Bloggen

Tackar försynen eller nåt..

Av
den
28 november 2016

Attans, just när jag skulle till att redigera dagens foton jag tog i det underbara vädret så behagar inte programmet fungera!
Jag får upp att det är överbelastning, vadårå, har alla varit ute och fotat just idag? :help:

Nå, då får jag nöja mig med gårdagens foton och visa de andra i nästa inlägg

1128e

Livet är glatt, eller nåt!!! Glatt och blåsigt har det varit och genomvädrad blev man igår!
Trots broddar fick man gå som på äggskal…

Vad jag skulle berätta var att jag fick ett samtal idag, från Gunillakliniken.
De hade fått resultaten på Blinkas juvertumör, den var elakartad!
Det positiva var att den upptäcktes i tid och man hade fått bort hela tumören, kanterna var helt rena.

Ryser lite även nu då jag skriver, trots att jag känt en oro i maggropen så har jag ju intalat mig att det bara var en godartad tumör..

Enligt veterinären behövs inga fler åtgärder nu, däremot måste jag förstås ha stenkoll på att inga nya tumörer uppdagas, eftersom risken för spridning finns…

Det blir ju kul, att försöka få in en rutin att killa Blinka på magen, hon som hatar att ligga i underläge 😆

1128d

Nå det ska bli en ganska trevlig utmaning, i bästa fall kan jag passa på när hon vräker sig på rygg totalt avslappnad i korgen, det händer ju faktiskt…

1128g

Det som känns märkligast är att jag ju sökte hjälp för att undersöka en knöl i midjan på Blinka, den som visade sig vara en helt ofarlig fettknöl.
Att de sedan var noggranna och undersökte hela hunden får jag tacka särskilt för eftersom jag ju inte ens visste om juvertumören!
Så jag tackar försynen eller ödet eller nåt för att man upptäckte den farliga knölen i god tid så prognosen blev skapligt bra!
Det påminner mig om en viss situation när jag själv drabbades av en tia som jag avfärdade totalt men där man efter noggranna undersökningar hittade mitt igenkalkade kärl i hjärnan.

På onsdag tar Hasse med Blinka för att ta bort stygnen och då kan han passa på att ställa ytterligare frågor, om vi nu kommer på några.
Det bästa är väl att hålla tummarna och hoppas att Blinka och jag får några ytterligare fina år tillsammans.
Jag såg att flera hade synpunkter på om det är värt att operera bort juvertumörer, jag är i alla fall med facit i hand glad över att jag tog det beslutet!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  28 november 2016

  Självfallet ska du vara glad över det beslut du fattade!!! Med facit i hand vill man inte ens tänka på vad som skulle hända annars :tear: Så himla skönt att du kan släppa lite på det där nu, att du inte kan göra det helt, det förstår jag men nu vet du vad du ska hålla koll på i alla fall :kiss:
  Härligt väglag, ser jag…NOT!!! Ogillar det där å det grövsta, tur att det finns broddar, även om man får vara försiktig ändå…. Kram på er :love: :love:

 2. Svara

  Kajsa

  28 november 2016

  Kan bara säga, vilken tur du har. Håll koll på fettknölar också, för vad jag erfarit kan de omvandlas till elakartade tumörer.

 3. Svara

  Titti Melender

  28 november 2016

  Åh så skönt! <3
  Jobbigt med malande oro.
  Vad mycket is ni har, här är bart som mitt i sommaren… jättetråkigt!

 4. Svara

  Morsan

  28 november 2016

  Vilken tur att en ofarlig fettknöl ledde till att en elakartad tumör kunde upptäckas i god tid ? Nu hoppas vi på att Blinka börjar uppskatta att bli kliad på magen och att inga fler elaka knölar dyker upp. Nala älskar att bli kliad på magen. Varje gång vi ska gå ut slänger hon sig på rygg och kräver att bli killar på sin mage innan hon går med på att sätta på sig sitt sele.
  Den där isiga vägen ser ju totalt livsfarlig ut ? Var väldigt försiktig när du går ut, så inget blir brutet eller blåslaget.
  Kramis??

 5. Svara

  Ninni

  28 november 2016

  Ja nån mening var det väl att de skulle upptäcka juvertumören när du sökte för en fettknöl. Nog gjorde du rätt i att operera bort den. Nu håller jag tummarna för att det inte sprider sig. <3
  Kram på dig.

 6. Svara

  Eva

  29 november 2016

  Vilken isgata, :help: ta dubbla broddar på dig, knäskydd, armbåge-skydd, axelskydd, hjälp m.m.
  det skulle jag göra om jag hade haft en sådan blank-isgata. Är det ingen som grusar där ? :help:
  För inte kan du väl gå som ett äggskal, ha ha ha . . . . . ‘tok Fia’. och du har väl pannlampan med dig,
  ifall mörkret faller innan du hinner hem. 😆
  Men snälla och vilken tur att de kollade extra och gjorde operationen, självklart skulle den göras.
  Hon är ju inte så himla gammal så visst ska ni ha många år tillsammans . . . .
  Lilla gumman Blinka hon ser ju ut att må bra igen, självklart kliar väl såret ännu, hundar brukar väl gilla att bli kliade på magen . . . . vad jag vet men alla är vi olika . . . . 🙄
  Sköt om er, kram/ Eva

 7. Svara

  Hillevi

  29 november 2016

  Lilla Blinka kommer att komma i underläge för jämnan nu! Det blir snabbt en rutin att känna igenom juvren och vill hon inte ligga ner är det t o m en fördel när hon står, så ingen “fuling” slinker undan och gömmer sig i vävnaden.
  På Ankan tas knappnålshuvudena efterhand, på schnauzern Embla opererades hela raden bort. Föredrar ank-metoden! Jag låter inte analysera proverna längre, för man gör ingenting ändå om det skulle vara elakartat. Lugnast för själen så!
  Är övertygad om att Blinka blir en mycket gammal fjäril och på båda delar av ditt inlägg stämmer Robban Brobergs:
  “Bättre att va’ på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja”… :thumbsup:

 8. Svara

  "LillaSyster"

  29 november 2016

  Oooo, jag ryser men vilken tur att de gjorde en grundlig undersökning och tur att du kände fettknölen och sökte. Jag önskar dig och Blinka flera fina år tillsammans :kiss:
  Kan du inte känna henne på magen då hon står upp typ då du duschar henne? Å andra sidan är hon ju en smart liten tjej så om du berättar för henne vad du ska göra och pratar med henne undertiden så kanske hon kan låta sig vara i underläge en liten stund – det funkar på Elvis i alla fall 🙂 Ha en skön kväll. Kram från ett förkylt Skogsliden, går ju bra att skicka en kram då man inte smittar genom nätet

 9. Svara

  Kicki

  30 november 2016

  Tur att dom såg tumören på Gunillakliniken. Kolla henne noga framöver.
  Hur går det med ditt eget kollande. Har du varit på mammografi? Man bör ta vara på dom hälsoundersökningar som man har rätt att få. Det är ett år sen nu som jag fick min diagnos.
  Igår tänkte jag på dig igen, kände du det? Vi var ju till Sunnansjö .
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 563
 • 590
 • 1 641 844
 • 5 101
 • 65 753
Sök här