Bloggen

Tacklar frustrationen…

Av
den
9 november 2016

Jag sov gott inatt, helt ovaggad, och utan att ens tänka tanken att vaka in USA-valets resultat.
Så säker var jag på att mänskligheten har lärt sig sin läxa…

usa2

Så blev också uppvaknandet brutalt!
Nej, människan har inte lärt sig av historien…det är så sorgligt, så beklämmande, så förskräckligt så jag saknar ord…

Istället för att slå på radio eller teve beslöt jag mig för att ha en dag helt i mitt eget sällskap…

1104h

Klockan tio hade jag bokat tvättstuga så efter ett par koppar kaffe gav jag mig iväg, eller…pulsade jag iväg

1107x

..i snöyran!
När man är frustrerad är det skönt att få fysiskt utlopp för alla känslor, ensam som jag var hade jag kunnat vråla ut min ilska utan att någon hade hört mig men stackars Blinka hade väl blivit skadad för livet av mitt primalskrik!

1107v

Senare på dagen blir jag varse trafikkaoset i Stockholm när jag läser barnbarnets facebookstatusar och ser foton på bussar som åkt av vägen och oplogade gator i stan…

1107j

När jag startat maskinerna traskade vi hem för att äta frukost, sen var det dags att traska tillbaka igen…

1107d

Mina minsta vänner behövde förstås också frukost, från början hade jag ett domherre-par hos mig, nu är dom tre, de får gärna bli fler!

1107k

Jag tog beslutet att istället för att lägga tvätten i torktumlaren bara centrifugera och torka den hemma i vardagsrummet. P så sätt sparade vi in en tredje tur till tvättstugan för roligare kan man ju faktiskt ha det…

usa1

Nu fick jag tid över att sitta och måla en stund och knäppa på radion för en senaste uppdatering av eländet..

Nu uppmanar jag alla att följa Malena Ernmans goda råd att samla alla goda krafter för att bombardera världen med kärlek och empati som motvikt till allt negativt som pågår.
Sarkasm och ironi brukar vara mina vapen men nu väljer jag istället att framledes lyfta fram det positiva i vår värld.
Jag tror både jag om omvärlden mår bättre av det och jag har inte helt tappat hoppet om mänskligheten även om jag är så trött på människors inskränkta attityder och intoleranta beteende.

Kärlek till er alla

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  9 november 2016

  Hoppas han inser allvaret och beter sig därefter.

 2. Svara

  Bia

  9 november 2016

  Ja, nog blev jag överraskad, när jag vaknade mitt i natten och såg på TV vartåt det lutade! Men håller med dig! Inte blir det bättre av mina negativa förväntningar! Kärlek och vänlighet ska ta makten över världen! Kram!

 3. Svara

  Mia

  9 november 2016

  Jag koncentrerar mig på dina vackra vinterbilder….Kram på’re :love: :love:

 4. Svara

  Morsan

  9 november 2016

  Jag blev inte direkt förvånad, då det ju sista tiden visat att detta kunde sluta med detta resultat, även om jag inte ville tro att det var möjligt 😥 Just idag känns det faktisk som det sista hoppet om mänskligheten dog, men om du kommer på positiva tecken så var väldigt gullig och dela med dig av dem.

  Just nu känns det som om hela Sverige har fått sig ett vitt snötäcke utom här över oss här i Växjö :ehh: Jag har ju sett att vänner i Bleking och i Skåne som också fått snö. Och på de lokala nyheterna har jag ju sett att de flesta platser i Småland har fått snö, även här i Kronobergs län :ehum: Men jag tror mig inte hört något om Göteborgstrakten och västkusten, så kanske är vi inte helt ensamma om ett snöfritt landskap? Det är ju väldigt vackert när det har kommit så mycket snö, men jag nöjer mig gott med några minus grader och barmark :thumbsup: Och Stockholmarna råkar ju ut för samma kaos varje år, oavsett när snön behagar komma 😉

  Ha en fortsatt fin kväll :love:

 5. Svara

  Ninni

  10 november 2016

  Bra att du ger oss hopp. :thumbsup: Och jag hoppas vi slipper vara med om ett sånt valresultat här om två år.
  Kram på dig!

 6. Svara

  Anki

  10 november 2016

  Är inte fullt så förvånad som du … men minst lika förskräckt! Hoppas bara att han inte kan göra verklighet av sina vallöften!
  Tyvärr så är det ju så att vi har ett parti med samma värderingar när det gäller invandrare och om två år är det val här också … skrämmande det också.
  Kram ?

 7. Svara

  "LillaSyster"

  10 november 2016

  Ja igår trodde man knappat att det var sant det de sa på nyheterna. Man kan undra hur det ska sluta, men vi får hoppas på att den goda sidan vinner till slut….. frågan är hur mycket han hinner att ställa till med på fyra år. Om han nu får fyra år, det verkar ju vara kaos redan idag. Nä, nu ska jag ut med bilen i halkan, lika bra att åka i god tid, ska bara fylla på fågelmat först. Då får du vika tvätt idag då! Kram

 8. Svara

  Gun

  10 november 2016

  Jag borde varit lika klok som du men satt som fastnaglad framför TV apparaten som sände valprogram hela dagen, inte blev jag varken lugnare eller mycket klokare av det.
  Önskar att jag också fick påhälsning av domherrar men tror inte dom trivs i stan, men massor av talgoxar har jag som tröst.

 9. Svara

  Hillevi

  10 november 2016

  Läskig tabell.. :help: men inte förvånande. Den onda och själviska genen/grenen hos människan är sig lik genom hela historien och den verkar ha sjuttiosjutillhållarlås på.
  Dina fina vinterfoton ger i alla fall en omedelbar lisa även om jag själv inte uppskattar det tjocka, vita som ligger här också. Fast vilken tur att jag inte pendlar till Stockholm längre… 😯

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 7
 • 499
 • 1 640 698
 • 5 101
 • 65 737
Sök här