Bloggen

Tack!

Av
den
13 november 2011

Tack alla rara goa vänner för lyckönskningarna!
Åldern har ju ingen betydelse om man inte är en ost, men, jag känner mig nog lite som denna bild illustrerar, en ung kvinna i en mycket begagnad och trött kropp!

Jag fick en ny datormus av min man, ergonomisk förstås för mina värkande fingrar, en riktig Rolls Royce.
Vi valde hämtmat från Kinakrogen som middag, lyxen består av att inte stå vid grytorna själv, men nog är det ändå godast…

Jag tror jag låter bomben brisera, har försökt smälta nyheten jag fick i veckan så gott det går
Så se nu till att du sitter stadigt på rumpan för..

Jag ska bli gammelfarmor!

Det måste vara något i släkten Merios gener helt enkelt…
Vad som har skett är att Benjamin ska ha barn med en flicka han sällskapat med från och till under ett par års tid.
Bägge går i nian, hon fyllde femton förra veckan och han fyller i januari då bebisen förväntas födas!

Som ni förstår är detta allt annat än en önskvärd situation med tanke på att de bägge själva ännu är barn…
Men, graviditeten upptäcktes så sent att inget alternativ längre fanns att ta till utom att föda barnet.

Min dotter har ju verkligen fått en chock, hon som blott är 35 år ska bli farmor!
Och Benjamin, ja han har knappt kommit ur förnekelse-stadiet ännu och där gäller det att gå lite varligt fram samtidigt som det ju faktiskt är så att han satt sig i denna situation själv.

I vår familj är vi unga när vi skaffar barn, min egen pappa var blott 16 när han blev far första gången och bara 32 när han blev farfar.
Jag blev mormor vid 39 men mina systrar var 36 och 38 så detta är egentligen ingen sensation.

Nu har min dotter etablerat en kontakt med flickans mamma och jag vet att de tillsammans kommer att göra allt för att stötta och hjälpa ungdomarna i deras hittills största utmaning.
Flickan kommer att fortsätta bo hemma hos sin mamma även när barnet är fött.

Denna nya situation påverkar ju inte bara Benjamin, min dotter och svärson utan också syskonen.
Det går många rykten på stan nu, och alla är nyfikna och inte enbart positiva och snälla i sina kommentarer.

Jag kommer inte att gå närmare in i detalj i bloggen av hänsyn till de unga tu, men kommer nog att nämna hur allt fortskrider.
Man kan inte planera allt här i livet, och även om man skulle göra det är det inte möjligt att allt blir som man tänkt sig.
Jag hoppas och tror att något gott kommer ur detta, en ny liten människa ska se världens ljus, en liten människa som både jag och många andra kommer att älska!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  13 november 2011

  Precis så blir det, Paula…att det kommer en ny liten människa som kommer att älskas av många, många….Synd bara att det alltid finns folk som “pratar”, speciellt om sånt dom inte vet nåt om… Kram till er!

 2. Svara

  Barbro Z

  13 november 2011

  Mitt i det allvarliga måste jag ändå dra på munnen lite. Jag har nämligen en väninna vars familj följt samma mönster. Tidigt träffat sina respektive – tidigt blivit föräldrar, far- och mor-föräldrar. Och alla har förfasat sig och pratat *skit* – men det har gått så bra för dem. Alla har visserligen inte hållit fast vid första valet, men de flesta har det och är ansvarsfulla och kärleksfulla föräldrar till respektive ny generation. Också de som gjort nya val av livsledsagare har fin kontakt med sina barn och barnbarn.
  Så – jag tycker nog att man ska stänga öronen (så mycket man förmår i alla fall) och glädja sig åt det nya livet.
  Kram

 3. Svara

  Saija

  13 november 2011

  Hej gammelfarmor! 😯
  Ville bara förtydliga lite, Benjamin går inte alls i nian, han går i åttan! Den blivande mamman går däremot i nian, hon är ett år äldre.
  Gissa om jag ör spänd inför morgondagen! Det är 13 år sen sist jag var på ultraljud!
  Pöss

