Bloggen

Telefonterror

Av
den
19 augusti 2009

Det ringer på telefonen

En söt liten flickröst berättar att hon håller på med en marknadsundersökning om underkläder och vill ställa några enkla frågor.

“jaha” säger jag då varpå hon först frågar var jag brukar handla underkläder, vad som är viktigast, priset eller kvaliteten, vad jag anser vara ett rimligt pris.

“Det var frågorna jag hade, som tack för svaren kommer jag nu att skicka dig 3 underkläder helt gratis, det enda som tillkommer är portot. Vill du ha trosor eller kalsonger?” frågar flickebarnet

“Nej tack, jag vill inte ha några underkläder” svarar jag

“Du vill inte ha trosor, då vill du hellre välja kalsonger?”

“Nej, jag vill varken ha det ena eller det andra, det är bra så!”

“Men, varför då? Är det på grund av portot?”

“Jag bara vill inte ha några underkläder, tack och hejdå!”

“Men……”

Är dom ihärdiga eller?
Det var helt klart åter dags att kontakta Nix och registrera mitt nya telefonnummer för att slippa telefonförsäljare!
Det knepiga är att man ska ringa dit två gånger, och det gäller att komma ihåg andra gången…
Jag vill inte vara otrevlig mot dessa försäljare, dom jobbar för att tjäna sitt levebröd, för många ungdomar är det enda chansen till ett jobb.
Men, jag vet ju alltför väl hur det fungerar. Ta emot en första försändelse “gratis” och det dimper ner ett paket i månaden om man inte ringer och återkallar det!
Dom lever på att slarviga människor som jag själv inte kommer ihåg att göra en avbeställning!
För ett tag sedan var jag lite oförberedd när en säljare ringde och jag insåg att jag tackat ja till tre nummer av tidningen National Geographic och som present skulle jag erhålla ett set med japanska knivar.
Jag ville hemskt gärna ha japanska knivar, hihi, och föll till föga
Nu har jag fått både knivarna och de tre numren av tidningen.
Jag hittade inte en enda artikel som jag ville läsa i tidningarna….
så i slutändan hade det blivit lika “billigt” att handla knivarna i butiken…

Jag vill gärna ha reklam, i postlådan!
Jag tycker om att sitta o bläddra bland reklamen, ibland hittar man faktiskt något “matnyttigt”
Vad jag inte gillar är att bli uppringd i mitt hem och pådyvlad något jag inte anmält mitt intresse för.
Mitt hem är min borg och där vill jag vara ostörd
Inte gillar jag dom säljare som står i köpcentren heller, som iglar kastar dom sig över en och skriker “Vad telefonbolag ringer du med?”

Nä fy för aggressiv marknadsföring, vad tycker du?

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Snigel

  19 augusti 2009

  Jag gillar verkligen inte heller telefonförsäljare, men försöker tacka nej på ett trevligt sätt. De försöker ju bara tjäna ihop sin lön. Men visst är de irriterande, påflugna och tjatiga, så ibland slänger jag bara på luren i örat på dem. Däremot gillar jag också att få reklam i brevlådan, så jag kan läsa i lugn och ro när jag har tid.

 2. Svara

  åsa

  19 augusti 2009

  Åh, Paula vad jag håller med dig, speciellt de där som står vid in/utgångarna på tex. City gross och som blir oförskämda när man vägrar tala om vilket bolag man har!
  En kille, han tyckte att jag var snorkig och då talade jag om för honom, att vilket bolag jag har, det är min ensak för inte sjutton betalade väl han räkningarna åt mig…eller?
  Har ju tänkt, att jag skulle bojkotta de affärer som låter säljare stå och trakassera kunder bara för att affären säkert får bra betalt av tex. Telia, för inte ska någon lura i mig, att de får stå där gratis…
  Telefonförsäljare, de frågar oftast efter maken och han är ju nästan aldrig hemma så….
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  Inger och Lasse i Bajen

  19 augusti 2009

  Hej! Håller fullständigt med Dig, mitt hem är min borg. Avskyr alla telefonförsäljare som inte lyssnar på vad jag säger.Jag har också Nix men det är alltid någon som lyckas ringa, särskilt om man jobbat natten och vill sova på morgonen. Jag skulle kunna dra ur telefonen men mina vänner vet när jag jobbar och de ringer aldrig tidigt på morgonen. Hoppas allt är bra med Er i Berget.

