Bloggen

Antikrundan i Grängesberg!

Av
den
21 augusti 2009

Idag var det dags för sommarens stora begivenhet, inspelningen av SVT:s Antikrundan i Grängesberg!
Eftersom jag bor endast ett stenkast från inspelningsplatsen så begav jag mig dit vid tolvsnåret när insläppet skulle ske.

Oj, nog verkar folk ha hittat hit!

Och det har inspelningsteamet också gjort

Smyger i buskarna som en riktig paparazzi

Såna här köer brukar man ju se i programmet, tänk att dom orkar!

Huset heter Cassels donation och används i vanliga fall till konserter. Nu har man burit ut samtliga 450 stolar för att göra plats för folk och föremål

Alldeles intill ligger Disponentparken, en mycket fin sekelskiftespark väl värd ett besök om du befinner dig i trakten

Här filmas ett inslag som antagligen handlar om en stol

Här är det ett dalaskåp som blir värderat

Här står en riktig raritet!

Det verkar som enda sättet att förflytta åket är genom att skuffa det med armkraft!

Allas vår Anne Lundberg diskuterar med kameraman och scripta

Hon är van vid strålkastarljuset, i somras såg vi henne i en riktigt bra pratshow på teve

En glad farbror som kanske plötsligt blivit mycket rikare än han var innan han fick veta vad hans pryl var värd?

Jag tog mig ända upp på trappan där jag inte kunde låta bli att fota dessa sötnosar! Vet inte om grabben eller vovven är sötast!
För att komma in var man tvungen att ha en sak med sig…
Det enda antika jag äger är jag själv, och jag hade ingen större lust att stå o köa i timmar för att visa upp mig, hihi!
Hade ju kunnat presentera mig själv som museiföremål, helt obehandlad med en naturlig patina, orenoverad förutom några spikar och skrot i en fot….Och så är jag ju faktiskt äldst i min släkt på mammas sida…

Då är det dags för mig att önska dig som tittar in en trevlig helg, vår helg går definitivt i fri-idrottens tecken, trots att det mest blivit “stolpe-ut” för våra kära finska och svenska idrottare.
De som inte redan innan var sjuka eller skadade har blivit det nu, eller så har prestationerna inte varit mycket att hurra för.
Men, vi har minsann en riktigt vass ung kille i tiokampen, bara 24 år så han kan bli hur bra som helst!
Ikväll tampas Linus med höjdhoppsribban, och på söndag kämpar inte mindre än fyra finska grabbar om spjutmedaljerna….

TAGS

24 augusti 2009

18 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  21 augusti 2009

  Halloj! Det var ett riktigt stiligt “reportage” från Antikrundan. Nu förstår du varför jag inte var hågad att åka till Grängesberg. Jag skulle aldrig stå pall för det köandet, inte ens om jag haft en stol med mig.
  Men jag kan tänka mig att det var kul att se alla kända TV-profiler live. Du har defenitivt ett jobb som paparazzifotograf att falla tillbaka på 😉
  Kramen

 2. Svara

  Carina

  21 augusti 2009

  Så spännande att smyga runt på antikrundan…..det var ingen som gick runt dig ett
  varv där då :angel: förlåt…kunnde inte låta bli :kiss:
  Det lilla monstret är väldigt söt som ni har där hemma nu, han lär väl bli hunsad av de små damera kan jag tro.

 3. Svara

  Anki N

  21 augusti 2009

  Paparazzifotografen Paula ja ha nu har hon varit i farten. Trevligt inlägg med härliga bilder. Så Du gillar att smyga i buskarna…*ler*, jo hade de varit här hade nog jag oxå gjort det…lite. Ett program som till och med jag kollar ibland, men oftare antikdeckarna faktiskt. Inte för jag gillar gamla saker precis, men jag väntar på att de ska finna saker som även jag ha o så säger de “den är väld miljoner” ja då kan jag sälja min sak. Bra va?”
  Nu du Paula, nu ska vi banne mig fara på en kortare semesterresa, nog är vi väl värda lite vila o avkoppling efter allt bygge i över 1½ år? Ska köra tävling på min blogg när vi är borta, missa inte den.
  Kramiz o ha en go helg o kommande vecka.
  Anki N

 4. Svara

  annette

  21 augusti 2009

  Så toppenfina bilder Du lyckades knäppa, Du är inte blyg Du inte, tycker det är så svårt att fota människor jag inte känner, känner mej som en paparzzi när jag smyger omkring ibland, fast jag blir tuffare och tuffare;)
  Du bor ju på en ort där jag tror Antikrundan passar väldigt bra, finns nog förutom Dej;) en massa annat som är antikt och intressant, om Du presenterat Dej som flodhäst kanske Du hade kommit innanför dörrarna;))))
  Det fanns inga flodhästar i Kolmården vad jag såg, skall spana mer nästa gång, måste ju vara trevligt för Dej att få se lite kompisar eller kanske rentav släktingar på bild;)
  Ja, detta med magen var nog snudd på det värsta jag varit med om i den vägen, så många dagar och så matt, satt uppe tio min i taget i måndags, tisdags och höll på att tuppa av! Idag, helt okej, kanske t.om blir ett glas rött;)

  Ha nu en fin helg!

  Kramar!

  annette

 5. Svara

  Malin

  21 augusti 2009

  Ahh kul med en liten förhandstitt!! Vi får spana efter dig med kameran på näsan 😆 när de sänder programmet.

  Fniss nää jag tror nog inte att du hade kvalificerat dig för att komma in.

  Trevlig helg!

