdukarna i tumlarn. Men när dom är färdiga ska C få hämta upp dom.
  Jag har ju inte precis problem med att få tiden att gå…

 2. Svara

  "LillaSyster"

  31 oktober 2017

  Alla dessa blandningar som finns att köpa…… vad är det för fel på vanliga rotfrukterr??? Jo de är tydligen livsfarliga enligt maken, som just nu vägrar det mesta – gissa om det tar på min matlagningsenergi. Den där blandningen skulle han också rata för jösses den innehåller ju ris. Nä jag ska inte sänka dig med mer i höstmörkret. Fin och annorlunda ljusstake du köpt dig, tur att du hann först och inte jag! :party: Visst är det mysigt att prata en stund med de fyrbenta på morgonen innan de ger sig ut på sina äventyr. När jag kom hem strax efter kl 17 så kom Elvis pilande över gatan och ropade på mig om sin ankomst då jag stannade till vi brevlådan, sen tog vi sällskap och båda två så pratade vi med varandra. Ha en skön kväll i pörtet! Kram

 3. Svara

  Mia

  31 oktober 2017

  Ja, nu kommer den mörkaste och jobbigaste månaden – med start i morgon! Förmodligen har den gjort en liten tjuvstart i år. Jag känner mig ganska låg just nu, även om jag inte satt det i samband med vintertiden. Kanske, kanske inte, svårt att veta, man växlar ju i humöret mer eller mindre hela året. I vart fall jag. Men inga djupare dippar i alla fall.

  Jag hoppas din dipp inte blir alltför lång, kanske ska tillåta dig att bara få gosa någon dag för att se om det blir bättre nästa dag? Vet inte om det hjälper…. kanske blir det än svårare att komma igång sedan…

 4. Svara

  BP

  31 oktober 2017

  Du verkar ha samma inställning till denna eländiga årstid som jag. Att det är kallt är en sak, men att det är mörkt klockan fyra gör mig galen. För att inte tala om att jag inte gillar det blekfisiga ansiktet som stirrar på mig varje morgon och kväll. Dags för “Brun utan sol”-servetter med andra ord…
  Mellanborstarna du visar testade vi också. Fast vi köpte de gröna. Totalt värdelösa. Håller helt med dig. TePe:s borstar är ändå bäst, även om de “går sönder” efter tre användningar…

 5. Svara

  Karin Eklund

  31 oktober 2017

  November är alltid en svår månad. Ljuset betyder verkligen mycket mera än man tänker sig. Vi får hoppas på solglimtar i allt det mörka nu. Snart vänder det! Också här gäller tandpetare av trä. Plastpetarna viker sig…
  <3 .

 6. Svara

  Eva-Lena

  1 november 2017

  Jag skulle gärna gå i ide nu, men ännu hellre emigrera över vintern till en solig och varm plats. Där skulle jag strosa omkring i en luftig klänning och sandaler, de stunder då jag inte låg i havet och flöt runt…

  Ja, ja vad är väl det mot…mörker, kyla, huvudvärk och ingen lust att lämna sängen. Igår måste jag dock akut åka till tandläkaren, hade kort tid på mig, men var tvungen att duscha och tvätta håret innan jag drog i väg. Halvblött hår och isande vindar gick inte ihop, så jag fick ta halsduken till hjälp och vira runt huvudet några varv. I vilken kartong mina mössor ligger vet jag inte så det fick inhandlas en ny.

  Angående tandverktyg skulle jag inte klara mig utan Plackers (tandtråd med handtag). Behöver jag massera tandköttet tillgriper jag just små plastborrar som liknar de du provat.

  Om tre veckor ska jag sätta in en krona på en av mina “sjuor” som kostat mig en smärre förmögenhet mätt med mina mått. Eftersom 60-talets tandläkare för säkerhets skull borrade upp hela tuggytan på tänderna för minsta liten kariesprick, så får vi nu betala för fyllningar som spricker och spricker…Nya tandläkaren anser att det är billigare på lång sikt med en porslinskrona i st f kompositfyllning. Och restskatt, och behov av nya glasögon, och flytt…

  …men i februari ska jag om allt går väl få ett till barnbarn, Bojan ska få en lillebror som hennes sticktokiga mamma vill ska heta Ylle (apropå ullgarn), fadern i huset är av annan åsikt, än så länge i alla fall.

  Håll ljuset levande så gott du kan!!!

 7. Svara

  Anki

  1 november 2017

  Var glad att du inte är ett lönnlöv – för de svarta fläckarna är svampangrepp, s.k. tjärfläckar – och det vore inte roligt att ha på kinderna 🙂
  Jag är nog lite konstig för jag lider inte av att det är mörkt – jovisst är det trevligare med längre och ljusare dagar, men den här tiden går fort – snart är det jul och sen går det undan!
  Den där risblandningen ska jag titta efter idag – jag gillar såna saker, men Lasse är mer avvaktande. Tur det är jag som handlar för annars skulle det nog ätas potatis varje dag.
  Tandpetare ska vara av trä … men för att göra rent är tandtråd det bästa – ja, i alla fall för mig 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 8. Svara

  Gunnel

  1 november 2017

  Kul illustrationer. Blir nog lite svårt att ta sig i den kragen. Hösten kan vara en deppig tid, men de dagar solen skiner och man ser alla fina färger är det ganska acceptabelt.

 9. Svara

  "LillaSyster"

  1 november 2017

  Svar: det är totalt tuggförbud i 6 veckor till, så soppa och jag kan säga att ibland slinker det ner en mixad potatis där i……. det man inte vet….. det har man inte ont utav. (det är ju inte så att han är allergisk utan bara ett påhitt det där med kolhydrater – någon trend. Jag brukar säga titta på mormor 95 år pigg och glad för sin ålder vad har hon ätit! Jo, smör grädde potatis vanlig husmanskost och goda kakor! Så jag lever efter mormors recept 😛 Idag var det ljummet ute. Bäst att åka till nästa ställe. Ha det gott! Kram

 10. Svara

  Anne-Lie Enforsen

  1 november 2017

  God middag, Paula!
  Deprimerad vill jag inte bli, även om dessa genomgråa och regniga dagar drar ner sinnesstämningen och hoppas att inte du heller lider av riktig depression nu!

  Din påse från Risenta gav mig lite huvudbry; vad heter “tattari” på svenska. Jag har aldrig hört ordet i matsammanhang. Bara som det rasistiska ordet, på svenska “tattare”! Kannibalmat i dessa halloween-tider? 😯

  Ha en riktigt mysig fortsättning på dagen i ljuset av din vackra nya lampa! <3

 11. Svara

  Kicki

  2 november 2017

  Ja, du inte hoppar man av iver och glädje denna gråa trista månad.
  Du ser fram mot OS. Jag ser fram mot våren, men först måste man ju ta sig igenom den mörka, kalla, trista årstiden som kallas vinter.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 312
 • 354
 • 1 626 697
 • 5 070
 • 65 366
Sök här