 4. Svara

  Astrid

  13 november 2011

  Min mamma var 17 mins syster 20 men jag var 24
  Sedan hade jag en klasskompis som slutade i åttan för hon väntade barn
  De två är fortfarande ett par men dom hade inga mer barn

 5. Svara

  annette

  13 november 2011

  Ser ju Saijas kommentar ovan och det innebär att Bejamin har ytterligare ett år kvar i Grundskolan;)
  Har ett minne av en sådan händelse från från tonåren, vi var väl fjorton år och hade redan hunnit med det mesta i livet, en kompis misstänkte att hon var gravid, vi gick till apoteket och lämnade in ett urinprov, sedan fick hon hämta svaret i ett kuvert, vi läste ordet positivt och det tolkade vi positivt;) Alltså att hon inte var gravid!!
  Men det kom vi väl underfund med efter ett par månader att det var hon,hennes “kille” stack ifrån henne, hon var lite “tjock” så ingen anade ngt och hon talade inget om hemma att hon var gravid förrän i åttonde månaden!!
  Kunde ju slutat så, men det gjorde det inte, för några månader efter födseln så kom “han” hem igen och dom flyttade ihop efter ngt år och det roliga är att dom lever fortfarande tillsammans och har idag barnbarn!!
  Och med tanke på hur det var på den tiden och allt prat som var då, så tror jag inte annat än med den stöttning och förståelse som finns i den närmaste omgivningen så kommer det här att gå så bra!

  Kram på Dej Gammelfarmor!!

  annette

 6. Svara

  AprilSus

  13 november 2011

  Även i vår släkt vi varit rätt unga föräldrar sen min mamma fick mig vid 18 års ålder. Själv hann jag precis fylla 19 innan jag fick min första son som idag är hela 30 år. Min andra son fick jag vid 22 och bara 16 år senare blev han själv pappa och jag blev då farmor vid 38 års ålder.

  Det kändes lite konstigt att bli farmor så tidigt eftersom min yngsta dotter var bara var 1 år då. Idag har mitt första barnbarn hunnit fylla 11 år och hans pappa (min son) är 27år och fick sitt andra barn för ett år sedan. Såhär i efterhand är jag väldigt glad för att han blev pappa så tidigt. Han var en rätt strulig tonåring som tyckte skolan var jobbig, men efter han fick barn så blev han mera ansvarsfull och idag lever han ett bra liv med sin lilla familj.

  Så länge min son fortfarande bodde hemma kom ju Martin till hem oss vissa helger mm. Jag har kanske inte varit en typisk farmor för honom eftersom Martin och hans faster Mathilda är nästan jämn årig. Än idag när Martin kommer till oss, så är det ju främst Mathilda och hennes kompisar som lockar. När min son började jobba och fick egen bostad hade han sin son boende hos sig var annan vecka, men när han bytte jobb för ett par år sedan och började jobba natt fick de ändra på det. Men han har alltid varit och är en väldigt närvarande pappa som har sin son hos sig mycket. Ibland blir det bättre än man vågar hoppas på! 🙂

  Hoppas allt blir till det bästa. Kramis!

 7. Svara

  Cina

  13 november 2011

  Ojoj,men som du skriver….man kan inte planera allt i livet och i ett sånt här situation så är det nog bara att “gilla läget”
  Men jag är övertygad att med stöttande vuxna omkring sig så kommer allt att gå finfint.
  Jag blir ju själv mormor vid blotta 40 års ålder så jag kan mycket väl förstå att din Saija fick sig en liten chock 😯
  På tal om skvaller så är det ju bara roligt vid nyhetens behag.Det kommer snart att tröttna på att tissla och tassla.
  Kram.

 8. Svara

  TT

  13 november 2011

  Men nu har jag missat att du fyllt år när jag var i skogen!! Grattiskraaaam!!

