Av
den
1 november 2017

När jag letar efter kommande ljuspunkter i tillvaron hittar jag idag en STOR LJUSPUNKT
nämligen
OS 2018 i , håll tungan rätt i mun, PyeongChang, SydKorea… som börjar om prick 100 dagar.

Det första som slår mig är Hjälp, tidsskillnaden, hur slår den?
Och slår gör den, med otaliga timmar.
Om jag nu uppfattat min snabbtitt rätt så sänds längdåkningen tidigt om morgnarna, skidskyttet på förmiddagarna och alpina grenarna missinassen, med början ca 02.00

Vilken tur man är pensionär!

Får jag presentera spelens maskot, Soohorang, den vita tigern, Sydkoreas skyddsdjur vars namn just betyder skydd och tiger..

Det bor 51 miljoner människor i detta till storleken lilla land, de flesta inte alls som i hyddor på landsbygden utan i städerna.

Man äter rå fisk liksom på många ställen i Asien. Jag är övertygad om att man även kan smaka vårt nyaste protein, insekter här, knapriga friterade gräshoppor kanske?

Är man modig så kan man åka “zipwire” för att avnjuta vackra vyer

Visst ser det häftigt ut, men jag skulle inte våga!

Det finns just ingen natursnö att tala om på tävlingsorten, och det luktar torkad fisk 😳 för den viktigaste industrin i området är just fiskförädling eftersom klimatet här är mycket torrt.

Idag har OS-facklan också anlänt, så vi slipper vänta på den 😆 när spelen ska börja.

Oroligt är det med Nordkorea som närmaste granne men ärligt så tycker jag att det idag kan smälla var som helst om det vill sig illa.
Jag ser mycket fram emot att grotta ner mig i vinterolympiaden, den är sådär lagom stor, sommarspelen är så mastiga att man liksom inte hinner mer än skumma över innehållet.

Hur sugen är du på att se vinter-OS?

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  1 november 2017

  Jaaa, vilken tur att jag också är pensionär! 🙂 Kan tänka mig att det blir sena hockeynätter. 😀 Och tidiga skidmornar… ja jag får väl sova däremellan. 😀
  Zipwire ser häftigt ut. Jag skulle gärna vilja våga men jag lär väl aldrig få chansen att testa. Höjdrädd är jag men samtidigt gillar jag lite våghalsiga grejer så jag tror nog jag skulle sätta mig i en sån där. Med kameran i högsta hugg förstås. 😀
  Här öser regnet ner nu. Vi har haft uppehåll under dagen men jag sulla för mycket och var lite klen i bena idag så jag tog mig aldrig ut på dagens promenad, var bara till brevlådan och kolla om vi fått nån post så det blev lite trappträning idag då…
  Ha det gôtt!!!
  Kramen.

 2. Svara

  Mia

  1 november 2017

  Tur att du hittade det här som något positivt! Jag får leta vidare, OS intresserar mig inte… 🙂

  Jag har fullt upp ändå, även om det känns tungt just nu. Nja, just nu sitter jag och dricker kaffe så är jag ganska nöjd, trots allt! 🙂

 3. Svara

  Mia

  1 november 2017

  Hur sugen jag är????? Behöver du ens fråga :mrgreen: Undrar hur pass tidigt på morgnarna som längdåkningen går?? Men ok, det är bara att kliva upp, ta med sig täcket och krypa ner i soffan. Kram på’re :love: :love:

 4. Svara

  BP

  1 november 2017

  Såg också på tv att facklan hade nått Sydkorea. Är ingen direkt fan av Vinterolympiaden/vintersport. Är ju en renodlad fotbollsentusiast och siktar på VM och EM där och Champions League;-)

  Men en sak jag tänkte på – precis som du – är att den nordkoreanska ledaren kan “sabotera” det hela på ett hemskt sätt…

 5. Svara

  Anne-Lie Enforsen

  2 november 2017

  God morgon, Paula! Det blir nog inte mycket OS för mig. Mitt sportintresse sträcker sig nyheternas rapportering om resultat, själva tävlingarna har aldrig fängslat mig. Männen i mitt liv har delat mitt “ointresse”, så det har aldrig blivit några diskussioner om kanalvalet i tevesoffan, OS eller ej. Inte ens Finnkampen kan ändra detta! 😀
  Det kliar nog i fingrarna på Kim Jong-un att hitta på något för att få uppmärksamhet igen. 👿 Är där några nordkoreanska deltagare i OS?
  Jag planerar att ta några tevefria dagar här i snar framtid, då jag får bara titta på nyheter. Det får bli en dag åt gången. 😉 Det finns så många böcker, som väntar på att bli lästa!
  Ha en trevlig torsdag! <3

 6. Svara

  Gunnel

  2 november 2017

  Vi är verkligen olika du och jag. Jag skulle aldrig kommit på tanken att kalla OS för en ljuspunkt. För min del kvittar det när skidåkning och annat äger rum, för jag tittar inte på det. Ha en trevlig dag.

 7. Svara

  "LillaSyster"

  2 november 2017

  Synd att man inte är pensionär- hur ska jag lyckas titta på detta? Får lägga mycket eftermiddagstider el kolla på sammandragen :jaja:
  Svar : ingen kalender i den bemärkelsen-det ger sig självt mycket! Nu fortsätta jobba. Kram

 8. Svara

  Pernilla

  2 november 2017

  Jag kommer nog inte sakna några sändningar. Haha, klarar mig bra utan OS. Det är kul att se ibland men inget hag kommer sakna. Jag kommer nämligen sova.
  /P

 9. Svara

  Helen

  3 november 2017

  Hej Paula…
  ser att du ändrat om lite här.. var länge sen jag var in här o tittade o läste

  vinterOS.. jag gillar sport, så jag kommer nog att titta lite, gillar det,,,

  kram kram 😉

 10. Svara

  Lotta

  3 november 2017

  Jag är jättesugen! Med benen uppdragna i soffan med mina stickprojekt så tittar jag dygnet runt ifall jag har möjlighet.

  Trevlig helg!

 11. Svara

  Lotta

  3 november 2017

  Oj då! Fel bloggadress??!

 12. Svara

  Eva

  3 november 2017

  Gokväll eller godnatt man väljer själv. visst ska jag titta är oxå pensionär som tur.
  Men hur mycket tittande det blir beror på hur nyfiken jag är just den dagen, hi hi . . .
  Den där politiken är knepig och knepigare blir allt i hela världen, alla är lika goda ‘kålsupare’
  Denna veckan har jag varit ‘liggande’ eller sittandes på toa, diarré från lördag natt till denna dag som äntligen stannade upp tarmarna. Inget hjälpte vad jag än gjorde, utmattad och två kilo lättare men jag betackar mig för en sådan bantningen.
  Rolf hade diarré 2 dar men givetvis skulle jag vara värre.
  Hoppas du slipper detta, inte kunde väl detta vara vinterkräksjukan när man inte kräktes ?!

  Ha en fin helg, kram/ Eva

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 113
 • 520
 • 1 578 148
 • 4 989
 • 64 277
Sök här