 4. Svara

  Anki N

  19 augusti 2009

  Som du…ungefär. Är registrerad hos Nix så privat får jag aldrig några samtal. Men via jobbet tyvärr, av princip köper vi aldrig via telefon o nere på kontoret hänvisar chefen alltid till mig när de ringer…jä….schyst..hihi.
  Förstår oxå att det är deras leverbröd men jag vill gärna se vad jag köper innan jag köper o läsa avtal. De luras lätt. För några år sedan hade jag en försäljare som jagde mig på telefon hemma, ungarna svarade alltid att jag jobbade över, handlade osv. Men så en dag sa de, nu har den snubben ringt tusen gånger så nu får du säga till han. Sagt o gjort. Han ville sälja just trosor, jag sa NEJ TACK..så sa minste sonen. Vad ville han som ringt så många gånger? Han ville sälja trosor sa jag. Då sa sonen – stackas karl, sitter han o ringer runt massa fruntimmer o säljer trosor. *skratt*
  Ha det gott i din borg så har jag de gott i min.
  Kramiz Anki N

 5. Svara

  Kicki

  19 augusti 2009

  Det hettar till i pörtet märker jag.
  Jag nappade på det där med trosorna förra året. Sa samtidigt att jag DEFINITIVT INTE ville ha fler.Om jag ville ha fler så skulle jag själv ta kontakt. Men du fattar hur det gick. Det kom ett paket efter en månad, jag skickade tillbaka det oöppnat. (åter till avsändaren, inget porto) Försökte nå firman (som inte var svensk, tror att de höll till i Holland) Tji både per mail och telefon. När jag fick nästa paket så klistrade jag med en lapp. Om ni skickar ett enda par trosor till så polisanmäler jag er. Det kom inga fler.
  Men en stackars tös ringde för några veckor sen och ville “skänka” bort trosor, och hon fick så klart “storyn”.
  Annars har jag träffat jättetrevliga telefonförsäljare som pratat om allt möjligt vardagligt trots att jag på tidigt stadium sagt att jag inte är intresserad av deras produkt just nu. Det är ju inte så vanligt men det har hänt flera gånger iaf.
  Nu är jag på banan igen.
  Kramen!

 6. Svara

  Malin

  19 augusti 2009

  Jag håller med om varenda ord du skriver, visst känner man sig lite otrevlig när man vänligt men bestämt talar om att man inte är intresserad, oftast orkar jag inte lyssna alls när jag förstår att de vill sälja, men när vissa då blir otrevliga då blir jag förbannad. Tyvärr finns de det som inte respekterar NIX heller.

  Nej vill jag köpa ngt då vill jag själv leta upp företaget jag ev vill handla ifrån och be om råd och hjälp om jag behöver det och när jag själv är redo.

  Kram

 7. Svara

  Lena

  19 augusti 2009

  Go kväll vännen,
  Ja du det är inte för intet man har anmält sig till NIX. Men vet också det är mångas levebröd. Min dotter jobbade ett tag med telefonförsäljning men tröttnade ganska snabbt pga alla andras trötthet på telefonförsäljning. Hon orkade med att jobba i en månad sedan sa hon upp sig. Så jag försöker verkligen vara trevlig men bestämd och samtidigt upplysa telefonförsäljaren/försäljerskan att jag är med i NIX och därmed har de som tagit fram mitt telefonnummer brustit i sin översyn. hehe
  Ha en bra torsdag!
  kramis

 8. Svara

  Famos/Menageriet

  19 augusti 2009

  Du skulle ha frågat om Du inte kunde få “Mommabrokor” istället! 😀 😀 😀
  Såna där rosa mamelucker, Du vet!
  Gör som dotra gjorde en gång. En kille ringde och skulle sälja något och när han hade pratat ganska länge och till slut frågade om hon skulle ha något, så bad hon honom att ta om det igen, eftersom hon inte uppfattade allt han sa! 😀
  Själv säger jag att jag ska inte ha något och lägger på luren om dom inte fattar. Punkt slut!
  Apropa kalsonger, så kommer jag att tänka på en föredetting, som pren. på det och han hade kalsonger i mängd! 😆
  Edvin, i serien Hälge, pren. ju också på kalsonger, eftersom han då kunde byta varje dag, men frugan tyckte det var billigare att använda toalettpapper. Ha Ha!
  Tack för kommentaren hos mig!
  Jag gillar stångkorv också. Ugnstekta med fyllning av hackade rödbetor, lök och bostongurka. :yum:
  Det får Du testa!
  Ha det gott!