  Det blir säkert bra med den nya lilla familjemedlemmen men jag kan tänka att alla är i lite chocktillstånd ett bra tag framöver och det är så sabla trist att det ska snackas på en gång.

 9. Svara

  Punatukka

  13 november 2011

  Först ett STORT grattis i efterskott 🙂 Kunde jag så skulle jag placera en tårta här men du får tänka dig doften av solvarma jordgubbar (hahah,nu blev jag själv sugen,tsss) Du ska se att det kommer att gå bra för “ungarna”Får dom bara lite hjälp på traven så kommer det att fungera.Om framtiden vet ingen något men en sak vet jag,det kommer ALLTID nåt gott ur allting fast man kanske inte ser det förrän flera år senare!
  Mina varmaste lyckosparkar till er alla…Leve kärleken 🙂

 10. Svara

  BrittMarie

  13 november 2011

  Oj, en del blir farmor och andra gammelfarmor. Min mamma blev gammelfarmor vid 85 år. Olika falla ödets lotter, och vilket som är bäst står skrivet i stjärnorna. Nu har du ju fått många beskrivningar här ovan att det kan gå bra ändå, även om man givetvis blir orolig så här allra först. Allting är visst precis som det ska i din ungdomliga familj. Man får önska det unga paret lycka till. De kommer ju få bra stöttning förstår jag.
  Slutligen undrar jag vad du får alla roliga bilder från 😉
  Kramar

 11. Svara

  åsa

  13 november 2011

  Jag är ju övertygad om att väldigt unga föräldrar är precis lika bra som de som är “vuxna” och med familjens stöd så kommer allt att bli hur bra som helst.
  Kan ju tänka mig hur “snacket” kommer att gå här i Falun, det är inte så stor stad precis…
  Men, det är bara att strunta i vad folk tycker och tänker och se fram emot en ny liten krabat att älska.
  Så…grattis gammelfarmor och även ett grattis till farmodern!
  Ha dé!/Kram

 12. Svara

  Doris

  14 november 2011

  Uff, kan tro att alla är i chocktillsstånd men jag hoppas verkligen att de vuxna ( blivande mor och farföräldrar ) kan hjälpas åt att hjälpa de unga föräldrarna och det lilla barnet !
  Sköt om dig, kram.

 13. Svara

  catja

  14 november 2011

  Först vill jag säga Grattis! 😆

  Sedan undrar jag mig lite över att ungdomar så sällan använder kondom och prev.medel i dag. Vad de sedan, i det här fallet gör eller inte, det är upp till familjerna. Tycker dock attt det är lite synd när barn skaffar barn.

  kram

 14. Svara

  Anki

  14 november 2011

  Uppss…ja ibland ger livet små överraskningar i form av hicka!! 🙂 Men de går säkert hur bra som helst, någon har knackat på o vill komma till livet – så klart den ska få göra de. Men god hjälp av de lite äldre så reder de säkert ut situationen. Lycka till de unga!!
  Gammelfarmor…ursäkta att jag ler…alltså jag kände mig gammal när jag blev farmor…fniss.
  Himla vackert födelsedagsfoto du fick av dottern. Grattade dig på FB men jag kan sjunga lite här också…varför håller du för öronen??
  Kramiz o ha de så gott i gott “gammelfarmor” :mrgreen:

 15. Svara

  Menageriet

  14 november 2011

  Jamen, Paula. Det var väl en fin present. 🙂
  Fasen vet om inte de flesta karlar har en förnekelsefas när dom får reda på att dom skall bli pappa? Faktiskt är ju ungdomen av idag mer mogna än vi var i våran ungdom och det är bara att hålla tummarna och lyckönska.
  Tänk förr. Hur många blev inte med barn i den åldern. Min farmor var 16 när hon fick första och det var 1911 och en “oäkting” som det hette på den tiden och en sak det inte skulle pratas om.
  Jag tycker det är mer chockerande när dom skaffar barn på äldre dar och det är ju inget ovanligt idag. Visserligen är dom i yngsta laget, men tänk vilka ungdomliga föräldrar barnet får när det kommer i tonåren!
  GRATTIS, GRATTIS OCH KRAM!