 6. Svara

  BrittMarie

  21 augusti 2009

  Ha, ha! Är det så de motionerar sina hundar i Dalarna? Däremot skulle nog inte Loppan och Blinka gå med på detta gissar jag. Jag tänker som föregående att jag ska kolla efter papparazzin när programmet från Grängesberg går 👿

 7. Svara

  Ingegerd

  21 augusti 2009

  Jättefina foton så kul att få se lite annat än “bara” programmet. Inte heller jag skulle palla med att stå i kö där. Praktiskt med vovven under barnvagnen, jag såg en “hundvagn” på stan med 3 små hundar i! Påminde lite om en cykelkärra för barn fast mindre förstås. Små hundar kan visserligen bli trampade, men bättre då att lämna dom hemma än dra omkring med dom i särskild vagn.

 8. Svara

  Synne

  21 augusti 2009

  Pörtepapparazzin det är du det…
  Kul bilder måste jag säga.
  Jag älskar det där programet. Följer det varje sesong. Men skulle aldrig orka stå flera timmar i kö för att komma in.

  Förstår du är less på telefonsalg. Det är jag med.
  De förstår inte när man säger nej tack. De blir bara sura. Jag bara lägger på…
  Nu ska jag inte lägga på. Jag ska lägga mig.
  Jobb inatt….
  Återkommer.
  Kramar från nabokärringen :angel:

 9. Svara

  Marketta

  21 augusti 2009

  Hörde på radion att det var mycket folk. Skulle kanske gått dit med skålen jag fick av farmor. Hon har i sin tur fått den av sin svärmor julen – 36. Både jag och en av mina kusiner är döpta i den skålen. Fast den har säkert ingen värde, ser inte mycket ut för världen, men den har värde för mig.

 10. Svara

  EVA

  21 augusti 2009

  Vilken paparazzi du är…hihi ! Kul med Antikrundan…de drar MYCKET folk !

  Hoppas allt är bra med dig och att sommaren varit kanon…för det har vår sommar varit 😀 ! Mycket semester i södern med mängder av sol och bad…och nåt glas vin :party: …hehe !

  ***
  KRAAAM EVA

 11. Svara

  Eva-Lena

  21 augusti 2009

  Åhhh, jag skulle också vilja varit med och smugit vid Cassels, där vi för övrigt såg och hörde ett helt fantastiskt framträdande med Peter Carlsson och Blå grodorna för några år sedan. Jag älskar att se på Antikrundan, men har tyvärr inte heller något värdefullt att visa upp.

  Höjdfinalen blev ju häftig till slut – trots att Linus inte höll ända fram – den lilla polacken var min favorit!

  Min man har brutit ett ben i vänstra foten, och nu måste jag själv ta hand om alla hundpromenader i fyra veckor. Jag kommer nog att bli lika välträndad som 1500-meterslöperskorna, eller??? Nja, det är nog 50 kg och flera år dit…

  Kram från Eva-Lena!

 12. Svara

  åsa

  22 augusti 2009

  Fy sjutton vilken kö!
  Tur, att man kan sitta i soffan och se på programmet…
  Ha dé!/Kram

 13. Svara

  Bia

  23 augusti 2009

  Vilken fin byggnad! Nu måste jag se programmet, kolla efter
  paparazzin (eller mamarazzin..) som smyger i buskarna!
  Ja du skulle ha gått in och fått dig själv värderad!
  Numera är det väl bara antikrundan som är intresserad av
  oss tanter! 😉
  Jag var med på Bosse bildoktorn live i går.
  Där kunde man också ta paparazzibilder.
  Kram/Bia

 14. Svara

  Gunvor

  23 augusti 2009

  Men va kul att se gänget från Antikrundan live och kunna ta så bra bilder på dom också. Fantastiskt! Tänk det skulle vara kul att få vara med , men inte i TV. Jag vill nog inte bli värderad själv. Ja du skulle nog platsa som Papparazzifotograf du. Jag har ju bara fotat prins Charles o hans Camilla jag men då behövde jag inte ens smygfota. Det var bara att stå där o invänta deras ankomst. Jaja.
  Hoppas helgen varit bra trots dåliga insatser av de våra.
  Ha en fin vecka. Kram!

 15. Svara

  Nilla

  23 augusti 2009

  Synd att du inte gick in, du hade säkert inbringat ett högt pris. Men jag tror att Hasse vill ha dig kvar i pörtet, så det var nog lika bra att du inte köade.
  Och jag säger bara en sak, (angående det du skrev till mig) stå på dig!!!!!!!!!!!!
  Kram

 16. Svara

  Kersti

  23 augusti 2009

  Spännande reportage från händelsernas centrum :).

 17. Svara

  elisabeth

  23 augusti 2009

  men vad härligt få tjuvstarta innan tvsändningens pogram få se lite bilder….:-) jag har haft lite break från datorns bokstäver och i stället införskaffat mig lite bär i frysen och slagits med myggen, – men nu har jag gett UPP ! alla vet ju att det varit ett bra blåbärsår, även kantarellår så t om jag som inte är nåt superduktig hitta och känna till svampar har hittat lite, fast just kantareller det kan jag ….. ha ha -.) men sen är det nästan stopp. Du har varit flitig med inlägg under sommaren och jag får läsa i kapp lite sen.

 18. Svara

  Punatukka

  27 augusti 2009

  Hejsvejs i pörtet… 😀 Underbara foton som alltid,mmmm!Antikrundan måste ha varit roligt,jag gillar Anne Lundberg jättemycket! Såg du progr.med henne o kocken German??? Bra som bara den! Man kanske får se en glimt av dig på TV så småningom även om ni inte var där inne??!! Jag har fått en ny dator av min älskling och den tar nästan all vaken tid just nu….såååååå mycket nytt att lära! Kramar om o “tröskar” vidare…*L* Önskar er alla den bästa av dagar!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 208
 • 363
 • 1 626 602
 • 5 069
 • 65 363
Sök här