 9. Svara

  Ragnvi

  20 augusti 2009

  Morning! Försöker alltid komma ihåg att nån i andra änden ska försöka försörja sig på detta otrevliga jobb…men en gång hade jag en snärta i luren från ett telefonbolag…skit i det då sa hon o slängde på luren! Va! Då var det jäkligt nära att jag tog kontakt med de lite högre cheferna…

  Lite konstigt men skönt med höstsemester…
  Kramen!
  Ragnvi

 10. Svara

  Punatukka

  20 augusti 2009

  Tjingeling alla Pörte-bor 😀 Med all respekt för de som har telefonförsäljning som levebröd men det finns ,till oförskämdhet, envisa säljare som inte tar ett rakt nej…. Halleluja för NIX för jag gillar inte heller (försök) att bli omkullpratad!Enda gången jag fått tyst på nån direkt var när jag sa: Jag har så mycke pengar så jag ski-er i vad t.ex elen kostar….Då teg killen,tsss! Har en granne som är gammal o inte “förstår så bra” som jag hjälpt ibland och den ena gången var jag faktiskt tvungen att bli riktigt syrlig (Läs: tvär-arg) för att hon skulle slippa ett dåligt tele- abonnemang! INTE bra stil,brrr! Från det ena……NU hoppas jag verkligen att du ska kunna nå bloggen,jag har tryckt extra hårt på “lägg till-vän-knappen” 😉 Jäkla krångel egentligen men jag vill ha spacet bara för de mänskor jag tycker om o inget “snokande” från “folk” som är ute i ärenden jag inte gillar! Traskar vidare i cybern……kramar till er alla från ett soligt Skåneland…. 🙂

 11. Svara

  Paula

  20 augusti 2009

  De i diverse centrum får inte gå längre ifrån än att de kan nudda sitt bord med armen utan att ta några steg! Tittar man inte på dem ska de ge tusan i en och svarar man nej ska de säga tack ändå. Kollade för jag verkligen avskyr dem. Vill jag ha något de för, tar jag själv kontakt. Prat amed ledningen för centret om de är besvärliga hos er.

 12. Svara

  britten

  20 augusti 2009

  har precis haft ett liknande samtal…..” Jag vill inte ha några trosor “…sa jag….Nä det är ju en del som inte gillar att få saker gratis sa hon surt….Tack och hej sa jag och la på…..fy vad jag ogillar dessa telfonsäljare som inte är trevliga heller….å tänk om vi kunnat dela en surisburk, jag har inte många surströmmingsvänner i stora staden inte…..kram

 13. Svara

  Monica

  20 augusti 2009

  Jag är också med i Nix. Håller med dig helt och hållet – det är superirriterande då försäljare ringer om än det en än det andra. Efter jag gick med i Nix har et blivit mycket bättre – nu är det mest frågan om undersökningar av olika slag.

 14. Svara

  Christina

  20 augusti 2009

  Håller helt och hållet med dig.Jag har varit terroriserad av kalle-ankatidningen hela sommaren.Sist så svarade jag “ett ögonblick” och sen så la jag i från mig luren och fortsatte med middagen.Kanske inte så snällt,men jag blir så trött.De värsta är ju dessa telenorförsäljare som bara hoppar på en i affärerna.
  Jag har ju nix,men har man en gång varit prenumerant hos någon så kan de tydligen ringa.
  Vill inte heller vara otrevligt,men säger som du:i mitt hem vill jag vara ifred.

 15. Svara

  Kajsa

  20 augusti 2009

  Ja, det är svårt det där med telefonförsäljarna, men det känns nästan som det är det ändå jobb ungdomarna kan få nu för tiden.

  Min ena son, utbildad snickare, jobbar som telefonförsäljare. Min dotter, utbildad tungbilsmekaniker, ska på arbetsintevju för ett telefonförsäljarjobb nu.

  Det är ju inte precis vad dom egentligen vill jobba med, men dom måste ju få ihop pengar också. Det är svårt och tufft på arbetsmarknaden just nu.