 16. Svara

  Malin

  14 november 2011

  Oj då.. ja så kan det gå när inte haspen är på.. men som du skriver, med kärlek o stöd från Er alla runtomkring så kommer det att lösa det sig. Barnet kommer att få det bra, och föräldrarna får mogna lite snabbare än vanligt.

  Har själv en dottern i den åldern, så man vet aldrig vad man har att vänta sig..

  Kram

 17. Svara

  Monica

  14 november 2011

  Ja du Paula, överraskningar i livet kan se olika ut. Jag kan tänka mig att alla blev väldigt chockade först – helt naturligt så klart.

  Barn kommer till värden i olika situationer och sammanhang. Bara barnet blir älskat och att alla får stöd så kan det säkert bli bra. Men visst jag skulle ljuga om jag sa att jag skulle göra vågen om min son skulle bli pappa då han gick i 8:an. det tar ju några år innan han själv gått igenom barn/tonårsstadiet…men med mycket stöttning så ska det nog gå bra.

  Jag önskar i alla fall de unga föräldrarna och mor-far föräldrar all lycka *Kram*

 18. Svara

  Menageriet

  15 november 2011

  Här är adressen till min gamla blogg:
  http://www.menageriet-klicker.blogspot.com/
  Du vet ju att jag är en riktig hoppetossa! 😆
  Kram och tack för hälsningen!

 19. Svara

  Gun

  15 november 2011

  Ja det mesta är väl sagt i den här frågan, det är klart att det är synd att förlora ungdomsår då man skall frigöras och stötas och blötas med livet, för dom får ju växa upp fort som fasen! Men många klarar den biten bra, har följt en serie med unga föräldrar från Danmark och visst blir det ett helt annat liv, kanske i synnerhet för tjejerna men dom flesta klarade det galant……

 20. Svara

  Boman

  15 november 2011

  Så många år du har att se fram emot som gammelfarmor! Ungarna klarar nog det, med er vuxnas stöd. Inte en helt önskvärd situation men sånt händer och har hänt förr. Folk har pratat i alla tider, de har väl inte nog med pratämnen i sina egna liv.

 21. Svara

  Synnöve

  15 november 2011

  Med tanke på att alla är där för dessa två unga blivande föräldrar så tror jag det här kommer sluta bra. Att folk pratar är inte nått man kan göra något åt. Låt dem prata. Det stillnar snart. Ni och Benjamin och den blivande mamman vet vad som hänt och det är det viktigaste.
  Ta väl hand om de två, som blir tre snart. Låt det nya lilla livet känna att hon/han är älskat och välkommen från första stund. Det tror jag ni gör.
  En chock är det, det kan vem som helst förstå. Men de har bägge två varit med på det. Borde kanske vetat bättre, men hur lätt är det när man är ung och hormoner och känslor pockar på och vill ut. Vi har väll alla varit unga en gång 🙂

  Sänder varma kramar till er alla nu. Ta hand om varandra.
  Kram från nabokäringa som fortfarande är stel och trötter :mrgreen:

 22. Svara

  Kersti

  15 november 2011

  Vilken tur att de unga har familjer som kan stötta dem. Inte alla har sånna föräldrar.

 23. Svara

  Ninni

  17 november 2011

  Får jag klämma ur mig ett grattis till att du ska bli gammelfarmor? Med så många kloka vuxna som finns omkring de unga föräldrarna så tror jag att allt kommer att gå bra. Och att det blir ett älskat barn tvivlar jag inte en sekund på.
  Det är synd att det ska bli så mycket prat av folk i omgivningen – de har väl egna liv som är händelselösa så de måste grotta i andras, antar jag.
  Kram från en som inte ens är mormor/farmor än. 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 153
 • 497
 • 1 652 575
 • 5 119
 • 66 012
Sök här