Tisdagstema

Tema : åldrad

Av
den
29 november 2016

Åldrad

1122f

En bild på min åldrade hand

Det finns inte många så avslöjande ålderstecken som händerna.
Själv tycker jag att åldrande händer på äldre människor är vackert.

temaaldradmadonna

Madonna (bild lånad på nätet) lär ha såna komplex över sina händer att hon använder handskar jämnt!
Tränar man mycket och har väldigt lite underhudsfett så blir ju ådrorna mycket mer synliga och det ser ju inte så klädsamt ut

temaaldrad

Vackra åldrade händer, eller hur?

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  29 november 2016

  Håller med till 100.

 2. Svara

  Mia

  29 november 2016

  Jaaa, jag håller med (det borde Madonna också göra) Kram :love: :love:

 3. Svara

  Anneli - A'la Foto

  29 november 2016

  Du har rätt i att åldrande syns mycket på händerna. Madonnas ser väldigt gamla ut och det till trots att hon är så “ung och fräsch” i övrigt! Men gamla människors händer är fina! Och jag tycker det är fint överhuvudaget när åldern syns. Det är lite otäckt när man ser 60-70-åringar som ser ut som 25 högst!! Det känns så oäkta!

  Du frågade hur många katter jag har och din gissning var inte helt fel….eller ja, nästan helt fel! Jag har fem katter varav den ena fröken Pippis ligger i skrivande stund på min arm och sover! Supermysigt! Bina, Tufsen, Pippis, Jezzibel och Pinocchio! Alla birmor så klart! 😀

 4. Svara

  Ninni

  29 november 2016

  Jag håller med. Gamla händer är så fina och vittnar om ett långt och strävsamt liv.
  Kramen.

 5. Svara

  Gunnel

  30 november 2016

  Många tänker nog inte på att även händerna kan skvallra om åldern. Då hjälper det inte hur många ansiktslyftningar som än görs. Naturliga rynkor är vackert.

 6. Svara

  "LillaSyster"

  30 november 2016

  Händer som arbetat och slitit. Skurat mattor i kalla sjöar och bäckar – inte Madonna dock…..
  Du får göra som jag sätta ett litet snöre i ute granen och förankra dem i väggen så står den fint även om det blåser. Jag har kört ner min tall ordentligt i konservatorn och där i var det kvar jord fr sommarblommorna. Du kan väl lägga sten i din kruka/hink och sedan täcka med lite mossa på toppen. Ha en bra onsdag! Kram

 7. Svara

  Kicki

  30 november 2016

  Men du borde vara mer rädd om dina händer. Du kanske skulle göra som Madonna och ha vantar på för att inte komma åt att bita sönder dig. Det gör ont bara jag ser det på bild.
  Kramen

 8. Svara

  Morsan

  30 november 2016

  Jag har också alltid tyckt att åldrade händer och ansikten kan vara väldigt vackra. Jag älskade min mormors alla skrynklor.Fast jag måste ju erkänna att jag inte känner så när det gäller mig själv. Än så länge har jag klarat mig rätt bra och har inte så mycket rynkor än, men mungiporna har börjat dra sig neråt och en begynnande kalkonhals kan skådas i min spegelbild. Känns ju inte så jätte kul att se konstant sur och arg ut. :grr: Förmodar att det är alla år av värk och bekymmer som sätter sina spår och när jag tänker så, då tror jag att jag trots allt har klarat mig rätt lindrigt undan.
  Kramis! :love:

 9. Svara

  Anemonen

  30 november 2016

  Ja åldrade händer är vackert tycker jag som själv har det nu men som sagt tränar mycket och har inhalerat kortison länge så då blir huden tunn men vårdar den ömt men ungefär som Madonna blir resultatet dock.

 10. Svara

  Klimakteriehäxan

  30 november 2016

  Om jag påstod att jag gläds åt ålderstecken på mina händer talar jag inte sanning.

 11. Svara

  Punatukka

  1 december 2016

  Tittar just nu på mina egna händer och tycker att de,efter allt de varit med om, är helt ok…aningen prinskorvsliknande och klädsamt veckade….riktigt fina faktiskt
  Jag minns min mormors händer…skrynkliga,värkbrutna men vackra! Tänker t.ex på hur mycket tvätt hon “klappat” i iskalla bäckar och allt arbete hon utförde som kocka till skogsarbetarna i början på förra seklet….
  Händer bär på historia…historia att vara stolt över!

 12. Svara

  Gun

  2 december 2016

  Visst håller jag med dig och alla som kommenterat! Tittar på mina egna inte märkta av hårt arbete som mammas krokiga 92 års händer.
  Mina har skött 100 tals barn, tvättats miljoner gånger isynnerhet i arbetet med prematura barn…

 13. Svara

  Mia

  3 december 2016

  Jo jag håller med.

  Ett väldigt rynkigt ansikte på en gammal kvinna eller man är ofta väldigt vackert också, tycker jag. Vi behöver kanske få några år på nacken i regel för att upptäcka sådant.

 14. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  29 maj 2019

  Jag håller också med,,,minns med värme min farmors mjuka händer som var så ömsinta…
  Kram på’re

 15. Svara

  Eva-Lena

  29 maj 2019

  Jag måste erkänna att jag tycker att gamla händer är obehagliga. Jag tror att det kommer från min mor som alltid ojade sig över sina som hon tyckte slitna fula händer. Hon är 90 år nu och hennes händer är väl använda till tvätt, städning, matlagning mm. Hon har ett obehagligt sätt att peta på en med vassa pekfingrar, ömhet har aldrig varit min mors grej.
  Mina händer fick åldersfläckar tidigt, redan vid 40, och de är väldigt skrynkliga och uttorkade p g a cellgifterna bl a.
  MEN de kan ta en kär vän, ett barnbarn, barn eller make i handen för stöd eller tröst.

  KRAM

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 389
 • 552
 • 1 609 737
 • 5 043
 • 65 049
Sök här