  Vi som drabbas av dom får ändå försöka vara artiga och trevliga och säga nej tack jag är inte intresserad 😉

 16. Svara

  Gunvor

  20 augusti 2009

  Hej Paula..du jag håller fullständigt med om allt vad som skrivs här om telefonförsäljning! Vi har också NIX, men lik förbaskat så rings det mycket ändå tycker jag. Inge kul alls att springa o svara i onödan.
  Du hade plockat krusbär sa du. Jag fryser in i lagoma portioner till kräm för det mesta.Det tycker jag är gott! Annars använder jag inte så mycket krusbär. Dom är godast att äta direkt från busken. Dom som jag gjorde marmelad av o som jag plockade hos dottern, dom är så söta o goda.. som godis nästan.
  Svartvinbär brukar jag göra rårörd saft av.Den är jättegod. Jag gillar att äta dom också direkt av buskarna.
  Jag äter så mycket bär nu så jag hoppas man håller förkylningarna borta. Svininfluensan har kommit hit också.Två stycken är sjuka i vår kommun.
  Hoppas man klarar sej!
  Må så gott Paula! Kramen på dej!

 17. Svara

  annette

  20 augusti 2009

  Håller med Dej om allt detta, det som retar mej är att om man har prenumererat på någon tidning eller böcker från ett förlag tidigare så verkar dom tycka att nix inte gäller, men det upplyser jag dom om snabbt som attan att det gör.
  och dom här stackars ungdomarna i köpcentrumen som säljer telefonabbonemang lider jag med egentligen, för numer går jag bara rakt förbi hur dom än gör, stitrrar med blicken framåt och bryr mej inte ens om dom kommer fram och försöker få mej att stanna!

  Önskar Dej en skön helg pörtet!

  KRAMAR!

  annette

 18. Svara

  Inger Maryissa

  20 augusti 2009

  Ja, dessa säljare kan verkligen vara ihärdiga och envisa…
  Och som du skriver det finns en riskt att ta emot försändelser och gratis-saker p.g.a att man måste avbeställa i tid om man inte vill ha fler.
  Jag har även hört talas om de som fortsatt att skicka ändå och dessutom man kan bli ganska lurad.

  Ja, det är bra att man kan kontakta Nix, för att slippa telefonförsäljare.

  Själv har jag som tur är inga problem med detta då jag har hemligt telefonnumer.
  Fast för ett tag sedan ringdes det i alla fall om olika undersökninar…kommer just nu inte ihåg var de kom från…
  Men eftersom jag inte svarade i telefonen så tröttnade de antagligen.

  Jo, jag tycker också det är jobbigt med aggresiv marknadsföring.
  Kram

 19. Svara

  Britt-Inger

  21 augusti 2009

  Hej Paula!

  Mmm, håller med dig o jätteskönt att NIX finns!

  Kan ändå inte låta bli att tycka lite synd om dessa telefonförsäljare, vilket hemskt jobb alltså — vara föraktad av alla; typ lika “trevligt” jobb som att vara parkeringsvakt … 😉

  Kram på dig o ha en trevlig helg! // Britt-Inger

 20. Svara

  Doris

  21 augusti 2009

  Håller såå med dig, är kul att läsa reklam MEN jag vill inte bli uppringd eller påhoppad !!
  Jo du, Maken blev INTE glad när jag berättade att jag skulle åka och hälsa på Äldre sonen och flickorna MEN jag var ju TVUNGEN att åka ned med alla kläderna som jag köpte i H&M åt dem 😉 .
  Önskar dig också en trevlig helg !
  Kramar, Doris

 21. Svara

  Marketta

  21 augusti 2009

  Igår när jag tvättade Lizzie så ringde min mobil, men inte hann jag svara så jag sa åt maken att han skulle svara. Men han hann inte heller, men sen ropade han numret till mig, då sa jag att det är bara Dala-demokraten igen. Några timmar senare ringde det igen. Hon började med att presentera sig, och sa att hon ringde från DD. Då sa jag direkt att jag var fortfarande lika ointresserad som alla dom andra gångerna. Oj, sa hon, har vi ringt så många gånger. Ja det har ni sa jag, en vecka så ringde ni varannan dag. Nu är jag trött på det här. Hon bad så hemskt mycket om ursäkt, nästa månad så ringer väl nästa.

 22. Svara

  Caroline

  28 augusti 2009

  Ja, om någon envis säljare på stan försöker ta kontakt och fråga om mitt mobilabonnemang, så brukar jag säga “Ursäkta, jag är döv, så jag hör inte vad du säger” eller något liknande. Då tystnar de… 😉
  Annars struntar jag i dem totalt.

  Vi har haft Nix i många år nu, och det funkar fint, det är bara någon enstaka gång någon ringer, t.ex. angående tidigare prenumerationer etc.

  /caroline

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 43
 • 172
 • 1 654 290
 • 5 125
 • 66 098
Sök här